301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Kasım 2021 - Pazar 20:50 Bu haber 1491 kez okundu
 
Kadınların güçlenmesi için farkındalık etkinliği
Kadınların güçlenmesi için farkındalık etkinliği
GÜNDEM Haberi


Adanalı ünlü yemek bloggeri Nurşen Aksoy, Adana Büyükşehir Belediyesinin mutfak atölyesi Payhane’de, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın eşi Nuray Karalar’la birlikte yemek yaptı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, kadınların meslek edinmesi ve aile bütçelerine katkı sunması, böylece ekonomik hayatta güçlenerek, kadın-erkek eşitliği mücadelesine katkı sağlanması amacıyla hayata geçirdiği Payhane Kafe’de Nuray Karalar’la birlikte yemek yapan Nurşen Aksoy, “Payhane’de kadınlarımız pişiriyor, pişirirken öğreniyor ve hazırladıkları yemekleri de insanlara çok uygun ücretle sunarak, kendi ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Kadınlar el ele daha güzel, birlikte daha güçlü” dedi.

Nuray Karalar da, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kadın dostu bir belediye olduğunu, kırsalda ve merkezde kadının güçlenmesi için projeler ve faaliyetler yürüttüğünü belirterek, Payhane Kafe’lerin ilçelerde de hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Nurşen Aksoy ve Nuray Karalar, Payhane Kafe mutfağında birlikte tavuklu Afgan pilavı, maş fasulye salatası, acı biberli ekmek, pancar salatası ve limonlu chiffon kek yaptı. Birbirinden leziz yemekler katılımcılara, kursiyerlere, destek için gelen gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarından kadınlara ikram edildi.

Canlı yayınlanan mutfak workshop sırasında Payhane Kafe tanıtıldı, yapılan iş anlatıldı. Kadınların öğrenip ürettiği yemekleri satışa sunarak gelir elde ettikleri bir mutfak atölyesi olarak da tanımlanabilecek Payhane Kafe; kadınlara aşçılık sertifikası verilen bir merkez. Burada kadınlar aşçılık ve pasta atölyelerine katılıyor, MEB’den onaylı sertifika alıyor. Ürettikleri lezzetleri de Payhane Kafe’de satarak evlerine katkı sağlıyorlar.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kadınların, güçlenmesi, için, farkındalık, etkinliği,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı