301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
29 Mart 2021 - Pazartesi 17:01 Bu haber 377 kez okundu
 
KOZAN'DA AĞAÇ DİKME SEFERBERLİĞİ
KOZAN'DA AĞAÇ DİKME SEFERBERLİĞİ
ADANA Haberi


 Adana'nın Kozan ilçesinde geçen yıl orman yangınları nedeniyle zarar gören alanlarda fidan ve tohumlar toprakla buluşturuldu.

Orman Bölge Müdürlüğünce, Orman Haftası kapsamında, geçen yıl ağustos ayında çıkan yangınlarda zarar gören yaklaşık 300 hektarlık alanı ağaçlandırmak için fidan dikim ve tohumlama etkinliği düzenlendi.

 

Vali Süleyman Elban, burada yaptığı konuşmada, 23 Ağustos'ta çıkan yangından ormanlık alanlar ve 8 köyün olumsuz etkilendiğini anımsattı. Yangının 3-4 gün süren çalışmayla söndürülebildiğini hatırlatan Elban, şunları kaydetti:

 

"Tarım ve Orman Bakanı'mız ve biz, buranın en kısa zamanda ağaçlandırılacağını söylemiştik. Bu yanan orman alanının tamamının bakımı Orman Teşkilatımız tarafından yapıldı ve tamamlandı. Yanan bölgenin yaklaşık yüzde 70'ine kozalaklardan elde edilen tohumlar saçılarak ekilecek. Kalan yüzde 30'luk bölümü ise fidan dikmek suretiyle ağaçlandırılacak. Tohum saçma işlemi hemen hemen tamamlanmak üzere. Fidan dikim işlemleri de önümüzdeki günlerde yapılacak. Kalan kısmı ise güz mevsiminde tamamlanacak. Ağaçlandırılmadık hiçbir alan kalmayacak."

 

Konuşmaların ardından Vali Elban, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ve vatandaşlar fidan dikti. Etkinliğin ardından Elban ve beraberindeki heyet, Çamlarca Mahallesi'ndeki orman yangınında zarar gören caminin yerine yapılan yeni cami inşaatında incelemede bulundu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: KOZAN'DA, AĞAÇ, DİKME, SEFERBERLİĞİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı