301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Haziran 2021 - Salı 22:11 Bu haber 288 kez okundu
 
KONCUK, ATATÜRK BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!
KONCUK, ATATÜRK BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!
SİYASET Haberi


Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Ayasofya’da Camiinde gerçekleştirilen bir programda Mustafa Kemal Atatürk‘e ve milletimize hakaret eden imam hakkında “Atatürk’e hakaret ve halkın bir kesimine karşı kin ve düşmanlığa teşvik etmek” suçundan soruşturma açmaları için savcı ve hâkimleri göreve çağıracak mısınız? diyerek, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek soru önergesi verdiğini belirtti.

Ayasofya Camiinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile gerçekleşen icazet töreninde imam Mustafa Demirkan’ın Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sözlerine tepki gösteren Adana Milletvekili İsmail Koncuk; bunun kabul edilemez olduğunu, ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu Atatürk’e aleni hakaret edilirken buna kimsenin sessiz kalmaması ve imam hakkında gerekli işlemin başlatılması gerektiğini söyledi.

Koncuk konu ile yaptığı açıklamada; “Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir, kimsenin Atatürk’e hakaret etmeye hakkı yoktur. Ülke çapında savcılıklara yapılan müracaatlar işleme alınmalı, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna göre gerekli işlemler başlatılmalıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: KONCUK,, ATATÜRK, BİZİM, KIRMIZI, ÇİZGİMİZDİR!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı