301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Haziran 2021 - Pazar 17:34 Bu haber 365 kez okundu
 
Lenf bezine sıçramış meme kanserine “kemoterapisiz” tedavi
Lenf bezine sıçramış meme kanserine “kemoterapisiz” tedavi
SAĞLIK Haberi


Geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan ve az sayıda koltuk altı lenfine sıçramış, yani metastaz yapmış meme kanseri hastalarına kemoterapi verilmeden sadece anti hormonal tedavi verilmesinin etkinliğinin araştırıldığı çalışmada, bu grup hastalarda kemoterapi verilmeden yalnızca anti hormonal tedavilerle de aynı etkinlikte iyi bir sonuç alınabileceği gösterildi. Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Bu çalışma geçtiğimiz yıllarda yapılan ve koltuk altı lenflerine yayılımı olmayan meme kanseri hastalarında genetik risk hesaplaması yapılarak kemoterapi vermeden yalnızca anti hormon tedavisi ile de kemoterapi kadar iyi sonuç alınabileceğini gösteren çalışma baz alınarak yapıldı” açıklamasında bulundu.

Bu yeni çalışmada kanserin 3 taneye kadar koltuk altı lenfine sıçrama yaptığı 9 ülkeden 9383 kadın hastada genetik risk hesaplaması yapıldığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Hastaların 2/3’ü menopozda, 1/3’ü henüz menopoza girmemiş hastalardı. Bu çalışmada genetik tekrarlama riski düşük olarak hesaplanan hastaların bir kısmına yalnızca hormon tedavisi, bir kısmına hem kemoterapi hem de hormon tedavisi verildi” dedi. 

Prof. Dr. Serdar Turhal, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Beş yıllık takipte menopoza girmemiş ve genetik tekrarlama skoru düşük olan kadınlarda kemoterapinin yüzde 1.3 ek katkısı varken menopoza girmiş kadınlarda kemoterapinin böyle bir ek faydası gösterilemedi. Sonuç olarak hormon reseptörü pozitif olan ve menopoza girmiş hastalarda yalnızca anti hormon tedavisinin kemoterapi kadar etkili olabileceği gösterilmiş oldu.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Lenf, bezine, sıçramış, meme, kanserine, “kemoterapisiz”, tedavi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı