301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Mayıs 2022 - Çarşamba 23:51 Bu haber 368 kez okundu
 
Kadın fotoğrafçılar, özel gereksinimli çocukları ve annelerini fotoğrafladı
Kadın fotoğrafçılar, özel gereksinimli çocukları ve annelerini fotoğrafladı
AKTUALİTE Haberi


48 anne ve 48 özel gereksinimli çocuğun hayatından enstantaneler, kadın fotoğrafçıların objektifinden ölümsüzleşti ve Mimoza Kadınlar Fotoğraf Sergisi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  

10 Mayıs-16 Mayıs tarihleri arasında gündeme gelen Engelliler Haftası nedeniyle farkındalık oluşturacak çeşitli etkinlikler düzenleyen Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, kadın fotoğrafçılarla özel gereksinimi olan çocuğa sahip anneleri ve çocuklarını buluşturdu. 2 ay süren çalışmalar sonucunda 48 eserden oluşan Mimoza Kadınlar Fotoğraf Sergisi açıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın özel gereksinimli vatandaşlar, çocuklar ve ailelerini önemseyen, sosyal belediyecilikten taviz vermeyen yönetim anlayışının gerekleri, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire ve şube müdürlüklerince titizlikle uygulanıyor.

Adana’da yaşayan 48 özel gereksinimli çocuk, anneleriyle birlikte, Mimoza Kadın Fotoğraf Topluluğu üyesi 44 fotoğraf sanatçısı tarafından fotoğraflandı. 48 anne ve 48 özel gereksinimli çocuğun, Anneler Günü anısına fotoğrafları çekildi.

Fotoğraflar 75. Yıl Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başladı ve 14 Mayıs Cumartesi gününe kadar sanatseverlerin beğenisine açık kalacak.

2 ay süren çekimlerin her biri farklı mekanlarda yapıldı.

Sergide; 44 fotoğrafçının birer, 4 fotoğrafçının da ikişer eseri yer alıyor.

Çekilen fotoğrafların küçük boyutları, çiçeklerle birlikte ailelere Adana Büyükşehir Belediyesi’nce hediye edildi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kadın, fotoğrafçılar,, özel, gereksinimli, çocukları, ve, annelerini, fotoğrafladı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı