301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
31 Mayıs 2022 - Salı 21:27 Bu haber 387 kez okundu
 
Mehmet Sezer’den hükümete çağrı; “Enflasyon farkı her ay yatırılsın”
Mehmet Sezer’den hükümete çağrı; “Enflasyon farkı her ay yatırılsın”
EĞİTİM Haberi


Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, “6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde almış olduğumuz yüzde 7 artı enflasyon farkını alacağız. Ancak biz her ay maaşlarımıza enflasyon farkının verilmesini istiyoruz” dedi.
 
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 8 yıldır sürdürdüğü geleneği bozmadı ve yine yetkili sendika oldu. Yetkili sendika olmaları münasebetiyle basın buluşması düzenleyerek açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer. 23 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen mutabakat sonuçlarına göre aktif olarak faaliyet gösteren 49 sendika içinde en çok üyeye sahip  olduklarını belirtti. Sezer,  Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi eğitim-öğretim ve bilim hizmetleri alanında Adana’da sekizinci kez yetkili sendika olduklarını söyledi.
 
8. KEZ YETKİLİ SENDİKA OLDUK
 
11 bin 887 üye sayısıyla Adana'da bir kez daha yetkili sendika olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Sezer,  sadece güvenle verilen yetkinin azimle sürdürülebileceği inancıyla yıl boyunca çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. Bu çalışmaların sonucunda da Adana’da 8. kez yetkili sendika olduklarını vurgulayan Sezer, Adana’da geleneğin bu yıl da değişmediğini işaret etti. En yakın sendikadan 3529 daha fazla üyelerinin olduğunu anlatan Sezer,  sendikalı eğitim çalışanlarının yüzde 50'ye yakını Eğitim-Bir-Sen'i tercih ettiğini ve bunun kendileri için önemli bir başarı olduğunu belirtti.
 
SORUMLULUĞUMUZ ARTTI
 
Sorumluluklarının arttığını kaydeden Başkan Sezer, “Bugünden itibaren daha fazla çalışarak eğitim çalışanlarımızın yasal haklarını korumak ve arttırmak için daha kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.  Eğitim-Bir-Sen güvenin ve başarının değişmeyen adresi olmuştur. Bir kez daha bu vesile ile bu güne kadar üye olmamış tüm eğitim çalışanlarını Eğitim Bir-Sen’e üye olmaya davet ediyorum. Bu muhteşem başarıda pay sahibi olan tüm dava arkadaşlarıma, emek, ömür ve gönül veren herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
 
EKONOMİK SORUNLARI ÇÖZME ÇALIŞMALARI
 
Ekonomik sorunları çözme konusunda çalışmalar yürüttükleri işaret eden Sezer, “Adana’da eğitim çalışanlarını temsil ediyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Geçen seneki üye sayımızdan bu yıl artırarak çıkmak olmakta önemlidir. Bu ayrıca bizim motivasyonumuzu arttıran bir durum. Bizim sayımızın artması demek Türkiye genelinde sayımızın artması demek. Ekonomik sorunlarımız yok mu tabiî ki çok. Ama bu durumu el ele vererek çözeceğiz. Yeri geldiğinde masanın etrafında toplanıp  bunları nasıl çözeceğimizi konuşacağız. Bu yıl meclis tatile girmeden çıkacağına inanıyorum” diye konuştu..
 
AYDA BİR FARK VERİLMELİ
 
Enflasyon farkını 6 ayda bir değil de ayda bir verilmesi gerektiğini anlatan Başkan Sezer, “Eşel mobil sistemi var. Evet biz enflasyon farkını alıyoruz. Ne zaman alıyoruz. 6 ayda bir  alıyoruz. Rahmetli Erbakan Hocam döneminde her ay enflasyon farkı sabit gelirli olan kamu çalışanlarına otomatik olarak yansıyordu. 6 ay sonra enflasyon farkının olması bizleri sıkıntıya sokuyor. Eşel mobil sistemine geçilmesi noktasında hükümete çağrıda bulunuyorum” şeklinde konuştu.
 
HAZİRAN SONUNDA ENFLASYON FARKI ALINACAK
 
Haziran ayı sonu itibariyle yüzde 7 artı enflasyon farkını alacaklarını dile getiren Başkan Sezer, “Bu gün 31 Mayıs yarın 1 Haziran.  Haziran ayı sonu itibariyle 6 ayı doldurmuş olacağız. 6. Dönem toplu sözleşme de almış olduğumuz yüzde 7 artı enflasyon farkını alacağız. Ancak inanıyorum ki bunu hükümet dikkate alacaktır. Seyhan İlçemizde yetkili sendika olarak promosyon anlaşmaları yaptık. Çok yüksek seviyede tamamlamış olduk. Üyelerimizin haklarını korumak adına çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı..
 
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Mehmet, Sezer’den, hükümete, çağrı;, “Enflasyon, farkı, her, ay, yatırılsın”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı