301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Ocak 2024 - Salı 22:27 Bu haber 165 kez okundu
 
Köesmer’’ Geçinemiyoruz, bütçeden hakkımızı istiyoruz’’
Köesmer’’ Geçinemiyoruz, bütçeden hakkımızı istiyoruz’’
TEKNOLOJİ Haberi


Adana İnönü parkında bir hafta emekliler masası oluşturarak emeklilerin sesini haykıran Anadolu emekliler derneği bir basın açıklaması ile taleplerini dile getirdi

Anadolu Emekliler Derneği (ANADED) Genel başkanı Mustafa Kökesmer, düşük ücret alan emeklilerin maaşına seyyanen zam yapmak sureti ile 15 bin liraya yükseltilmesini ve ardından tüm emeklilere yüzde 50 oranında zam yapılmasını istedi.

İnönü Parkı’nda toplanarak basın açıklaması yapan ANADED üyesi emekliler, maaşlarının düşük olduğunu ifade ettiler.                                                                               

“Unutulmamalıdır ki emekliler bu partiyi oy vermek suretiyle iktidara taşımıştır” diyen ANADED Başkanı Mustafa Kökesmer, karşılığında ise bütçeyi doğru yönetmesini ve verimli kullanmasını beklediklerini dile getirdi.

Anadolu Emekliler Derneği’nin öncelikle Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyetin kazanımlarına uygun olarak, üyelerine yasalardan doğan haklarını gözetmek ve daha ileri seviyeye taşımak için var olduğunun altını çizen Başkan Kökesmer, emeklilerin sıkıntılarını duyurabilmek için İnönü Parkı’nda kurmuş oldukları ‘ Emekliler Masası’nı sonlandırdıklarını açıkladı.

İKTİDARA SESLENDİ”

Bundan sonraki gündemlerinde ekonomik sıkıntı içinde olan emeklilere ocak ayında verilecek zam oranının nasıl olacağı şeklinde olduğunu hatırlatan ANADED Başkanı Mustafa Kökesmer, iktidara seslendi.

“Bugün asgari ücret adı altında verdiğiniz yüzde 49’luk oran ile 17.002 TL’ye yükselttiğiniz zammı, 7 bin 500 TL maaş alan emeklilere nasıl yansıtacaksınız?” şeklinde sözlerini sürdüren ANADED Başkanı Kökesmer, “Üstelik 5 bin lira kök maaş alan emeklilerimizin, yüzde 100 zam alması halinde bile maaşları ancak 10 bin lira olacaktır. Asgari ücretle çalışan emekçilere verilen yüzde 49’luk zammın, 7 bin 500 lira altında kök maaşı 5 bin lira ve civarında olan emeklilere yansıtılması halinde dahi ancak 7 bin 500 lira olmaktadır. Emekliler soruyor, bunu nasıl aşacaksınız? Biz emeklilerin birçok sorunu bulunmaktadır. İntibak yasasının çıkarılmasından sağlıktaki sorunlara kadar bunları anlatabiliriz” dedi.

 

TALEPLERİNİN DİKKATE ALINMASINI İSTEDİ

Bugünkü öncelikli sorunlarının maaş zammının ne olacağı olduğuna vurgu yapan Başkan Kökesmer, “Talebimiz; düşük maaş alan emeklilerimize, aldığı maaşı seyyanen zam yapmak sureti ile 15 bin liraya yükseltmek ve ardından tüm emeklilerimize yüzde 50 oranında zam yapılmasıdır. Bu bile bugünkü koşullarda açlık sınırını zorlamaktadır. Ümit ediyoruz ki, iktidar tüm emeklilerin talebini dikkate alır. Unutulmamalıdır ki emekliler bu partiyi oy vermek suretiyle iktidara taşımıştır” şeklinde konuşarak, karşılığında bütçenin doğru yönetilmesini ve verimli kullanılmasını beklediklerini belirtti.

 

ATATÜRK’E YAPILAN SALDIRIYI KINADI

En düşük emekli maaşının 2002 yılında olduğu gibi asgari ücrete orantılı olmasını isteyen Başkan Mustafa Kökesmer, “Ayrıca, önemli bir gündem olarak, Suudi Arabistan’da ülkemizin değerlerine ve kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Değerlerimize sahip çıkan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” diyerek, sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Köesmer’’, Geçinemiyoruz,, bütçeden, hakkımızı, istiyoruz’’,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı