301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Mart 2021 - Pazar 15:51 Bu haber 933 kez okundu
 
Kent Konseyin’nden Psikolojik Danışmanlar Kulübü
Kent Konseyin’nden Psikolojik Danışmanlar Kulübü
ADANA Haberi


KURUMSAL MAİLDEKİ AKSAKLIK NEDENİYLE HABERİMİZİ KİŞİSEL MAİLDEN GÖNDERİYORUZ.         

Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ne bağlı, Türkiye’de ilk ve tek olan Psikolojik Danışmanlar Kulübü kuruldu.

Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi bünyesinde kurulan ve gönüllü bir oluşum oldukları halde haftanın en az 10 saatini Psikolojik Danışmanlar Kulübüne ayıran gönüllü psikolojik danışmanlar "Yalnız değilsiniz, bize ulaşabilirsiniz" sloganıyla Adana için buradayız diyor.

Ülkemizde ve dünyada psikolojik danışma hizmetlerine yönelik gelişen bir takım doğru olmayan uygulamaların varlığı nedeniyle bireylerin doğru bilgiye ulaşması amacıyla kurulan Psikolojik Danışmanlar Kulübü’nün Kurucu Başkanı Dolunay Canbulat, uygulamayla ilgili bilgiler verdi.

 

Psikolojik Danışmanlar Kulübü üyelerinin pusulalarının vicdan ve meslek etiği olduğunu söyleyen Canbulat, ruh sağlığı uzmanlarının topluma karşı sorumlu olduklarını, bilgi ve becerilerini toplum yararına kullanmak istediklerini ve hak savunuculuğu meslek ilkeleri doğrultusunda özellikle maddi imkansızlıklardan dolayı psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinden yararlanamayan bireyler için var olduklarını belirtti.

 

PSİKO-SOSYAL SAĞLIĞI DESTEKLEMEK

Yola çıkarken hayalleri olduğunu kaydeden Kurucu Başkan Dolunay Canbulat, psikolojik danışma hizmetinden yararlanmaya ihtiyaç duyan fakat ekonomik engellere takılan bireylerin psiko-sosyal sağlığını destekleyecek sistemlerin gelişmesi ve yaygınlaştırılmasında kanat çırparak, bu sayede kelebek etkisinin oluşumunda sorumluluk almak olduğunu iade etti.

 

Gençlik Meclisine bağlı Psikolojik Danışmanlar Kulübünde danışmanlarda olumlu geri bildirimler aldıklarını ve bu nedenle yollarının doğruluğuna inandıklarını belirten Canbulat şunları söyledi:

 

ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DANIŞMA PROJESİ

“Ülkemizde 1000 saat uygulama zorunluluğu ve bunu kontrol eden bir kuruluş olmasa da şu anda ekip arkadaşlarım Merve Bulut, Melike Bağıt, Umut Helvacı, Niran Sakınmaz, Dilara Duran, Cumali Özdemir, Ceren Köse ile birlikte Psikolojik Danışmanlar Kulübünde, sistemin eksikliğini kendi içimizde tamamlamaya çalışıyoruz. İlk projemiz olan Ücretsiz Psikolojik Danışma Projesi ile psikolojik desteğe ihtiyacı olan bireylere psikolojik danışma hizmeti sunuyoruz. Bu sunduğumuz yardımın etkililiğini arttırmak için akran müşavirliği hizmetiyle birbirimize destek oluyoruz. Şu anda kulübümüzün uzman biriminde görev alan 8 psikolojik danışman; bizlere ihtiyaç duyabileceğimiz farklı alanlarda destek olmak amacıyla aramıza katılan 5 destek birimi gönüllüsü ve yakın zamanda uzman birimine katılacak 7 psikolojik danışman var.”

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kent, Konseyin’nden, Psikolojik, Danışmanlar, Kulübü,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı