301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Haziran 2021 - Çarşamba 19:35 Bu haber 678 kez okundu
 
Kozan’da 101. yıl kurtuluş coşkusu
Kozan’da 101. yıl kurtuluş coşkusu
KÜLTÜR SANAT Haberi


Adana’nın Kozan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlandı.

Kutlamalar Hoşkadem Camii önünde sabah saatlerinde 7 pare top atışı ile başladı. Temsili milis kuvvetlerinin ve atlı birliklerinin Kozan’a girmesi ile devam eden program zincirlenmiş Hürriyet Kızının temsili olarak kurtarılması ile devam etti. Hoşkadem Camii imam hatibi Abdurrahman Yılmaz Kozan’ın kurtuluşunda canlarını feda eden şehitler için dua etti.

 

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da yaptığı konuşmada, 1 Haziran’ı 2 Haziran’a bağlayan gece yarısından sonra işgal kuvvetlerinin Kozan’ın yerli Ermenilerini de yanlarına alarak Kozan’ı boşalttıklarını anlattı. Özgan, "2 Haziran 1920 günü Türk Milis Kuvvetleri Kozan’a girmiş 1 yıl 2 ay 24 gün işgal altında kalan Kozan ve çevresini düşmandan temizlemişlerdir. Vatan söz konusu olunca Çukurova’yı kanlarıyla yıkayan aziz ecdadımızı rahmet ve şükranla anıyor bu tarifsiz mücadelenin ışığıyla Türk doğmanın Kozanlı olmanın haklı hazzını yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz" dedi.

 

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ise konuşmasında Türk milletinin her zaman kalleşlerin ve düşmanların karşısında korkusuz bir nefer olmasını bildiğini ifade ederek, "Vatanı için, bayrağı için, devleti için kendini feda etmekten kaçınmayan ecdadımızı rahmet ve şükranla anıyorum. 2 Haziran 1920 günü bağımsızlığa olan tutkusunu gösteren Kozan’ın vatansever insanları bugün de aynı azim ve kararlılığa sahiptir. Kozan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşu sırasında yaşananlar bu milletin vatanı için verdiği çabanın en güzel emeğini oluşturmaktadır. Şu bir gerçektir ki Türkler tarihin hiçbir döneminde devletsiz kalmamıştır. Bundan sonra da kalmayacaktır. O yüzden Türk milleti ve devletini karşısına almayanlar bir değil bin kere düşünmelidir" diye konuştu.

 

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Kuva-yi Milliye Derneği Başkanı Mutlu Dağlı Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak şükranlarını sundular. Hoşkadem Camii önünde düzenlenen programın ardından protokol ve vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, atlı birlikler ve mehteran takımı ile şehitlik ziyaretine gittiler. Kozan İnkılap İlkokulu öğretmen ve öğrencileri de kurtuluşa özel program gerçekleştirdiler. Protokolün yürüyüş güzergahında öğrenciler ve öğretmenler Türk bayrakları açarak kurtuluş coşkusuna ortak oldular.

2 Haziran kurtuluş coşkusu Saim Bey’in mezarının ziyareti ve şehitler için okunan dua ile son buldu. Kutlama etkinliklerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kozan’da, 101., yıl, kurtuluş, coşkusu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı