301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Haziran 2021 - Çarşamba 22:32 Bu haber 335 kez okundu
 
Mecliste büfe işgali gerginliği
Mecliste büfe işgali gerginliği
SİYASET Haberi


dana Büyükşehir belediye Meclis Üyesi Mustafa Vursavuş ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin arasında kaldırım ve büfe işgalleri nedeniyle gergin anlar yaşandı.

 

Kaldırım işgalleri ve örümcek ağı gibi kenti kaplayan büfelerin kaldırılması konularıyla sık sık gündeme gelen Adana Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mustafa Vursavuş’un son olarak yaptığı konuşma mecliste gergin anların yaşanmasına neden oldu. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in tepki gösterdiği konuşmasında Mustafa Vursavuş, karşılıklı sözlü tartışma yaşandı.

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı’nın ilk oturumu gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Başkanlığı’nda  gerçekleşen oturum açılış yoklamasının alınmasıyla başladı. Gündem dışı konuşmaların yapıldığı mecliste CHP Meclis Üyesi Mustafa Vursavuş söz aldı. Yeşil alanların, parkların halkın, kaldırımların halkın olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Vursavuş, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Seyhan Belediyesi’ne bir önerge verdiğini söyledi.

 

Vursavuş, verdiği önergede, ‘Adana Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğundaki park, yeşil alan ve kaldırımlar üzerinde ki büyükşehir belediyesi tarafından ihaleye kiraya verilerek halkın kullanımında ki alanların işgaline olanak sağlayan büfe ve benzeri uygulamaların sonlandırılmasını ve bir daha hiçbir suretle kişi veya kuruluşlara kiraya verilmemesini, böylece kamusal alanların halkın kullanımına açılmasını’ mecliste görüşülerek gündeme alınmasını istediğini dile getirdi.

 

Bu önergeyi Mart ayında verdiğini dile getiren Vursavuş, “Bu komisyona gelmedi. Gelseydi mutlaka komisyonlarımızda değerlendirilip, bir şekil alacaktır. Bunun bu kadar keskin bir dille verilmesinin bir sebebi var. Biri kalsın biri gitsin diye bir meclis üyesinin bir önerge vermesi de mümkün değil. Bununla ilgili idarenin bir yaptırımı söz konusudur. İdaremizin de bu konuyla ilgili birkaç birimi var. Bir tanesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, bir diğeri Emlak İstimlak Daire Başkanlığı, diğeri ise Zabıta Daire Başkanlığıdır. Bu üç daire başkanlığından biri kiraya verir, diğeri projesine bakar diğeri denetler.” diye konuştu.

 

Kendisinin Kent Estetiği Kurulu Başkan Vekili olduğunu işaret eden Vursavuş, “Birde Kent Estetiği Kurulu vardır. Başkanı Zeydan başkandır, Başkan Vekili de benim. Bu kurul ara ara toplanır. Pandemi sürecinde iki defa toplanabildi kurul. Burada kentin STK’ları partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri, daire birimleri başkanları bu 20-30 kişi teşkilatın içerisindedir ve buradan bir tavsiye kararı çıkar. Uygulayıp uygulamamak başkanlık yetkisindedir.” ifadelerini kullandı.

 

Adana’da 135 adet büfenin olduğunu ve bunların kaçının kaldırılıp kaçının devam edeceği konusunda üç daire başkanlığının bir çalışma yaptığını belirten Vursavuş, “Geçtiğimiz Cuma kent estetiği kurulu toplandı. Hangi parkların kalması, hangilerinin gitmesiyle ilgili olan üç daire başkanlığının yaptığı çalışma neticesinde 135 adet olan büfelerin kaçının kalıp, kaçının gideceği, kaçının uygun olup olmadığıyla ilgili bir çalışma yapmışlar. O sırada doğal üye olan Çukurova Belediyesi’ni temsilen gelen başkan yardımcısı arkadaşımızda vardı. Bir söz aldı kendisi. ‘Sizin bu tutumunuzu doğru bulmuyorum, parkların büfelerden arındırılması doğrudur ancak tamamının kaldırılmasıyla ilgili radikal sözlerinizi doğru bulmuyorum” dedi.  Doğrudur ama burada bir idare var. İdare bu duruma bir şekil verecektir.” şeklinde konuştu.

 

 Kendisinin bu konuda ne gücünün, nede yetkisinin olmasına rağmen kendisine yönelik tepki içeren konuşmaların yapıldığını anlatan Vursavuş, “Ortada bir konu var. Kaldırmayla ilgili bir toplantı yapılacak. Orada bir karar alınacak. Başkan Vekiliyim komisyonun. Ne gücüm var, ne yetkim var bunu yapmaya. Bir telefon geldi. “Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin sizinle ilgili bir konuşma yaptı” dediler. Şuanda o konuşma Çukurova Belediyesi’nin sosyal medya sayfasında da var.” demesi üzerine Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Ben buradan da konuşma yaparım” diyerek oturduğu yerden konuşmaya yanıt verdi. 

Vursavuş ise, ‘tabiî ki yaparsınız diyerek’ Çetin’e yanıt verdi. Vursavuş’un konuşmasına tepki göstermeye devam eden Soner Çetin’e, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘Soner Başkan’ım bırak konuşsun boşver’ dedi.

Vursavuş, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in konuşmasını okuyarak, “O arkadaşın bizimle ilgili özel problemi var.  Nasıl bir sancısı var bilmiyorum. En yakın zamanda sancısını gelip bana anlatsın tedavisini yaparım. Sinir bozucu şeyler duyuyorum. Kulağıma geliyor. İşi gücü bırakmış bizimle uğraşıyor. Üstelikte CHP Meclis üyesi.  Vicdansızca bel altı vuruşlarda uzman bir arkadaş o. Bu iş böyle gitmez. Gerekli uyarıları gerekli yerlere zamanında yaptım.” ifadelerini kullandığını anlattı.  

 

Vursavuş hadini aşan konuşmalara maruz kaldığını anlattı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuşmaya müdahale ederek, bu konuşmanın yapılacağı yerin burası olmadığını söyledi. Kaldırım işgalleri ve parklardaki hormonlu büyüyen büfelerden kendisinin de rahatsız olduğunu anlattı. Adana’da 135  büfenin  bulunduğunu, kendi dönemlerinde de büfelere izin verildiğini  ancak bu konuda tüm işgallerin hizaya koyacaklarını dile getiren Başkan Karalar, büfelerin sayısını azaltacaklarını söyledi. Kaldırım uygunsuz kullanılmasının önüne geçeceklerini dile getiren Karalar, yanlış adamlarla mücadele edeceklerini kaydetti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Mecliste, büfe, işgali, gerginliği,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı