301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Haziran 2021 - Pazartesi 18:47 Bu haber 324 kez okundu
 
Karalar; Çiftçiye 1 milyon TL.nakdi yardım yaptı
Karalar; Çiftçiye 1 milyon TL.nakdi yardım yaptı
Haberi


Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi nedeniyle Adana’nın ilçelerinde 2 Bin 340 çiftçiye 1 milyon 141 Bin 351,13 Türk Lirası tutarında nakdi yardım yapıldığı öğrenildi.

 

Kırsalda desteklenen tarımsal üretici sayısını plan döneminde artırmak amaçlı Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar yürütülmeye devam ediyor. Bu çalışmalar 2020 yılında da yapılmıştı. Çalışmalar kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporunda konuyla ilgili bilgilere yer verildi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporuna göre, Adana’nın ilçelerinde 2 Bin 340 çiftçiye 1 milyon 141 Bin 351,13 Türk Lirası nakdi yardım yapıldı.

 

ÇİFTÇİYE FİDAN DESTEĞİ

Adana’nın muhtelif ilçelerinde, kırsalda fidan, kesme çiçek, çilek, domates fidesi ile organik ve yöresel ürünler ile tarımsal üretimin gelişimine Büyükşehir Belediyesi tarafından destek verilirken, Bu kapsamda; Pozantı İlçesinde 98 üreticiye 600 Bin adet çilek fidesi dağıtıldı. Pozantı ve muhtelif ilçelerde 50 üreticiye toplamda 412 Bin 500 adet lavanta çiçeği fidesi ve Ceyhan İlçesindeki zeytin üreticileri için zeytinyağı saklama deposu alınarak üreticilere teslim edildi. Kırsalda yaşayan vatandaşların fide-fidan talebini karşılamak için ise hizmet binası bahçesine keçi boynuzu fideliği kuruldu. Saimbeyli ilçesinde gerçekleştirilen üzüm bağı projesinin üçüncü yılında yüzde 90’ı tamamlandı.

 

BALIKÇILARA DESTEK

Destekler balıkçılara da yapıldı. Kovid-19 Pandemi döneminde zor durumda olan Yumurtalık İlçesinde faaliyet gösteren 11 balıkçıya, Seyhan Baraj Gölünde faaliyet gösteren 31 balıkçıya, toplamda 21. Bin Türk Lirası nakdi yardım yapıldığı bilgisi faaliyet raporunda yer aldı.

 

“GEÇİM KAYNAKLARINA ERİŞİM”

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, Dünya Çalışma Örgütü -ILO ile ortak yürüttükleri “Geçim kaynaklarına erişim” adlı projede faaliyet raporunda yer aldı. Proje kapsamında dezavantajlı gruplara yönelik kadın kooperatifi kurulması ve geçim kaynaklarına erişim projesi hayata geçirilirken, projede UN-ILO Türkiye ofisinin sağlayacağı hibe desteği ile alımlar yapıldı. Raporda proje kapsamında maske, yüz siperliği, mantar ve tarımsal üretimler yapılacağı belirtildi. ILO desteği ile kurulacak modern mantar üretim çadırında 15 katılımcı ve 1 usta öğretici ile birlikte mantar üretimi yapılması planlanıyor. Ayrıca 54 dönüm arazide başlangıç olarak 3 dönüm sera ve 30 dönüm açık alanda 60 katılımcı ve 3 usta öğretici ile birlikte, tarımsal üretim faaliyeti planlandığı bilgisi raporda yer aldı. Kurulumu tamamlanmak üzere olan kadın kooperatifinin koordinasyonunda yürütülecek olan bu üretimleri satışından elde edilecek gelirlerin kooperatif tarafında belirli bir iş planlaması ve sürdürülebilirlik süreçleri gözetilerek elde edilen gelirler, proje katılımcısı olan dezavantajlı bireylere eşit bir şekilde dağıtılacak.

 

YEM DESTEĞİ

Faaliyet raporunda 2020 yılında; ILO projesi kapsamında kurumumuza 209 Bin 338 Türk Lirası tutarında tarımsal üretim için malzeme ve ekipman, 308 Bin 746 Türk Lirası tutarında sera ve sulama ekimanları, 14 Bin 394 Türk Lirası tutarında mantar üretim malzeme ve ekipmanları temin edildi. Kırsalda yetiştiricilere muhtelif ürünlerin temini ve malzeme desteği sağlandığını vugulanan raporda şu ifadelere yer verildi;

 

“Kozan Henüzçakırı mahallesi ve Feke’ nin Gürümze, Bağdatlı, Süphandere, Güzpınarı, Bahçecik, Oruçlu mahallerinde koruma altında olan 230 yetiştiriciye ait 728 adet Yerli Güney Sarı Sığırı için 1 Milyon 779 Bin 960 Türk Lirası değerinde mısır silajı dağıtımı yapılmıştır. 23 Ağustos 2020 tarihinde Kozan ilçesinde çıkan yangından zarar gören 31 hayvan yetiştiricisi için, 241 Bin 732,03 Türk Lirası değerinde 245 ton buğday samanı ve 27 ton besi yemi alınarak yetiştiricilere dağıtılmıştır.

 

3 TON YAKLAŞIK 75 BİN ADET POŞET ALIMI VE DAĞITIMI

Kurban Bayramı’nda Adana’ nın tüm ilçelerine dağıtılmak üzere vatandaşlar için 60 Bin 180 Türk Lirası değerinde, 3 ton yaklaşık 75 Bin adet poşet alımı ve dağıtımı yapılmıştır. Çobandede Hayvanat Bahçesindeki Hayvanlar için 28,2 ton, 69 Bin 150 Türk Lirası değerinde yem temin edilmiş ve kullanılmıştır. Kurumumuzun laboratuvarlarında çiftçinin talepleri doğrultusunda toprak, yaprak ve sulama suyu analizleri yapılmıştır.

 

HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEKLER

Hayvan yetiştiriciliğini geliştirmeye yönelik destekler verilmiştir. 235 Bin 278,00 Türk Lirası değerinde Koyun-Keçi Çiçek Aşısı ve kene ilacı alınarak Tarım İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Kasaplık, besilik, damızlık ve diğer amaçlı hayvanların alınıp satıldıkları ve gerektiğinde birkaç gün süreyle bekletildikleri yerlerin gerekli teknik, sağlık ve hijyen şartları sağlanmıştır. Şehrimizde yapılan kasaplık, besilik, damızlık ve diğer amaçlı hayvanların alım ve satım işlemlerinin kontrol altına alınması sağlanmıştır. Canlı hayvan sevkiyatları kontrol altına alınmasını ve satış sürecinde ihtiyaç duyulan teknik, sağlık ve hijyen koşullarını sağlayarak, hayvanların sağlıklı ortamlarda alınıp satılmaları sağlanmıştır.”

 

BEREKET LANSMANI

Raporda ayrıca Tarlada Bereket Lansmanı konusu da yer aldı. Bu konuyla ilgili raporda ise şu ifadeler yer aldı;

Tarladaki Bereket Servisi lansmanı, Adana Büyükşehir Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Lansmana Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, oda başkanları, üreticiler ve Büyükşehir bürokratları katılmıştır. Adanalı çiftçiye uydudan alınacak bilgilerler destek verilmesi, yanılması ve ürününü ucuza satmasını önlemek amaçlanmıştır. Tarladaki Bereket Servisi ile üretici haberdar olacak, değerinde satış yapıp uydudan takip adabileceği tarlasıyla ilgili bilgilerini cep telefonundan okuyabilecektir.

 

SİSTEM İLE VERİLECEK BELLİ BAŞLI HİZMETLER

Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve bilim insanları da Başkan Zeydan Karalar’ın ardından söz alarak üreticiye bilgi vermiştir. Buna göre Tarımsal Belediyecilik kapsamında 50 civarında konuda SMS ile bilgilendirme yapılacaktır. Sistem ilerleyen aşamada web platformuna ve mobil uygulamaya dönüştürülecektir.

 

SİSTEMİN İÇERİĞİ

Sistemin içeriğinde verilecek hizmet şu şekildedir:

Çiftçilerimize yetiştiricilik önerileri, bilgilendirme ve karar destek mesajları. Ekim, sulama, gübreleme, ilaçlama, hasat, zararlılarla etkin mücadele, hava afet erken uyarı, gelişmiş hava durumu gibi 50 farklı alanda mesaj gönderimi hedeflenmiştir. Uydu, meteoroloji, toprak ve bitki verilerinin işlenmesiyle çiftçiye, tarlaya ve bitkiye özel mesaj gönderimi. Ekimden hasada çift can suyu niteliğinde bilgi ve teknoloji tabanlı destek.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Karalar;, Çiftçiye, 1, milyon, TL.nakdi, yardım, yaptı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı