301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Ekim 2023 - Pazartesi 22:06 Bu haber 256 kez okundu
 
Kaspersky SD-WAN: Coğrafi olarak dağınık ağları korumak için yeni çözüm
Kaspersky SD-WAN: Coğrafi olarak dağınık ağları korumak için yeni çözüm
TEKNOLOJİ Haberi


Yeni Kaspersky çözümü şirketlerin güvenilir ağlar kurmasına, coğrafi olarak dağınık işletmelerin faaliyetini sürdürmesine ve yeni şubeleri el değmeden ağa bağlamasına yardımcı oluyor. Yazılım Tanımlı Geniş Alan Ağı (SD-WAN), tüm kurumsal ağın tek bir konsoldan yönetimini sağlayarak şirketlerin bireysel iletişim kanallarını ve ağ işlevlerini birleştiriyor.

P&S Intelligence tarafından sağlanan verilere göre, SD-WAN pazar büyüklüğü 2022 yılında 3 milyar 514 milyon dolarken 2023 yılında 30 milyar 907 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Bu büyüme, artan bulut çözümleri, internet geniş bant bağlantılarına yönelik artan talep ve ağ çevikliği ve görünürlüğüne yönelik artan ihtiyaçtan kaynaklanıyor.

Kaspersky, bu talebi karşılamak için sorunlara karşı dayanıklı bir iş altyapısı oluşturmak ve coğrafi olarak dağıtılmış ağları güvence altına almak için tasarlanmış bir çözüm olan Kaspersky SD-WAN'ı piyasaya sürdü. Kaspersky’nin sunduğu bu çözüm, şube ofisleri olan şirketler, dağıtık konumlara sahip üretim şirketleri, uzak ev ofisler veya ATM'leri olan şirketler için eşit derecede kullanışlılık sunuyor.

Kaspersky SD-WAN, güvenilir bir dağıtılmış ağın üzerinde birleşik bir güvenlik platformu oluşturma yolunda önemli bir adıma karşılık geliyor. Kaspersky SD-WAN ile Secure Access Service Edge (SASE) de oluşturmak mümkün.

Müşteri Tesisleri Ekipmanı (CPE) Desteği ve El Değmeden Hizmet

Kaspersky SD-WAN, farklı Müşteri Tesisleri Ekipmanı (CPE) türlerini destekliyor ve müşterilerin sanal cihazları çalıştırmak için kendi kaynaklarını veya Kaspersky SD-WAN Edge Service Router (KESR) serisinden önerilen modelleri kullanmalarına olanak tanıyor. Sunulan telekomünikasyon cihazı, şirkete tek bir kutu içinde çok çeşitli ağ işlevleri sağlıyor. 

 

 

Ayrıca CPE, Zero-Touch Provisioning (ZTP) ile ek yapılandırmalar olmaksızın yeni konumlara sorunsuz ve hızlı bir şekilde bağlanmayı sağlayarak yaygınlaştırma süresini dakikalara indiriyor.

Kaspersky SD-WAN, cihaz yazılımı yükseltmeleri, envanter toplama, yaşam döngüsü yönetimi ve sorun giderme gibi rutin işlemleri otomatikleştirerek tüm cihazların merkezi olarak yönetilmesini sağlıyor. Yapılandırmaları güncellerken veya değiştirirken olası hataların ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor ve ortalama geri yükleme süresini azaltıyor.

Kanal Optimizasyonu ve Bağlantı Yönetimi

Kaspersky SD-WAN, dahili yük dengeleme sayesinde veri aktarımı için aynı anda kullanılabilen çeşitli kablosuz veya kablolu iletişim kanalları (MPLS, Ethernet, 4G, vb.) ile tüm şirket kaynaklarına erişim sağlayabiliyor. Dinamik trafik mühendisliği, dahili derin paket denetimi (DPI) ve gerçek zamanlı kalite kontrolü, trafiğin en uygun bağlantıya yönlendirilmesini sağlayarak işletme maliyetlerini azaltıyor.

Çözüm ayrıca dengesiz ağ bağlantılarında bile verimli uygulama performansı sağlayan İleri Hata Düzeltme ve Paket Çoğaltma gibi bağlantı yönetimi özellikleri sunuyor.

Ağ Altyapınızı En iyi Şekilde Görmenizi Sağlıyor

Cihazın birleştirilmiş web arayüzü tüm ağın yönetimine izin veriyor. Trafik filtreleme kuralları ve güvenlik politikaları oluşturuyor, hizmet seviyesi anlaşmalarını (SLA'lar) tanımlıyor. Grafik oluşturucu, ağ altyapısının görselleştirilmesine ve sürükle-bırak modunda yeni hizmetlerin entegre edilmesine olanak tanıyor.

Güvenlik Hizmetleri ve Analitik Araçların Hızlı Entegrasyonu

Sanal Ağ İşlevleri (Virtual Network Functions - VNF) yöneticisi, hem Kaspersky hem de diğer üçüncü parti satıcıların güvenlik duvarları, güvenli web ağ geçitleri ve saldırı önleme sistemleri gibi trafik kontrol ve güvenlik araçlarının otomatik olarak dağıtılmasını sağlıyor.

Kaspersky Secure Access Service Edge İş Geliştirme Müdürü Maxim Kaminsky, şunları söylüyor: "Coğrafi olarak dağılmış işletmelerin güvenilir bir şekilde sürdürülmesi ve yeni ofislerin şirket ağına hızlı bir şekilde bağlanması ek maliyetler, buna karşılık gelen araçlar ve uzmanlık gerektiriyor. Bu talebi karşılamak için tutarlı güvenlik politikası ve zengin entegrasyon özellikleriyle hatalara karşı dayanıklı ve verimli kurumsal ağ oluşturan kapsamlı bir ürün sunuyoruz. Kaspersky SD-WAN, şirketlerin her yeni ofiste sıfırdan BT sistemi kurmadan dünya genelindeki kurumsal ağların tüm altyapısını yönetmesine olanak tanıyor." 

Kaspersky SD-WAN hakkında daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kaspersky, SD-WAN:, Coğrafi, olarak, dağınık, ağları, korumak, için, yeni, çözüm,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı