301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Kasım 2021 - Pazartesi 19:52 Bu haber 408 kez okundu
 
Mecliste şehit yakınına hakaret tartışması
Mecliste şehit yakınına hakaret tartışması
ADANA Haberi


Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Bingöl'de esnafı ziyaret ettiği sırada şehit yakını Tahir Gümren'e küfreden ve daha sonra grup başkanvekilliği görevinden istifa eden Lütfi Türkkan ile ilgili tartışma yaşandı. AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, şehit ailesine hakaret edilmesini kınadı. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Oturuma Adana Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından günden dışı konuşmalar yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Bingöl'de esnafı ziyaret ettiği sırada şehit yakını Tahir Gümren'e küfreden ve daha sonra grup başkanvekilliği görevinden istifa eden Lütfi Türkkan ile ilgili tartışma yaşandı. AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, şehit ailesine hakaret edilmesini kınadı.

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Oturuma Adana Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından günden dışı konuşmalar yapıldı. İlk olarak söz alan MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ’ın hedefinden Lütfi Türkkan yer aldı. Şehitliğin önemine dikkat çeken Demirdağ, “Aziz Türk Milleti’nin gözbebeğidir. Şehitlerimiz bizim şerefimizdir, bacıları bizim namusumuzdur, şehitlerimizin emaneti bizim vatan görevimizdir. Onlara minnet borcumuzdur. Onların ailesini kafa kola alıp rezilce küfreden birinin şehitlerin kanıyla kurulmuş Gazi Mecliste olmasını istemiyoruz. Bu alçaklığı görmezden gelip, susanlara da yazıklar olsun. Şehit ailemize küfreden İyi Parti Millet Mevkili Lütfi Türkkan’ı kınıyorum.”  dedi

 

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Recai Mercimek ise, Türkkan olayında gerekenin yapıldığını ifade ederek,

“Şimdi şehitler hakkında konuşurken Cemal Bey, elbette ki üzücü bir olay vardır. Öyle hakaret edici bir şekilde değil de Lütfi Türkkan bizim Genel Başkan Yardımcımız. Dolayısıyla bu cereyan eden olay geçmişe dayalı bir olaydır. Daha evvel bu arkadaşımız yargılanmıştır. Şehitler bizim başımızın tacı, Şehitler Vatandır. Şehitler bizim burada var olmamızı sağlayan insanlardır. Onları hakir görmek, onların aleyhinde konuşmak, onları tehdit etmek veya onlara çok kötü ithamlarda bulunmak son derece yanlış bir davranıştır. Biz buna katılmıyoruz zaten. Gerçi Lütfi Türkkan Bey’in olaydan 24 saat geçmeden görevden alınmıştır. Şimdi tabii bunları böyle konuşurken geçmişe dönmeye gerek yok. Bunları söylemeye gerek yok. Çünkü ortada hassas bir konu var. Biz İyi Parti olarak şehitler için yapılan en ufak bir suçun yanında olmayız. Hakaretin yanında da olmayız, olmamızda mümkün değil. Zaten Genel Başkanımızın yaptığı gibi 24 saat geçmeden görevden alınmıştır. Ben bu işin yakışmadığını ve hatta Lütfi Bey’e de yakışmadığını gerçi özür dilemiştir hatta özür dilemek büyük bir erdemliktir ama karşıda bir şehit var şehitliğin üstünde bir mertebe olmadığı için bizde bunu tasvip etmiyoruz.” diye konuştu.

 

Cuma hutbesinde Atatürk isminin kullanılmamasını eleştiren Mercimek, “Cumhuriyet Bayramı tesadüftür ki nurlu, huzurlu bir güne denk geliyor o da Cuma günü. Cuma günü hutbede İmam 29. Ekim’den bahsediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmiyor. Bu nedir arkadaşlar?. Birisi çıksın açıklama yapsın aydınlanmış oluruz.” ifadelerini kullandı.

 

Ak Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı ise, Türkkan’ı kınayan bir açıklama yaptı. Ayrıca Atatürk’ün bazı partiler tarafından siyasi malzeme yapıldığına dikkat çeken Gülaçtı, “Cumhuriyetimizin 98. Yılını kutladık. Bu nedenle bu ülkeyi Cumhuriyeti ülkemize kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları ile güvenliğimizi sağlarken şahadete erişmiş tüm vatandaşlarımı şükranla anıyoruz. Maalesef bazı partiler tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sahiplenilip, siyaset malzemesi yapılması, bu kürsüden ısrarla bundan bahsedilmesinden biz hicap duyuyoruz. Atatürk hepimizin ortak değeridir, bu ülkenin kurucusudur, hepimizin en kıymetlisidir. Buradan siyaset malzemesi yapıp, kendince şov yapmaya Atatürk’ü kimse alet etmesin. Hele ki Adana Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkan Vekili, İyi Parti Grup Başkanı Vekili’nin, isminden bile bahsetmek istemiyorum hicap duyuyorum. Çıkıp da şehitlerimize hakaret etmesini şiddetle kınıyorum. Böyle bir partinin meclis grup başkan vekilinin konuyu saptırmaya kalkmasını da esefle kınıyorum.” diye konuştu.   

Toplam 48 maddeden oluşan meclis gündeminin birinci maddesi komisyonlara oy birliği ile havale edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclis çalışmalarına bugün saat 14.00’te devam edecek.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Mecliste, şehit, yakınına, hakaret, tartışması,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı