301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Eylül 2021 - Perşembe 21:39 Bu haber 418 kez okundu
 
Kıdemli masa tenisçiler 8. kez Adana’da yarışacak!
Kıdemli masa tenisçiler 8. kez Adana’da yarışacak!
SPOR Haberi


8. Uluslararası Adana Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası 4 Eylül Cumartesi başlıyor. İki gün sürecek turnuva, Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da turnuvada yarışacak.

Çiltar Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen turnuva geçen yıl pandemi sebebiyle ertelenmişti.

Turnuva Komite Başkanı Adana Eski Milletvekili Kemal Sağ, Divan Oteli’nde Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Masa Tenisi İl Temsilcisi Dr. Ali Türemiş ve Divan Oteli Müdürü Ünal Sarıbaş ile basın toplantısı düzenledi. Sağ, 4 ve 5 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek turnuva için pandemi tedbirlerinin tümünün uygulanacağını duyurdu. Sağ, gelenekselleştirilen ve 8 yıldır süren Adana Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası’nın  Türkiye’nin en geniş katılımlı ve en ciddi organizasyonlarından biri olduğunu bildirdi. Sağ, bu yıl turnuvaya -pandemi döneminde olunmasına rağmen-, 11 ülkeden ve 36 ilden 352  sporcunun katılacağını söyledi. Sporcuların 37’sinin kadın, 315’inin erkek olduğunu aktaran Sağ, “En çok katılım sağlayan illerimiz 61 sporcu ile Adana, 46 sporcu ile Ankara, ve 45 sporcu ile İstanbul oldu.” dedi. Turnuvada maçlar 40 masada oynanacak ve yaklaşık 2000 maç yapılacak.

Sağ, masa tenisçilerin Divan Oteli, Ramada Oteli, Şirin Park Oteli ve Şenbayrak Oteli’nde konaklayacaklarını bildirdi.

Turnuvanın Yaş Kategorileri ise söyle oldu:

Tek Erkekler   :  30-39, 40-49, 50-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75+

Tek Kadınlar   :  30-39, 40-49, 50-59, 60+

Çift Erkekler    :  30-39, 40-49, 50-59, 60-64, 65-69,70+

Çift Kadınlar    :  30-49, 50+

Karışık (Mix)    :  30+

 

Sağ, kategorilerinde 1. olanlara kupa, 1. 2. ve 3.’lere madalya, consolation maçlarında 1. olanlara ise madalya verilecek. Sağ, ayrıca tüm katılımcılara kendi  isimleri yazılı forma ve Adana’yı tanıtıcı çeşitli promosyonlar verileceğini anlattı.

 

ADANA’NIN TANITIMINA KATKI

Turnuva Komitesi Başkanı Kemal Sağ, organizasyonun Adana’ya mal olması, yurt çapında yayılması ve uluslararası niteliğinin gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Sağ, “Adana’mızın tanıtımı konusunda elimizdeki tüm imkânları kullanıyoruz. Turnuvanın bir masa tenis şöleni havasında geçmesini ve masa tenisi seven her Adanalının bu şölenin bir parçası olmasını bekliyoruz:” ifadesini kullandı.

Sağ, turnuva sırasında, salon dışına ocak başı kurularak, gelen katılımcılara Adana kebap, şalgam suyu, cezerye, fıstık ezmesi, çay, su, ayran, mısır ve halka tatlı ikram edeceklerini ve turnuvayı bir Adana tanıtım festivali şeklinde  yapmayı planladıklarını aktardı.

Sağ, turnuvaya katkılarından dolayı Vali Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir ile Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çimtimar, ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’a teşekkür etti. Sağ, turnuvanın yapılmasına katkı koyan ÇİLTAR, Hasan Usta Kebap,  MADO, Yeni Uğur Şekerleme, Usta Şalgam, Beta Gıda, Sunar Mısır firmalarına, - Asureklam  Ajansına ve Zeki Gön Spora, konuklarımızı ağırlayan Divan Oteli ile diğer otellere,  Salon görevlilerine hakemlere, emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

ÇİNTİMAR: SİBELLERİN SAYISINI ARTIRMAK İSTİYORUZ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Adana’nın marka organizasyonlarının üstesinden gelebilecek bir yapıda olduğunu söyledi. Bu yıl 8’ncisi gerçekleştirilen Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası’nda katkısı olanlara teşekkür eden Çintimar, Yeni Şehir Stadyumu’nda 850 metrekarelik bir alanda 16 masalı tenis salonunu hayata geçirdiklerini, ayrıca Genç Ofisi ile kütüphane ve teknoloji ofisi oluşturacaklarını söyledi. Marka spor organizasyonlarının ekonomiye destek katacağına inandığın anlatan Çintimar, Adana’ya yeni sporcular kazandırmak istediklerini bildirdi. Çintimar, “Sibellerin, Gürkanların, Talhaların sayısını artırmak istiyoruz” dedi.

Masa Tenisi İl Temsilcisi Dr. Ali Türemiş ise, masa tenisine 55 yılını verdiğine dikkat çekerek, “Adana’yı bu tür organizasyonlarla daha güzel bir şehir yapmak en büyük temennim” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kıdemli, masa, tenisçiler, 8., kez, Adana’da, yarışacak!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı