301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Haziran 2021 - Pazar 19:17 Bu haber 442 kez okundu
 
Mercimek: Atatürk 7 yaşında Kur-an’ı Kerim hatmetmiştir
Mercimek: Atatürk 7 yaşında Kur-an’ı Kerim hatmetmiştir
GÜNDEM Haberi


Haber; Bayram BULUT

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkan Vekili Recai Mercimek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün inancının kimse tarafından sorgulayamayacağını belirterek, “Atatürk daha yedi yaşında iken annesi Zübeyde Hanım tarafından Kuran-ı Kerimi hatmetmiştir.” dedi.

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkan Vekili Recai Mercimek, geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bir takım akir (Hakaret) sözlerin olduğunu söyledi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi kürsüsünden konuşan Mercimek, “Bizim de Millet İttifakı Büyükşehir Meclis üyeleri olarak Atatürk'ün inancının kimse tarafından sorgulanamayacağı kanaatinde değiliz. Atatürk daha yedi yaşında iken annesi Zübeyde Hanım tarafından Kuran-ı Kerimi hatmetmiştir. 8 yaşında Kur-an'ın tamamını ezbere okuyabilmektedir.” dedi.

 

ATATÜR HUTBE VERMİŞTİR

Atatürk’ün Cuma namazında hutbe verdiğine dikkat çeken Mercimek, “Atatürk Kurtuluş Savaşı yıllarında Cuma namazlarını kılmış cami mihrabına çıkıp Allah birdir, şanı büyüktür diye başlayan Hz. Muhammed ile ilgili övgüyle söz eden bir hutbe vermiş, Türkiye Büyük Millet Meclisini tekbir ve dualarla açmıştır. Yani Atatürk’ün İslam'a bakış açısını söylüyoruz. Tenkit edenlerin de duymasında fayda var. Ona göre konuşmalarını yapmaları gerektiğini düşünüyoruz. Atatürk Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanlar tarafından yakılıp yıkılan yüzlerce camiyi onarmış ve yeniden yaptırmıştır. Hatta Eskişehir'de Mihalıççık Cami'ye kendi cebinden beş bin lira vermek suretiyle tamiratını dahi yaptırmıştır.” diye konuştu..

 

SİYONİSTLERE KARŞI FİLİSTİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR

1937 yılında Filistinlilerin yanına olduğuna dair bir bildiri yayınladığını dile getiren Mercimek, “Atatürk 1937 yılında Filistin'e yönelik bir Siyonist Haçlı bir Hıristiyan saldırısı olacağının haberini alır almaz Filistin'e el sürülmez diye bir bildiri yayınlayarak Müslüman Filistinlilerin yanında olduğunu herkese göstermiştir. 1924 yılında Halifeliği kaldırmış, 1928 yılında devletin dini İslam'dır ibaresini yasadan çıkartmıştır. 1925 yılında Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz en doğru en hakiki tarikat medeniyet tarikatıdır demiştir.” şeklinde konuştu.

 

HER DÜŞÜNCEYE İNANIŞA SAYGILIYIZ

1937 yılında laiklik ilkesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çıkarttığını belirten Mercimek, “Nitekim Atatürk her düşünceye inanışa saygılıyız diyerek 1937 yılında Laiklik İlkesini hayata geçirmiştir ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin alnına ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ibaresini de yazdırmıştır. 83 yıl geçmesine rağmen bir Atatürk neyi var yani Twitter’lara bakıyorsunuz Whatsapp’lara bakıyorsunuz sosyal medyaya bakıyorsunuz Atatürk ve Atatürk'e vuranlardan herhangi bir hakikat yok herhangi bir araştırma yok soruşturma yok.” ifadelerini kullandı.

 

ASLI ASTARI OLMAYAN PALAŞIMLAR

Atatürk hakkında aslı astarı olmayan paylaşımlar yapanlar hakkında işlem yapılmadığını dile getiren Mercimek, “Dayanağı bunların hukuka sevk edilme durumu da olmuyor maalesef. Böylece bunlar cüret ediyor. Bir ikincisi geçen hafta grup toplantılarında Sayın Devlet Bahçelinin bir sözü var Sayın Devlet Bahçeli çıktı dedi ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim kırmızıçizgimizdir ve  bu lafları söyleyenler araştırılsın. Fetöcũ de olabilir. Bunu çok değerli Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı sözlerden alıntı olarak söylüyorum. Tabi bu bizi teselli etmiştir. İnşallah bu sözlerinde devamı ve arkası gelir diye düşünüyoruz.”  dedi.

 

KINIYORUZ

Mercimek şöyle devam etti; “İstiklal Savaşımızın Başkomutanı Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetine yönelik özellikle son dönemlerde artan saldırıları üzülerek takip ediyoruz. Bu kapsamda 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Caminde düzenlenen devlet erkânının da bulunduğu bir programda imamın Mustafa Kemal Atatürk'ü kastederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz.”

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINI ATATÜRK KURMUŞTUR

Ayasofya'nın bulunduğu İstanbul 6 Ekim 1923'te düşman işgalinden kurtaran da Diyanet İşleri Başkanlığını kuranda Atatürk'tür. Tarihimizde İstanbul İşgal altında iken Milli Mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına katli vaciptir diye fetva veren dürrizadeler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvay-i Milliye aleyhine fetva verip düşmanlık yapan bilin ki onların damarlarında kâfir kanı akar diyen Sütçü İmam vardır.” diye konuştu.

 

ASLINDA ZARARI YÜCE DİNİMİZE VERMEKTEDİRLER

Mercimek sözlerini şöyle tamamladı; “Atatürk'e yönelik kendi tarihlerine ihanet edenler, milletimizin manevi duygularını hedef almakta. Aslında çok büyük zararı yüce dinimize vermektedirler. Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak da bu saldırıları bir kez daha kınıyor ve tarihimize ve değerlerimize ihanet içerisinde olan bu temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Mercimek:, Atatürk, 7, yaşında, Kur-an’ı, Kerim, hatmetmiştir,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı