301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Eylül 2021 - Perşembe 20:38 Bu haber 1131 kez okundu
 
Mecliste herkes sokak köpeklerinden şikayetçi oldu
Mecliste herkes sokak köpeklerinden şikayetçi oldu
ADANA Haberi


Adana’da sıklıkla şikayet konusu olan başı boş sokak köpekleri Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşuldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı’nın gündeme getirdiği başıboş sokak köpekleri konusuna diğer partilerin gruplarından da destek geldi.

 

Kentti ki başıboş köpekler konusuna vurgu yapan Gülaçtı,  başıboş gezen sokak köpeklerinin insanlara saldırmalarını anlattı.  Köpeklerin açlıktan insanlara saldırdıklarını öne süren Gülaçtı, “Sizlerde sokaklarda bunları görüyorsunuz. Geçtiğimiz hafta bisikletiyle yola çıkıp köpeklerden kaçarken aracın altında ezilen bir evladımız var. Bu köpekler toplanıp, kısırlaştırılır doğal ortama ya da barınaklara bırakılır. Eğer aç kalırlarsa insanlara saldırırlar. Mamaları yetirince ulaştırmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

KARALAR: TÜRKİYE’NİN SORUNU

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise sokak köpeklerinin Türkiye’nin sorunu olduğunu dile getirdi. Kendilerinden önce başlanan ve kendilerinin tamamladıkları modern bir hayvan barınağının olduğunu ve bu barınağa yüzlerce köpeği aldıklarını, aşıladıkları yüzlerce köpeğin olduğunu dile getiren Karalar, “Bunu nasıl yapıyoruz biliyor musunuz? Bu hayvan severler ile ilgili de çok ciddi mücadelemiz var. Adamdan köpeği almaya gidiyorsun, adam önünde direniyor. Ben bir konuşmaya şahit oldum. Bir gün Pınar Mahallesi’nde 3 defa üst üste bir vatandaş beni aradı.  Gece 10:00’da 11:00’de 12:00’da köpekler havlıyor rahatsız oluyoruz. İnsanlara saldırıyor dedi. Ben 12:00’da adam gönderdim direndiler vermediler.” diye konuştu.

 

MERCİMEK: İNSANLAR KORKULARINDAN DIŞARI ÇIKAMIYOR

İyi Parti Grup Başkan Vekili Recai Mercimek de, Tekir ve Bürücek’te köpeklerden korkularından dolayı insanlar dışarı çıkamadıklarını vurgu yaparak, “Şimdi bir barınak olayı var. Tekir ve Bürücek ile ilgili 6 aydan beri devam eden. Yok orman engelledi yok efendim Kaymakam engelledi yok şöyle oldu yok böyle oldu. Şimdi sezon değişiyor, yaz bitiyor millet evinden dışarı çıkamıyor. Tekir ve Bürücek’te köpeklerden korkularından dolayı insanlar dışarı çıkamıyorlar.  Karataş belediyesi barınakla ilgili Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol yapmış. Karşılıklı verilen desteklerle Karataş’ta da barınağı yapmışlar. Buradan da Karataş Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum.  Büyükşehirle ile yaptığı diyalogdan dolayı. Neticeyi elde etmiş orada da kısırlaştırma olayı başlamış. Neden? Pozantı da başlamıyor.” ifadelerini kullandı.

 

ÇAY: ÇEVRE İLLERİN KÖPEKLERİ İLÇEMİZE GELİYOR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise, Pozantı’ya gelen köpeklerin çevre illerden bırakılan köpeklerin olduğunu anlattı. Pozantı’nın et kültürünün gelişmiş olduğunu ve çevre illerde kentten uzak noktalara bırakılan hayvanların ilçeden gelen et kokusunu alarak Pozantı’ya geldiklerini anımsatan Çay, “İlçemizdeki köpekler çevre illerden ilçemize yakın noktalara bırakılıyor. İlçemizde et kültürü fazla olduğundan ilçemiz koku yayıyor. Haliyle başka illerden bırakılan köpeklerde kokuya duyarlı oldukları için ilçemize geliyor. İlçemize ki köpek sayısı çok fazla. Kulaklarındaki küpelere baktığımızda başka illere ait küpelerin olduğunu görüyoruz” dedi.

 

ÇAY: KISIRLAŞTIRMA OLMADI

Başı boş köpeklerin toplanmasını kendilerinin yapacağını kısırlaştırmayı ise Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını kaydeden Başkan Çay,  “Adana büyükşehir belediyesinden arkadaşlar bizi aradı. Evet kurumlardan kaynaklanan ciddi gecikmeler oldu, birkaç defa durdurmak zorunda kaldık. Şöyle seyyar kısırlaştırma yok uzun zamandan beri yok Zeydan Başkanım. Hüseyin bey zamanında kısırlaştırma olmadı. Uzun zamandır çalıştığımız bir meseleydi. Şimdi şöyle olacak çalışma sistemi de Kamuoyu duymuş olsun. Pozantı Belediyesi olarak toplamayı biz yapacağız kısırlaştırmayı Büyükşehir Belediyesi yapacak. Tarım İl Müdürlüğünde ki arkadaşlar muayenelerini yapacak, yaklaşık bir hafta sonra Büyükşehir Belediyesi ile birlikte iaşe çalışmalarını hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.

 

HERKES ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Kısırlaştırmayla köpek sayısının azalmayacağını anlatan Çay, “Köpek görmeye devam edeceksiniz.  Ama köpekler iyi olacak. Köpeklerin şöyle bir sorunu var. Çevre ilerden geldiğini bahsettiğim köpeklerin kulaklarında Niğde, Ereğli ve farklı il ve ilçelerin  küpeleri var. Buralarda bu köpeklerin kısırlaştırıldığını görüyoruz. Hafta sonları herkes elinden geleni yapıyor. Sivil toplum kuruluşları, büyükşehir belediyesi  Yüreğir belediyesini görüyoruz. Tavuk kıymaları atılıyor, yiyecekler veriliyor ama bu yeteli olmuyor. 2 tane köpek hastalıktan veya başka bir şeyden bir kenarda öldüğü zaman  Allah belediye başkanları ve çalışanlarına yardım etsin. Yani idam sehpamızın kurulmadığı kalıyor. Herkesin bu konuda elini vicdanına koyması lazım. Empati yapması lazım.  Belediye başkanı arkadaşlarımızın iyi niyet ve çaba gösterdiklerini net biliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Mecliste, herkes, sokak, köpeklerinden, şikayetçi, oldu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı