301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Mart 2021 - Cumartesi 12:10 Bu haber 534 kez okundu
 
Maden sektöründe çalışanlar için psikososyal destek sağlanacak
Maden sektöründe çalışanlar için psikososyal destek sağlanacak
DÜNYA Haberi


 

“Maden Sektöründe Çalışanların Psikososyal Risklerinin Değerlendirilmesi ve Önlenmesine Yönelik İşyeri Hekimlerinin Kapasitesini Geliştirme Projesi” başlıyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen projede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı sözleşme makamı olarak yer alıyor. “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı” faydalanıcıları ise İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İşyeri Hekimleri Derneği

 

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın (IPA- Instrument for Pre Accession) “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı” bileşeni altındaki “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında “Maden Sektöründe Çalışanların Psikososyal Risklerinin Değerlendirilmesi ve Önlenmesine Yönelik İşyeri Hekimlerinin Kapasitesini Geliştirme Projesi” hayata geçiriliyor. Başvurusu yapılan 400 çalışma arasından desteklenmeye değer görülen 37 proje arasında yer alan projenin saha çalışmaları Zonguldak’ta yürütülecek. 18 ay sürecek projenin toplam bütçesi 211.840,62 Avro olup, bu tutarın 23.154,18 Avro’luk kısmı İstanbul Bilgi Üniversitesi‘nin eş finansman katkısı olarak gerçekleşecek. 

 

Proje Türkiye’deki tüm maden sektörü işletmelerine yaygınlaştırılacak

Proje, madencilik sektöründe çalışanların sağlık ve güvenliğine etki eden psikososyal riskler üzerine Türkiye’de yapılacak en kapsamlı çalışma olma özelliğini taşıyor. Yapılacak araştırma sonuçlarına göre hazırlanacak eğitimlerle madencilik sektöründe hizmet veren İşyeri hekimlerinin psikososyal riskleri değerlendirme kapasitesinin geliştirilmesi sağlanacak. Maden sektöründeki psikososyal risklere ilişkin çalışmaların madenciler kenti Zonguldak’tan sonra Türkiye’deki tüm maden sektörü işletmelerine yaygınlaştırılması hedefleniyor. 

 

İşyeri hekimlerinin gelişimine yönelik araçlar hazırlanacak

Proje kapsamında maden sektörü için psikososyal risk değerlendirme modeli ve ölçüm aracı olarak kullanıcı dostu bir “dijital aplikasyon” geliştirilecek. İşyeri hekimlerinin maden sektörü psikososyal riskleri hakkında ve bu ölçüm aracının kullanımı konusunda eğitilmesi için bir “çevrim içi eğitim platformu” hazırlanarak sahada tarama amaçlı uygulama yapmaları sağlanacak. Maden sektöründe yaşanan kazalara bağlı olarak sakatlanarak dezavantajlı hale gelen çalışanların deneyimlediği psikososyal riskler hakkında yaygın etki yaratmak üzere bir “belgesel” ve “kitap” hazırlanacak. Psikososyal risk değerlendirme ve yönetimi konusunda hazırlanacak “yönetmelik için rehber” ise bu alanda önemli bir kaynak olacak.

 

Proje temsilcileri Zonguldak ziyaretinde bulunacak

İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Program Direktörü Doç. Dr. İdil Işık, Proje Direktörü Dr. Şafak Öz Aktepe ve Proje Koordinatörü Uzm Psk. Esin Çetin Özbudak’tan oluşan proje temsilcileri Zonguldak’a resmi ziyaret gerçekleştirerek görüşmelerde bulunacak ve proje hakkında ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerine bilgi verecek. Temsilciler Maden Müzesi’ni de ziyaret ederek yetkililerden bilgi alacaklar. 

 

 

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi 

santralistanbul Kampüsü, Eski Silahtarağa Elektrik Santralı

Kazım Karabekir Cad. No: 2/13

Eyüpsultan 34060 İstanbul-Türkiye

www.bilgi.edu.tr

İrtibat kurulacak kişi

:

Gökçe Kopuk

Görevi

:

Pazarlama / Halkla İlişkiler Birimi

Telefon numarası                                  

:

Call Center - 444 0 428

E-posta adresi                                       

:

gokce.kopuk@bilgi.edu.tr

 

İşyeri Hekimleri Derneği

Türkocağı caddesi, No:17 D:8

Cağaloğlu 34110 İstanbul-Türkiye

http://www.iyhd.org.tr/

İrtibat kurulacak kişiler 

:

Dr. Atınç Kayınova

Dr. Zühtü Şahin

Görevleri

:

Yönetim Kurulu Başkanı

Yönetim Kurulu Üyesi

Telefon numarası                                  

:

0533 720 66 66

0532 413 20 65

E-posta adresi                                       

:

dratinckayinova@gmail.com

zuhtusahin@gmail.com

 

 

 

 

"Bu yayın Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin mali katkısıyla hazırlanmıştır. Bu yayının içeriğinden yalnızca İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İşyeri Hekimleri Derneği sorumludur ve bu içerik hiçbir şekilde Avrupa Birliği veya Türkiye Cumhuriyeti'nin görüş ve tutumunu yansıtmak zorunda değildir."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Maden, sektöründe, çalışanlar, için, psikososyal, destek, sağlanacak,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı