301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Aralık 2021 - Cumartesi 21:14 Bu haber 423 kez okundu
 
Leman Sam'dan ölüme terk edilen atlar için konser
Leman Sam'dan ölüme terk edilen atlar için konser
AKTUALİTE Haberi


Geçtiğimiz aylarda Artvin'de tır üzerinde ölüme terk edilen ve HAYDİKO tarafından sahiplenilen atların bakımı ve tedavileri için ünlü sanatçı Leman Sam 8 Ocak'ta destek konseri düzenleyecek.
 
Artvin'den Kırgızistan'a kesime götürülmek istenirken, tır üzerinde ölüme terk edilen ve birçok gönüllünün emeğiyle yaşatılan atlar, Artvin Hayvanları Doğayı ve İnsanları Koruma ve Yaşatma Derneği (HAYDİKO) tarafından Mucizeler Diyarı projesi kapsamında sahiplenilmiş ve dört ayı aşkın bir süredir koruma altındaydı. Bakım ve tedavilerini üstlenen HAYDİKO'ya bir destek de sanatçı Leman Sam'dan geldi. 8 Ocak'ta Hopa'da düzenlenecek olan konserin geliri, bakımları süren atlar için kullanılacak.
 
Mucizeler Diyarı projesi; Kırgızistan'a kesime götürülürken tır üzerinde terk edilen atların barınma, beslenme, sağlık gibi temel ihtiyaçlarının sağlanabilmesi hayata geçirilen bir proje. Mucizeler Diyarı, aynı zamanda Artvin'de kurulan yerleşkenin de adı. Proje kapsamında atların bakımının yanı sıra ilerleyen günlerde çevre köylerdeki yük hayvanlarının da besleme veya sağlık gibi ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yapılacak.
 
HAYDİKO Artvin himayesindeki Hopa Atları yararına düzenlenen konser bileti satış linki: https://biletino.com/tr/e-e0e/leman-sam-konseri/
 
HAYDİKO Hakkında:
“Her canlının yaşam hakkı vardır ve yaşam hakkı kutsaldır” bilinciyle kurulan HAYDİKO Derneği, Ocak 2018 genel kuruluyla yeniden resmi olarak faaliyete geçmiştir. Doğanın sadece bir parçası olan insanın doğayla bu kadar iç içe olmasına rağmen doğadan giderek kopuş yaşamasına engel olmak, doğadaki canlılara yapılan eziyetin önüne geçmek, birlikte barış içinde yaşamı kurmak ve sokak hayvanlarının düzgün koşullarda yaşaması için mücadele etmektedir. Hayvan yaşam hakları konusunda gelişmiş bir toplumda toplumsal şiddet vakalarının da ciddi ölçüde önüne geçileceğinden toplumsal sorumlulukla da hareket edilmektedir. Bu doğrultuda hayvanlara karşı gün be gün artan şiddet vakalarını önlemeye yönelik bilgilendirme çalışmaları, sokak hayvanlarının beslenmesi için besleme noktaları oluşturulması, kısırlaştırma ve aşılama çalışmaları, hasta hayvanların tespiti ve tedavisi gibi pek çok çalışma yapılmıştır. Dernek aynı zamanda sorumlu-ilgili kuruluşlarla (belediyeler, orman ve su işleri müdürlükleri) ve gönüllü faaliyet yürüten derneklerle işbirlikleri yapmaktadır.
https://www.instagram.com/haydikoartvinofficial/
https://haydikoartvin.com/

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Leman, Sam'dan, ölüme, terk, edilen, atlar, için, konser, , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı