301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Mayıs 2021 - Cumartesi 16:55 Bu haber 479 kez okundu
 
KARATAŞLI ÇİFTÇİLERDEN VALİ ELBAN’A ZİYARET
KARATAŞLI ÇİFTÇİLERDEN VALİ ELBAN’A ZİYARET
GÜNDEM Haberi


Karataş’ta karpuz hasadının başlamasıyla birlikte Karataş Kaymakamı Fatih Ayaz ve Karataşlı çiftçiler, Vali Süleyman Elban’ı ziyaret etti.

Yapılan hasatlar hakkında bilgi alan Vali Elban, Adana’nın simgesi haline gelen karpuzun verimliliğini arttıracak hususlar hakkında konuklarıyla sohbet etti.

2020 yılında Türkiye üretimi yaklaşık 3.45 milyon ton olan karpuzun Adana üretiminin 789.889 ton olarak gerçekleştiğini ifade eden Vali Elban, “İlimiz, Türkiye karpuz üretiminde % 22,6 ile 1. sıradadır. Bu yıl ise ilimizde toplam 110.000 da alandan 745.000 ton karpuz üretimi beklenmektedir.” dedi.     

İlimizde karpuzun bu yıl ilk olarak Karataş ilçesi Bahçe ve Kapı Mahallelerinde hasat edildiğini belirten Vali Elban, erken karpuz kırımını önlemek için önlemler alındığını hatırlattı.

Valiliğimizce kurulan il komisyonu tarafından hasat takiplerinin yapıldığını kaydeden Vali Elban, “Bunun yanında ilçelerimizde de kurulan komisyon her gün kontrol faaliyetleri gerçekleştirecek. Kırıma uygun olmayan karpuzların hasadına izin verilmeyecek. Ayrıca üreticilerimize bununla ilgili de çeşitli eğitim faaliyetleri de düzenlenecek.” dedi.

Çalışan, üreten, ürettikleriyle tarımsal verimliliğe katkıda bulunan tüm çiftçilerin yanında olduklarını söyleyen Vali Elban, gayretleriyle toprağa hayat veren çiftçilere hayırlı ve bereketli hasatlar temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Ziyaret, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: KARATAŞLI, ÇİFTÇİLERDEN, VALİ, ELBAN’A, ZİYARET,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı