301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Mayıs 2022 - Salı 22:21 Bu haber 207 kez okundu
 
"Kasap satamıyor, tüketici alamıyor"
"Kasap satamıyor, tüketici alamıyor"
SİYASET Haberi


ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, kasap dükkanında alışveriş yapan yurttaşların ve esnafın sorunlarını dinledi. "Aylık 2500 lira emekli maaşı alıyorum, maaş aldığımız gibi bitiyor. Çok zor" diyen emekli yurttaşın isyanına tanık olan Barut, "Hayvan üreticisi kazanmıyor, esnaf satamıyor, yurttaş et alamıyor. AKP herkesi çıkmaza soktu" dedi.  

"GELSİNLER 2500 LİRAYLA ONLAR GEÇİNSİNLER"

Adana'da 35 yıllık kasap Murat Demiralp'in dükkanına giden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, esnaf ve yurttaşların yaşadığı güçlüklere tanıklık edip sorunları ve talepleri dinledi. Kasaptan yarım kilo kıyma alan emekli yurttaş Günay Biberkökü, pazardan geldiğini belirterek, "Bir kilo domates, yarım kilo patlıcan ve yarım kilo biber aldım. Bu poşetlerin içindeki 100 lira. Yarım kilo da kıyma aldım 70 liraya. Emekli maaşı olarak 2500 lira alıyorum. İkisi üniversitede biri ortaokulda 3 çocuk okutuyorum. Yukarıdakilere sesleniyorum, gelsinler 2500 lira vereyim, gelsinler okutsunlar çocuklarını bu paraya. Bu paraya geçinsinler. Çok zor durumdayız. Maaş aldığımız gibi bitiyor. Hiçbir şeye yetmiyor" diye konuştu.

"HAYVANCILIK DESTEKLENMELİ, MALİYET DÜŞMELİ"

Adana'da 35 yıldır kasaplık yaptığını aktaran Murat Derinalp ise işlerin çok kötü gittiğini söyledi. Vatandaşın alım gücü düştükçe satışların düştüğünü bildiren Derinalp, "Biz fiyatı düşük tutsak bile vatandaşa yüksek geliyor. Çünkü alım gücü çok düşük. Eskiden 2 kilo alan artık şimdi yarım kilo alıyor. Bu sorunların çözümü için hayvancılığın desteklenmesi, yem fiyatlarının düşmesi gerekir. Ben besiciyim. Kendim yetiştirip satıyorum ama maliyet çok yüksek. Maliyet düşerse et fiyatları da ucuzlar. Vatandaş daha fazla et tüketir" şeklinde konuştu.

"KASAP SATAMIYOR, VATANDAŞ ALAMIYOR"

Hayvan üreticileri, kasap esnafı ve yurttaşların sorunlarına dikkat çeken Ayhan Barut ise şunları kaydetti:
"Hayvan üreticileri üretemiyor, maliyetler çok yüksek olduğu için ürettiğinden kazanamıyor. Kasap esnafı eti satamıyor. Tüketici ise pahalı olduğu için alamıyor. Bu ne yaman çelişkidir? AKP herkesi çıkmaza soktu. Bunların sebebi nedir? Çünkü maliyetler çok yüksek. Üretim maliyeti yüksek, kasabın karı çok az, tüketici maaşı ve geliri çok düşük. Bunun için üreticinin desteklenmesi, girdi maliyetlerinin düşürülmesi lazım."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , "Kasap, satamıyor,, tüketici, alamıyor",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı