301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Mayıs 2021 - Cuma 21:50 Bu haber 852 kez okundu
 
KARATAŞ PLAJI’NA MAVİ BAYRAK SÖZÜ!
KARATAŞ PLAJI’NA MAVİ BAYRAK SÖZÜ!
GÜNDEM Haberi


Ülkemizin en büyük kumsallarından birine sahip Adana’nın sahil ilçesi Karataş’ta belediye, bir yıl geçerliliği olan, temiz ve güvenilir plajlara verilen Mavi Bayrak almak için çalışma başlatacak.

 

 

ARITMA TESİSİ YAPIMI SÜRÜYOR

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, ülkemizin İspanya ve Yunanistan'ın ardından dünyanın en çok mavi bayraklı 3'üncü ülkesi olduğunu bu yıl sayının 519'a yükseldiğini anımsattı. Karataş’ın Akdeniz’in en büyük kumsallarından birine sahip olduğunu, temiz altın kumu bulunduğunu anlatan Topuz, “Ancak Karataş’ımızın maalesef bir Mavi bayrağı yok. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Denizin kirlenmemesi noktasında bir arıtma tesisi hızlı bir şekilde faaliyete geçmek üzere” dedi. 

 

MAVİ BAYRAK KAZANDIRMAK İSTİYORUM 

Karataş plajına Mavi Bayrak kazandırma noktasında yerine getirilmesi gereken 33 kriter olduğunu hatırlatan Topuz, “Bunları inceledik, inşallah Karataş’a kendi dönemimizde Mavi bayrak kazandırmak istiyorum. Ancak burada ASKİ’den de beklentim var. Karataş merkez’de iki dere var. Sadece yağmur döneminde akması gereken iki dere yaz kış yeşil tarzda Akdeniz’e akıyor ve ıslah edilip temizlenmesi gerekli. Bu dereler atık ve foseptik noktasında bir kez daha gözden geçirilmeli” ifadelerini kullandı. 

 

ASKİ, İKİ DEREYİ ISLAH ETMELİ 

Topuz, şunları kaydetti: “Derelerde foseptik olduğundun şüpheleniyoruz. ASKİ’nin kontrollerde bulunmasını istiyorum. ASKİ benim sorumluluğum değil derse biz Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederiz. Söz veriyoruz elimizden ne gelirse aynı ekiple birlikte çalışarak Karataş’ın merkezdeki denize akan derenin ıslah edilmesi için gerekeni yaparız. Burada siyaset yapmaya değil vatandaşa hizmet vermeye geldik. Karataş’a değer katmak için üzerimize düşeni yapacağım sözü veriyorum”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: KARATAŞ, PLAJI’NA, MAVİ, BAYRAK, SÖZÜ!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı