301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Mart 2021 - Pazar 20:20 Bu haber 363 kez okundu
 
Karataş’ta Cumhuriyet Dönemi Kadın Kıyafetleri Defilesi Düzenlendi
Karataş’ta Cumhuriyet Dönemi Kadın Kıyafetleri Defilesi Düzenlendi
KÜLTÜR SANAT Haberi


Karataş Belediyesi ve Adana Karataş ve Yumurtalık İlçeleri Turizm Birliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Atatürk’ün İzinde Cumhuriyet Dönemi Kadın Kıyafetleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün giydiği kıyafetler defilesi düzenlendi.

Karataş Kumluk ve Tabiat Parkında gerçekleştirilen etkinlikte Karataş Belediye Başkanı ve Adana Karataş ve Yumurtalık İlçeleri Turizm Birlik Başkanı Necip Topuz, Karataş Kaymakamı Fatih Ayaz ve ilçenin önde gelen yöneticileri ile Karataşlılar katılım gösterdi.

Etkinlikte söz alan Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz yaptığı konuşmada; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımız için erkek egemen toplum yapısından uzaklaşarak kadınlarımızın özgür ve kendini ifade edebilir bir yapıda yer edinmesini istemiş, kadınlarımıza güvenmiş ve şu ifadeleri kullanmıştır;

 

“Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır! Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacağı aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.”

 

Her alanda kendini kanıtlamış olan değerli kadınlarımızın toplumumuzdaki öneminin görülmesi gerekmektedir. Bugün burada Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanı ile kadınlarımız üzerindeki etkilerini anlatmak, gelişim düzeyinin ve değişen Türk kadını motifini ele alarak Karataş Belediyesi ve Adana Karataş ve Yumurtalık İlçeleri Turizm Birliği ile ortaklaşa bir defile düzenledik. Defilenin düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza ve bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan, dönem kıyafetleri konusunda bizlere destek veren Çukurova Gülen Yüzler Kadın Kooperatifine ve kadınlarımızı önemseyen siz değerli dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayarak en içten dileklerim ile saygılarımı sunuyorum. “ dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Karataş’ta, Cumhuriyet, Dönemi, Kadın, Kıyafetleri, Defilesi, Düzenlendi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı