301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Temmuz 2024 - Pazartesi 23:09 Bu haber 808 kez okundu
 
Karalar; 30 yılda yapılmayanı biz yaptık!
Karalar; 30 yılda yapılmayanı biz yaptık!
GÜNDEM Haberi


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cemal Demirdağ'a hitaben, 30 yıldır Adana'ya bir şey yapılmadı, ama biz kısa zamanda pyandemi, ekonomik kriz ve deprem olmasına rağmen 3 alt geçit yaptık, diye konuştu.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Mecliste konuşan Karalar, "Biz ülkemizin herşeyi ile onur duyuyoruz. Biz hiçbir zaman utanç duyamayız. Biz olağanüstü 4 festival yapıyoruz. Dünya’nın 3 yerinden insanlar geliyor. Hepsi ile konuşuyoruz. Adana’nın çok daha güzelleştiğini, çok daha iyiye gittiğini söylüyorlar” dedi.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclisinin ilk oturumuna Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık yaptı. Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclisi belediyesinin içinde bulunan meclis salonunda yapıldı. Açılış yoklaması ve ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından gündem dışı konuşmalar gerçekleşti. İlk olarak söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, kentin sorunlarına dikkat çekti.

 

Demirdağ, “Misafirimi gezdirirken kendimden utandım"

MHP  Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Cemal Demirdağ yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “5 Yıldan beri söylüyoruz. İklim değişikliğine bağlı, hava şartlarına bağlı susuzlukla ilgili çok rahatsızız. Geçen meclis üyelerimizden bir tanesi paylaşmış, ‘Yörüklere su ihtiyacı vardır’. Yanda tankerle kuyuya su dolduruyor. Bu zamanda, bu mevsimde, bu ayda hala tankerle şu taşıyoruz. Ben vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Ağaç ve bahçe sulama işinden vazgeçsinler. Başkanım bu durum bize çok dokunuyor. Vatandaşlarımızın tankerden su içmesi bizim hiç birimizin hoşumuza gitmiyor.  Bir diğer konu da başkanım, mezarlığı geçince E-5 üzerindeki bir ova var. Bu köprü üzerinde korkuluklar. Bu korkuluklar 1974 yılında yapıldığından beri değişmemiş. Baktığımız zaman müthiş bir kirlilik, eskimiş, aradaki korkuluklar tamamen açılmış. Orada tam silen çocuklar, farklı şekilde bulunan insanlarımız bulunuyor. Bunların bile can güvenliği yok. Başkanım burayı çok acil şekilde tadilat yapılması lazım burayı düzeltelim.  Organize sanayi bölgesine bir görüşme yapmak için gitmiştim. Başkanım ben yine söylüyorum utanıyorum. Şehrimde E-5’ten uluslararası yoldan giderken utanıyorum. Misafirimi şehri gezdirmeye çalışıyorum. İncirlikten geçerken o göbeğe hiç baktınız mı? Başkanım orası çok kötü. Geçtik geldik hiçbir çalışma yok. Kaç defa buradan söyledik. Geldik keresteciler sitesine vallahi kendimden utandım. Keresteciler sitesinin karşısında aynı şekilde bir göbek darmadağın. Vatandaşın geçmesi için orta göbekten karşıdan karşıya geçmek için yaya yolu bu kadar kötü olmaz. Çok acil buralarla ilgili çalışma yapılmasını talep ediyorum.”

 

 

Karalar, "8 Tane köprülü kavşağını E-5 e yapacağız"

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cemal Demirdağ’ın  mecliste yaptığı konuşmaya cevap verirken şunları söyledi: “Orası senin iktidarının yeri. Karayollarına ait orası. Karayolları yapamıyor da sen mi yapıyorsun. 2 Dönem büyükşehir belediyesi meclis üyeliği yapan kardeşimizin, neresi belediyeye ait neresi karayollarına ait bunu bilmeden bizi eleştirmesi. Yoksa tatbiki bizi eleştireceksiniz. Yerine göre teşekkür ediyorsunuz. Ama mesela bir ara gezelim. SASA’nın berisinde incirliğe kadar yerler değişti. Sadece o köprüyü soruyorsunuz. Orda biz 8 tane köprülü kavşağını E-5 e yapacağız. Boşu boşuna masraf yapalım istemiyoruz. Biz sizi kurtarıyoruz. Teşekkür etmeniz lazım. 30 Yıl burayı idare ettiniz başladınız. Bir tane alt geçit yapmadınız. Ben 3 tane alt geçit yaptım.  Adana’nın bize teşekkür etmesi lazım. Bu dönem inşallah 8 tane yapacağız" diyerek ifade etti.

 

 

Karalar, " Adana’nın çok daha güzelleştiğini, çok daha iyiye gittiğini söylüyorlar"

Karalar, "Biz ülkemizin herşeyi ile onur duyuyoruz. Biz hiçbir zaman utanç duyamayız. Biz olağanüstü 4 festival yapıyoruz. Dünya’nın 3 yerinden insanlar geliyor. Hepsi ile konuşuyoruz. Adana’nın çok daha güzelleştiğini, çok daha iyiye gittiğini söylüyorlar” dedi.

 

Adana Büyükşehir Belediye meclisi 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclisinin ilk oturumunda, Özel Dolmuş Minibüs Yönetmeliği’nin Geçici 4.maddesinin revizyonuna ait teklifi, Kadın Danışma Merkezi Kuruluş Görev ve İşleyiş Esasları Hakkında Yönetmelik’e ait teklifi, Özel halk otobüsleri ve servis plakalarının belirli bir süre dahilinde çalıştırılmasına ait teklifi,  İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığının Yüreğir, Kozan, Ceyhan otogarlarında kullanılan 2024 Mali Yılı Ücret Tarifesi’nin revize edilmesine ait teklifi, Ulaşım Dairesi Başkanlığının kişiselleştirilmiş seyahat kartı ücret cetveline yönelik 2024 Mali Yılı Ücret Tarifesinin revize edilmesine ait teklifler oy çokluğu ile kabul edildi.

GEÇER OLAY ÇARPITILDI

CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Güngör Geçer CHP Gurup Başkanvekili olarak söz alarak; seyhan belediyesi'ndeki olayın bazı çevrelerce çarpıtılydığınhı söyledi. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Karalar;, 30, yılda, yapılmayanı, biz, yaptık!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı