301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Aralık 2023 - Cuma 21:46 Bu haber 267 kez okundu
 
Kürkçüler'de yarının köyleri dijital merkezi açıldı
Kürkçüler'de yarının köyleri dijital merkezi açıldı
TEKNOLOJİ Haberi


Trendyol ve UNDP işbirliğiyle düzenlenen ‘Yarının Köyleri’ projesi kapsamında pilot il olarak seçilen 3 ilden biri olan Adana’da bu kapsamda Kürkçüler Dijital Merkezi açıldı.

‘Yarının Köyleri’ projesi adı altında Trendyol ve UNDP işbirliğiyle yapılan dijital merkezlerden biri de Adana Sarıçam’da yer aldı. Kürkçüler’de açılan Kürkçüler Dijital Merkezi’ni yerelde Sarıçam Belediyesi destekledi. Lansmanı yapılan Kürkçüler Dijital Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Açılışa Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, MHP Adana İl Başkanı Yusuf kanlı ve temsilciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, “Sizlerle olmaktan  ve geçtiğimiz yıl ve UNDP ve Trendyol olarak çıkmış olduğumuz yolculuğun ilk dijital merkezini sizlerle birlikte Adana Kürkçüler'de açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

POYRAZ: YARININ KÖYLERİ PROJEMİZDE BU YAKLAŞIMIMIZDAN VE YEREL KALKINMAYA DESTEK OLMA HEDEFİMİZDEN DOĞDU
Trendyol’un 13 yıl önce kurulurken vizyonunu, ‘Ülkemiz ve ekosistemimiz için en büyük pozitif etkiyi yaratan şirket olmak’ olarak belirlediklerini söyleyen Poyraz, “Bu sorumlulukla örnek, sosyal etki uygulamalarını hayata geçirirken, sektörümüzün ilk etki raporunu sürdürülebilirlik yol haritasını da açıkladık. Trendyol bir teknoloji şirketi. Ve hayatın her alanında dijital uçurumun kapatılmasında sürdürülebilirlik vizyonumuzun önemli bir parçası olarak görüyoruz. Yarının Köyleri projemizde bu yaklaşımımızdan ve yerel kalkınmaya destek olma hedefimizden doğdu. Dijital fırsat eşitliği için girdiğimiz model arayışında UNDP ile yollarımız kesişti. Bunun için de çok şanslıyız. Gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde Yarının Köyleri projemizle köylerimizi teknolojiyle buluşturup yarına hazırlayacağız. Bugün Adana'yla başladık ama kısa süre içerisinde Diyarbakır ve İzmir'deki dijital merkezlerimizi de açacağız” diye kaydetti.

PROJEYE HATAY’DA DAHİL EDİLDİ
Bu yılbaşında hepimizin yüreğini deprem felaketinin yaktığını da hatırlatan Poyraz, bu sebepten projeye Hatay'ı da dahil etme kararı aldıklarını vurguladı. Poyraz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Umuyorum ki Hatay'daki merkezimizin de kapılarını en kısa zamanında açacağız. Dijital merkezlerimizde, kapsayıcı bir bakış açısıyla öncelikle kadınlara, gençlere, engelli bireylere, üretim ve kooperatiflere, eğitim ve danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Burada yapacağımız çalışmaların üç temel başlığı var. Birincisi eğitimlerimiz ve danışmanlıklarımız. Bu kapsamda dijital teknolojiler ve E-ticaret konusunda programlarımız olacak. Ürün geliştirmeden, markalaşmaya, paketleme tekniklerinden E-ihracata kadar pek çok başlıkta eğitimler sunacağız. İkincisi, akıllı tarım. Türkiye'nin bereketli topraklarında yetişen sayısız, özgün ve organik ürün var. Sürdürülebilir üretim modellerini ve örnek akıllı tarım uygulamalarını ki bizim bahçemizde de görebilirsiniz bazılarını. Bu ürünlerde verimliliğin arttırılması için çabalayacağız. Her dijital merkez için o bölgeye özgü ayrı ürün yol haritaları hazırladık ve ürünlerimizi belirledik. Bölgedeki yerel üreticilerimizle birlikte mandalina konservesinden, şalgam şalgam kökü ununa, Aladağ dokumasından, tekstil ürünlerine, birçok ürün bu merkezden çıkacak.”

ULUDAĞ; BU PROJE BÖLGEMİZİN EKONOMİK BÜYÜMESİNDE PAY SAHİBİ OLACAKTIR


Konuşma yapan bir diğer isim olan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bu merkezde öncelikle yerinde ve etkin çalışmalarla ilçe ve bölgemizin yöresel ürünlerinin markalaştırılmasına yönelik çalışmaların neticesinde yetiştirilen ürünlerin doğrudan tüketiciyle buluşturulacağının altını çizdi. Başkan Uludağ, “Faaliyete girecek dijital merkezimizle birlikte yöresel tarım, tekstil ve zanaat ürünleri için ticaret olanakları ve becerileri hızla gelişecek. Kısal alanlarda kişisel değer zincirleri, yöresel katılımla güçlenecek ve böylece bölgemizin ekonomik büyümesinde pay sahibi olunacaktır. Ayrıca ilçemizde e-ticaret ile başta ülkemizin geneli olmak üzere dünyaya açılması akıllı tarım uygulamalarıyla sürdürülebilir ve teknolojik üretim kültürünün desteklenmesi sayesinde ticari dünyaya hazırlanması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

ULUDAĞ: BU DİJİTAL MERKEZİMİZ GURURUMUZ OLAN YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZE HAK ETTİKLERİ KÜRESEL İTİBARI KAZANDIRMAK İÇİN İLÇEMİZ ADINA BÜYÜK BİR FIRSAT SUNACAKTIR
Uludağ, konuşmasının devamında şu cümleleri kullandı:

“Bu öncü merkeze ev sahipliği yapmaktan ve merkezin ilçemizin yanı sıra depremden zarar gören komşu illerimizi kooperatiflere de hizmet verecek olmasından dolayı mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Çünkü bu dijital merkezimiz gururumuz olan yöresel ürünlerimize hak ettikleri küresel itibarı kazandırmak için ilçemiz adına büyük bir fırsat sunacaktır. İlçemiz açısından son derece önemli olan dijital merkezin projelendirilmesi, hayata geçirilmesi ile ilgili olarak Trendyol ekibine ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye temsilciliğine şahsım, kurumum ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.”

VİNTON: BU DİJİTAL TEKNOLOJİLER İKİ AÇIDAN ÇOK ÖNEMLİ
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton’da “Bu güzel, güneşli günde sizleri burada görmekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum. UNDP için bu dijital teknolojiler iki açıdan çok önemli kalkınma gayretlerimize 2 açıdan çok yardımcı oluyor. Öncelikle mekan anlamında yardımcı oluyor. Çünkü dış dünyaya erişme imkanı bize sunuyor. Ayrıca zaman anlamında da bize yardımcı oluyor. Çünkü bu alanları kullanarak geride bırakılan yerleri bilhassa köyleri ki sadece Türkiye'deki değil dünyanın her yerinde durum söz konusu. Kentsel anlamda kalkınmayla aynı seviyeye getirme fırsatını bize sunuyor” dedi.

VİNTON: BİZİM BURADAKİ MAKSADIMIZ DA ÖZELLİKLE KÖYLERDEN ŞEHİRLERE GÖÇ EDEN GENÇLERİ TEKRAR KÖYLERE GERİ GETİRMEK, KÖYLERDEKİ YAŞAMI ONLAR İÇİN CAZİP KILMAK
Tabii ki köylerin hem üretim anlamında hem de zirai üretimlerin yapılması anlamında çok değerli yerler olduğunu kaydeden Vinston, “Bunların da kültürel değerlerin de geleceğe taşınması anlamında çok önemli. Sadece Türkiye değil dünyanın her yerinde köylerde kültürel değerler yaşatılıyor. Bizim buradaki maksadımız da özellikle köylerden şehirlere göç eden gençleri tekrar köylere geri getirmek, köylerdeki yaşamı onlar için cazip kılmak. Yani burada Kürkçüler’de yaşayan gençlerin ‘Kürkçüler üretken, aktif, güzel bir yer. O yüzden ben burada kalmak istiyorum. Şehre gitmek istemiyorum’ demesini sağlamak. Ve bu projede de çok kıymetli öncü bir e-ticaret şirketi olan Trendyol'la bir arada hareket etmekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Hep birlikte Trendyol'la birlikte daha da büyümeye yönelik eğitimleri burada vereceğiz” diye konuştu.

DAYANÇ: BU PROJENİN ADANA'MIZDAN VE SARIÇAM'DA START ALIYOR OLMASI SON DERECE ANLAMLI OLMUŞ
Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç’ta yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Projenin ismi Yarının Köyleri. Köy deyince aklımıza ilk gelen şey tarımsal üretim. Tarımsal üretim dediğimizde de Çukurova ve Adana aklımıza geliyor. Gerçekten bu kadim topraklar, bu bereketli topraklar hem kültürel mirası, hem de tarımsal üretim kapasitesi ve iklimiyle sadece Türkiye'de değil tüm dünyada önemli tarımsal üretim merkezlerinden birisidir Dolayısıyla UNDP destekleriyle, paydaşlarıyla birlikte hayata geçirdiği bu projenin Adana'mızdan ve Sarıçam'da start alıyor olması son derece anlamlı olmuş. Kim akıl ettiyse teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kürkçüler'de, yarının, köyleri, dijital, merkezi, açıldı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı