301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Ekim 2021 - Pazar 20:50 Bu haber 602 kez okundu
 
Lezzet festivali stres attırdı
Lezzet festivali stres attırdı
MAGAZİN Haberi


Bu yıl beşincisi düzenlenen Adana Uluslararası Lezzet Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivale gelenler Adana’nın eşsiz lezzetlerinden tadarken, festivalde bazı stantlardan çalan müzik eşliğinde vatandaşlar halaylar çekti. Vatandaşlar, Lezzet Festivali’nin Adana’da yapılmasının önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. vatandaşlar, “Bizler biliyoruz ama kent dışından, hatta yurt dışından gelenler var. Onlarda bu tatlarla tanışıyorlar. Hepsi Adana’dan bu tatları öğrenerek ayrılıyor” dediler.
 
 
8-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 5. Adana Uluslararası Lezzet Festivali sona erdi. Festivalde yer alan stant sayısının geçtiğimiz yıllara göre daha fazla olduğu görüldü. Adana’nın nefis tatlarından tatmak isteyen vatandaşlar bu yılda festival alanını doldurdu. Hafta sonunun da etkisiyle kent içi ve kent dışından ve yurt dışından olmak üzere çok sayıda ziyaretçinin festival alanında olduğu dikkatlerden kaçmadı.
 
ŞIRDAN’DA FESTİVALDE YER ALDI
 
Festivalde Adana Kebapçıları, şırdancıları, şalgamcıları ve daha birçok stant yer aldı. Yiyecek içecek stantlarının yanı sıra hediyelik eşyaları satan yerlerinde stantlarının festival alanında olduğu görüldü. Aşırı yoğunluğun yaşandığı festival alanında vatandaşlar stantları tek tek dolaştı. Özellikle şırdan satan stantların festivale katılanların yoğun ilgisiyle karşılaştığı görüldü.
 
ÇÜMLERİN ÜSTÜNDE LEZZET KEYFİ
 
Festivalde kadın kooperatifleri de yer aldı. Kadın Kooperatifleri stantlarında kadınların kendi ürettikleri ürünleri sattıkları görüldü. Katılımın yoğun olması nedeniyle yiyecek alan bazı vatandaşların alandaki masaların dolu olması nedeniyle, çimlerin üzerine oturarak aldıkları ürünleri tükettikleri görüldü.
 
HALAYLAR ÇEKTİLER
 
Bazı stantlarda hareketli müziğin çaldığını duyan çok sayıda kişinin halay çektiği objektiflerimize yansıdı. Uzun süre halay çeken vatandaşlar, açtıkları his ettiklerinde tekrar stantlara giderek yemeklerini yedi. Alanda Lezzet Festivali Hatırası olarak hazırlanan bir tabloyla fotoğraf çektirenlerde oldu.
 
AŞLAMAYA İLGİ
 
Alanda aşlama olarak bilinen meyan kökü şerbeti de orta yaşlı vatandaşların ilgilisini çekti. Genç kesimin ise aşlama yerine kola ve diğer asitli içeceklerden içtikleri görüldü. Aşlama içen vatandaşlar, aşlamanın faydalarından bahsetti ve gençlerin bu ürünü tüketmediklerini, kola ve benzeri asitli içecekleri içtiklerini anlattı.
 
SIKMA MERAKI
 
Alanda sıkma açan kadınların bulunduğu stantlarda yer aldı. Adana dışından gelenlerin sıkma yapan kadınları dikkatlice izledikleri görüldü. Sıkma yapan vatandaşlar, sıkma ile ilgili bu kişilere bilgiler verdi.
 
ÖNEMLİ BİR FESTİVAL
 
Vatandaşlar, lezzet festivalinin Adana’da yapılmasının önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Adana’nın yöresel lezzetlerinin çok sayıda olduğundan bahseden vatandaşlar, “Bizler biliyoruz ama kent dışından, hatta yurt dışından gelenler var. Onlarda bu tatlarla tanışıyorlar. Hepsi Adana’dan bu tatları öğrenerek ayrılıyor” ifadelerini kullandılar.
 
İLKHABER GAZETESİ
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Lezzet, festivali, stres, attırdı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı