301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Mayıs 2021 - Salı 18:38 Bu haber 486 kez okundu
 
Karalar’dan Askıda faturaya destek çağrısı
Karalar’dan Askıda faturaya destek çağrısı
GÜNDEM Haberi


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meclis üyelerine seslenerek askıda fatura kampanyasına bir yada iki su faturası ödeyerek destek olmalarını istedi. Başkan Karalar, “ASKİ’de askıda fatura, bakkalda veresiye defterinin kapatılması gibi bütün belediyelerin yaptığı gibi. Aslında meclis üyelerinin bir yada iki fatura ödeyerek bu kampanyaya katılması meclisi onurlandırır diye düşünüyorum” dedi.

Pandemi döneminin getirdiği kötü koşullar nedeniyle işsiz kalan ve faturalarını dahi ödeyemeyecek durumda olan vatandaşların su faturaları için Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ tarafından askıda fatura uygulaması başlatıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın daha önce hayata geçirdiği 'Şefkat Köprüsü' projesi üzerinden başlatılan 'Askıda Fatura' uygulaması üzerinden, ihtiyaç sahiplerinin faturaları gönüllüler tarafından ödenecek.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı 2. Oturumunda söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meclis üyelerine çağrıda bulunarak, su faturalarını ödeyemeyen vatandaşların bir ya da iki faturalarını ödeyerek örnek bir harekete meclisin imza atmasını istedi. Ünlü isimleri ASKİ’nin önüne götürerek kampanyaya çağrı yapmalarını sağladıklarını anlatan Başkan Karalar,  kötü günlerde yardımlaşmanın önemine dikkat çekti.

 İşsizliğin pandemi döneminde önemli ölçüde arttığını anımsatan Başkan Karalar, “Toplumumuz çok kötü günlerden geçiyor. Korona dünyayı etkiledi ama en çok bizim gibi ülkeleri etkiledi. İşsizlik ciddi manada arttı. Fiyatlar önemli ölçüde arttı. Bir işsizin geçinmesi nasıl olur bilemiyorum. Maaşını alanlarda geçinemiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak zaman zaman kampanyalar başlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Herkesten katkı beklediklerini belirten Başkan Karalar, “ASKİ’de askıda fatura, bakkalda veresiye defterinin kapatılması gibi bütün belediyelerin yaptığı gibi. Aslında meclis üyelerinin bir yada iki fatura ödeyerek bu kampanyaya katılması meclisi onurlandırır diye düşünüyorum. Değerli meclis üyelerinden böyle katkı bekliyorum. Kimisi 50 lira ödeyemiyor, kimisi 75 lira ödeyemiyor. Sanatçıları götürdüm ASKİ’nin önüne oradan çağrı yaptırdım.” şeklinde konuştu.

Kendisinin 40 tane fatura ödediğini anlatan Başkan Karalar, “Bende 40 tane fatura ödedim. Bu dönemlerde biz cebimizdeki paylaşmazsak ne zaman paylaşacağız. İnsanlar çok perişanlar. Elektrik faturası, doğalgaz faturasını yatırıyorlar, su faturasını yatırmıyorlar.  Diyorum ki suyu niye yatırmıyorsun. Yatırmazsam en fazla keserler diyor. Su parasının da bir elektrik faturası gibi olduğunu anlatıyorum. Vazgeçme şansımız yok. Faizini silme şansımız yok diyorum. Ama maalesef bu durumda insanlar. Bir faturada olsa, iki faturada olsa meclis üyelerinin çekerek yayınlaması meclisimize bir artı getirir.” diye konuştu.  

CHP’li Meclis üyesi Elif Uzun’da gündem dışı söz alarak kadın cinayetleri ve MPS hastalığı konusunda görüşlerini aktardı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür eden Uzun, MPS hastalığına dikkat çekmek amaçlı farkındalık paylaşımları yapmasının önemli bir hareket olduğunu anlattı.  Uzun, “15 Mayıs nadir hastalıklarla ilgili farkındalık günüydü. MPS hastalığı doğuştan gelen bir hastalık. Adana’da 40 tane hasta ailesi var. Genelde ailelerin çocukları bu durumda. Buna dikkat çekmek istedik.” dedi.

Kadın cinayetlerine dikkat çeken Uzun, “Adana’nın Kozan ilçesinde yaşanan bir olaya değinmek istiyorum. Biri 24, diğeri 27 yaşında sanki bir eşya parçası gibi öldürülüyor ve bir köşeye atılıyor. Sevmek ve öldürmeyi aynı hal ve durum içerisinde değerlendirmek korkunç bir şey ben diyorum ki ne kadar çok seviyoruz ama ne kadar da çok öldürüyoruz. Kanunlar önemli ama yetersiz olduğu da sonuçlara bakılınca bir gerçek. O zaman sevmenin yaşatmak olduğunu, koruyup kollamak olduğunu, bazen de vazgeçmek olduğunu biz nasıl öğreneceğiz. Daha doğrusu nasıl öğreteceğiz, buna hep birlikte çalışmalıyız. Kadınların insan olduğunu birey olduğunu ve bir eşya bir cisim olmadığını hep birlikte öğrenmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Ak Partili Meclis üyelerinden Murtaza Kılçık ise, Aksagaz firması ile ilgili bir konuşma yaptı. Gündemin 13. Maddesine kadar olan gündemler gerekli karara bağlandı. Daha sonra ASKİ Genel kurulu gerçekleşti. ASKİ’ye ait 4 gündem maddesi ilgili karara bağlandı. Bir sonraki oturum Çarşamba günü saat 13:00’da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Karalar’dan, Askıda, faturaya, destek, çağrısı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı