301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Ekim 2021 - Cumartesi 21:46 Bu haber 728 kez okundu
 
Lezzet Festivalinde en güzel stantlar
Lezzet Festivalinde en güzel stantlar
KÜLTÜR SANAT Haberi


Özel Haber; Fatoş TEKBAŞ

Adana mutfağını dünyayla buluşan ‘5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ başladı. Bu yıl "Coğrafya Lezzettir" temasıyla gerçekleşen ‘5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park’ta start aldı. Yüzlerce işletme, belediyeler kurduğu stantlarla festival alanında yer aldı.  Doruk gazetesi Sahibi gazeteci Yazar Fatoş Tekbaş, önce sivil insanların açtığı stantları gezdi. Ardından en güzel stand kimin araştırmasına girerek, belediyelerin açtığı stantları gezdi.

 

“Coğrafya lezzettir” sloganıyla start alan 5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, hem yöresel ürünleri tatları, yemekleri ve bölgeye ait ürünlerle yola çıktılar. Kadınların el emeği göz nuru ürünlerde dikkatlerden kaçmadı.

 

EN GÜZEL STANTLAR

1-Sarıçam Belediyesi standını sade süslemiş, Sarıçam Belediyesi Başkan Yardımcısı Lütfi Doğan stantta güler yüzüyle ücretsiz halka Sarıçam ilçenin sembolü narlardan ikram ettiler. Üstelik narlardan hiçbir ücret talep edilmemesi dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca kozalaklardan ürettikleri pekmez ise akciğerlere iyi geldiği için sembolik ücretlerle satışa sunulmuş. Sarıçam Belediyesi Başkan Yardımcısı Lütfi Doğan gelen konuklarla da tek tek ilgilenerek, bilgiler verdi.

 

 

 

 

 

 

2-Kozan Belediyesi, kurduğu kooperatifle zaten ilgi odağı olmuşlardı. Yöresel ürünler, elemeği, göz nuru işlerin yanı sıra, gıda, bitki çayları, Kozan’ı temsil eden tüm ürünler standa vardı ve en zengini stantların başında geldi. Kuytucak Narı, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekerken nar ekşisi, erişte, karakılçık bulguru, portakal lokumu, reçeli, kantaron yağı ve tarihi dokuların ahşap işlemeler de yer aldığı hediyelik ürünler yoğun ilgi gördü.

 

 

 

 

 

 

 

3-Aladağ Belediyesinin açtığı stant bütün yöresel ürünler, andız pekmezi ve çeşitleri, reçeller, turşular, elemeği göz nuru işlemelerle stant silme doluydu. Ayrıca stantta Aladağlılar evlerinde ürettikleri çeşitli gıdaları da reyonda satışa sunmuşlardı. Ürün zenginliği dikkatlerden kaçmadı.

 

 

 

 

 

 

 

4-Pozantı Belediyesi en süslü belediye ve Türk bayraklarıyla donatılması ister istemez dikkatleri üzerine çekiyordu. Hediyelik paketler, sepetler, yöresel gıdaların satışa sunulduğu görüldü.

 

 

 

 

 

 

 

5-Karataş Belediyesi büyük sanayi mangalı kurarak tıpkı İstanbul Eminönü gibi, ekmek arası balık sattı. Üstelik cüzi bir fiyatla, kebap yemekten bıkanlar, Karataş Belediyesi’nin standında kuyruk oluşturdular. Zaten Karataş Belediyesi’ne de yakışan bu stant oldu. Üstelik herkesin uğradığı stant oldu.


 

 

 

 

 

 

 

 

6-Tufanbeyli Belediyesi fasulyesi ile övünüyor, Tufanbeyli fasulyesi birçok fasulye çeşidinden daha lezzetli olduğunda iddialıdır. Marketlerde fasulye kilosu 17 liradan satılırken, stantta 10 liraya satılıyordu.  Fasulye sevenler stantta akın etti.

 

 

 

 

 

 

 

7-Yüreğir Belediyesi stant düzenlemesi ile süperdi. Köy hayatını standın önüne taşımışlar. Yöresel ürünler, kırsal kesimde yer alan objeleri günümüze getirmeyi başarmışlar.

 

 

 

 

 

 

 

8-Adana Büyükşehir Belediyesi en büyük stantlardan biriydi. Stanttan ziyade, çimlerde kağnı arabası, saman balyaları, eski zengin çiftçilerin kullandığı ürünleri sergilemişlerdi. Büyükşehir Adana’yı böyle ifadeye etmeyi seçmiş.

 

 

 

 

 

 

9-Çukurova Belediyesi meslek kurslarında el emeği göz nuru ürünler sergilediği gibi, daha çok sanata yer vererek, insanları müziğe doyurdular.

 

 

 

 

 

 

 

10-Seyhan Belediyesi, stantta daha çok başkanın çalışmasının fotoğrafları süslenmişti. Ayrıca stantta daha çok gençler yer almıştı. Onlarda Çukurova Belediyesi gibi sanata ağırlık vererek lezzet fuarını gezen halka müzik ziyafeti çektiler.

 

 

 

 

 

 

 

11-Ceyhan Belediyesi Ceyhan’a özgü ürünleri stantta sergilediler.

 

 

 

 

 

 

 

12-Karaisalı Belediyesi ilçeye ait ürünler yer aldı.

 

 

 

 

 

 

 

13- Yüreğir Ziraat Odası standı belediyelerin açtığı stantların içinde çiçek gibi açmıştı. Ziraatçı olmaları nedeniyle, yepyeni meyve çeşitleri, tropikal meyveler ile stant bir hayli zengindi. Lezzet fuarını gezenler, mutlaka Yüreğir Ziraat Odası’nın açtığı standı bir resmi izler gibi izlemeleri dikkatlerden kaçmadı. Başkan Mehmet Akın Doğan sorulan her soruya içtenlikle yanıt vermesi ile de göz doldurdu.

 

Bu stantta yer almayan belediyelerden İmamoğlu, Feke, Saimbeyli ve Yumurtalık… Belki de ben atladım, bilmiyorum ama yarın ilk işim bu stantları arayarak haklarını teslim etmek.

Kısacası herkes emek vermişti. Ama fotoğraflara bakarak, bana hak verin… sıralama anca bu şekilde yapabildim.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Lezzet, Festivalinde, en, güzel, stantlar,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı