301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Mart 2022 - Cuma 22:35 Bu haber 347 kez okundu
 
Kadınlar, farkındalığı artırıyor
Kadınlar, farkındalığı artırıyor
AKTUALİTE Haberi


Türk Kadınlar Birliği’nin (TKB) yürüttüğü “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” projesi çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşları ile farkındalık toplantıları serisi devam ediyor.

Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta gerçekleşen toplantıya TKB Adana Şube Başkanı Sevgi Bozkır ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Ergin, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Rukiye Çinkılıç, TÜKD Adana Şube adına Hacer Bingöl, Nesrin Göçhan, Çukurova Üniversitesi KADAUM Temsilcisi Burcu Avcıbay, Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi Temsilcisi Av. Ayça Kara Sığırcı katıldı.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından son derece önemli ulusal ve uluslararası hukuki güvenceler sağlayan sözleşmeler ve mevzuatın yaygınlaştırılması, farkındalığın artırılması ve uygulanmasının sağlanması amacıyla, AB Delegasyonunun desteğiyle, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin de ortak olarak katkı verdiği “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” Projesi, 2 yıldan bu yana devam ediyor.

Proje ile ilgili bilgi veren TKB Adana Şube Başkanı Sevgi Bozkır, projenin kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatımızın tanınırlığını ve uygulanmasını sağlamak için yerellerdeki aktörlerin farkındalığının artırılmasını, sözleşmelerin/yasaların hayata geçirilmesini sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesini amaçladığını kaydetti.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Kadınlar Birliği Genel Merkezi ise, şu bilgilere yer verdi:

“7 bölge, 35 ilde sürdürülen proje faaliyetlerine 167 hak temelli çalışan kadın örgütü katılmıştır. Eğitim, kapasite artırma çalışmaları yanında, eylem ve izleme planı hazırlama, yerel örgütlerle deneyim paylaşımı, birlikte düşünme, birlikte çalışma heyecanı yaşanmıştır.   Pandeminin getirdiği koşullar nedeniyle yoğun olarak dijital ortamlarda sürdürülen proje faaliyetleri normale dönülmesi ile birlikte her bölgede  yüz yüze yapılmaya başlanmıştır.  Proje çerçevesinde; kamu kurum, kuruluşları ile bir araya gelinerek kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele konusunda birlikte tartışmayı, sorunları farklı bakış açılarıyla ele alarak çözüm önerileri geliştirmeyi ve karşılıklı işbirliklerinin kurulması amacıyla Farkındalık Toplantıları gerçekleştirilmiştir. Bu doğrultuda 22 Mart 2022 tarihinde Kahramanmaraş’ta gerçekleşen Farkındalık Toplantılarına, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Hatay ve Mardin illerinden kurum/kuruluş temsilcileri ve kadın örgütleri katılmıştır. Beklentimiz ulusal ve uluslararası yasal güvencelerimizin hayata geçirilmesine, yerellerde bu amaca yönelik olarak ilgili kesimler ile iletişim ve iş birliğinin gelişmesine katkı sunulmasının sağlanmasıdır. Bu doğrultuda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, aynı masa etrafında buluşan kamu kurum ve kuruluşların yanında, barolar, üniversiteler, meslek örgütleri ve STK’lar arasında iletişim ve iş birliğinin gelişmesine de katkı sağlanmıştır. Proje çalışmaları Haziran 2022 yılına kadar devam edecektir.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kadınlar,, farkındalığı, artırıyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı