301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Mart 2024 - Pazar 23:00 Bu haber 142 kez okundu
 
KADIN SANAYİCİLERİN “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” BULUŞMASI
KADIN SANAYİCİLERİN “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” BULUŞMASI
EKONOMİ Haberi


2016 yılında 8 üye ile çıktıkları yolda, bugün 100 üyeye ulaşan, kurulduğu günden bugüne örnek çalışmalara imza atan, Organize Sanayi Bölgeleri arasında ilk ve tek kadın sanayici topluluğu olan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Kadın Sanayiciler Platformu, Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. 

 

 

 

Sheraton Grand Adana’da düzenlenen etkinliğe AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan ve kadın sanayiciler katıldı. 

 

 

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Sorumluluk ve Etkinlikler Komitesi Başkanı Elif Tosmur, tüm kadınların, şiddetten uzak, saygın ve insan onuruna yaraşır dünyada var olmaları temennisinde bulunarak, “Hepimiz bunun için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Herşeyin en güzeline layık tüm kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun.” diyerek sözlerine başladı.

 

 

 

“Artık daha güçlüyüz” diyen Elif Tosmur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve demokrasi kültürünün geliştirilmesi yolunda; kadının toplumdaki konumunun yükselmesi, çalışma hayatında daha fazla kadının yer alması, kadınların girişimcilik yönlerinin geliştirilmesi, kadınlar arası farkındalığın ve etkileşimin artırılması adına tüm kadın sanayicilerimizle birlikte tek yürek olarak çalışıyoruz. Bu kapsamda, AOSB Kadın Sanayiler Platformu olarak, yürütme kurullarımız öncülüğünde kadınlarımızın gelişimini desteklemek amacıyla komiteler kurduk. 

 

Ben de Sosyal Sorumluluk ve Etkinlikler Komitesinin üyesi olarak, burada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu komitelerle kadın sanayicilerimizin bakış açısını genişletmeyi ve iş dünyasında kadınlarımızın daha çok söz sahibi olmasını hedeflemekteyiz.”

 

 

 

Tosmur’un ardından söz alan Kadın Sanayiciler Platform Kurucu Üyesi Başkanı Ayça Gözek Çelik, 2016 yılında, Dünya Kadınlar Gününde 8 kadının bir araya geldiği yemekte, platform oluşturma fikrinin oluştuğunu, bu fikre AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü’nün büyük destek sağlayarak güç verdiğini söyledi.

 

 

 

Bugün geldikleri aşamada 100 üyeye ulaştıklarını, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyeleri ile Bölge Müdürü Ersin Akpınar’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirten Ayça Gözek Çelik, “Birlikte geldiğimiz bu aşama bizleri sevindiriyor. Hepimizin enerjisi çok güzel. Yürütme Kurullarımızı kurduktan sonra daha yüksek bir sinerji sağladık. Öyle çok projemiz var ki bazılarını önümüzdeki yıla alacağız. Farklılık yaratacağımız bir döneme giriyoruz. Yürütme kurullarımızın üyelerini tek tek kutluyor ve bu geceyi düzenleyen Sosyal Sorumluluk ve Etkinlikler Komitesi Üyelerimiz Elif Tosmur, Melike Meryem Ersoy Salcan, Sinem Deniz Yılmaz, Ecem Büyüknacar, Eysa Tosmur’a da teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

 

 

 

Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan da tamamı kadınlardan oluşan bir toplulukta bulunmaktan duyduğu mutluluğunu dile getirerek, “Mülki idare amiri olarak birçok yerde görev yaptım. Bu görevlerimde kadınlara hep pozitif ayrımcılıkla yaklaştım. Onları sonuna kadar dinledim, yönetici konumundaki kadınların diğer kadınlara karşı sorumluluklarının olduğunu düşüyorum. Herkese kapımız açık ama bir kadın benimle görüşmek istiyorsa mutlaka görüşürüm, problemini çözmeye çalışırım. Sizler gibi güçlü kadınları görmek de bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

 

 

 

AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık ise “Yol arkadaşlarım” dediği katılımcılara, aralarında olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin şartı olmakla birlikte bu konu sürdürülebilir ve adil bir toplumu inşa etmenin tek yoludur.” dedi.

 

 

 

Karamık,  politik, sosyal, ekonomik ve çevresel güvenliği sağlamanın ön koşulu olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Kadınların güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık siyaset ve hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olabilmeleri çok önemli. Türkiye ekonomisi ve demokrasisi ile gelişirken bu sürece en büyük katkıyı biz kadınlar verdik. İnanıyorum ki demokratikleşme süreci önemli kazanımlar getirmeye devam edecek.

 

 

 

Demokrasinin en meşru aracı olan sandığa seçmen olarak kadının iradesinin yansıması biz kadınlara yetmiyor. Gerek karar alma mekanizmaları gerek temsil oranlarında gerekse hayatımızı şekillendiren tüm alanlarda daha fazla kadına yer açmak istiyoruz.”

 

 

Milletvekili Karamık, Adana’da bir hayali olan her kadının hayallerine ulaşması için önündeki engelleri bir bir kaldırmak için çaba harcayacağını belirtti.

 

Programda, Etki & Yatırım Stratejisti İlkay Demirdağ tarafından sunum yapıldı. Adana Olgunlaşma Enstitüsü ise birbirinden renkli giysilerle defile sundu. Gece, etkinliğe katılan tüm kadınların hep birlikte pasta kesimi ile sona erdi.KADIN SANAYİCİLERİN “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” BULUŞMASI

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: KADIN, SANAYİCİLERİN, “8, MART, DÜNYA, KADINLAR, GÜNÜ”, BULUŞMASI, , , , , , , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı