301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Nisan 2021 - Salı 20:26 Bu haber 800 kez okundu
 
Mutfak kültürü Türk ve Yunan işbirliğini pekiştirdi
Mutfak kültürü Türk ve Yunan işbirliğini pekiştirdi
KÜLTÜR SANAT Haberi


Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Başkanı Derviş Göçmen ile Yunan Gastronomi Aşçılar Kulübü Başkanı Digas Stylianos arasında bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında, her 2 ülkenin mutfak kültürünün tanıtımı için çalışmalar yapılacak.                                         

16 Nisan’da Yunan Gastronomi Aşçılar Kulübü Başkanı Digas Stylianos ile Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Başkanı Derviş Göçmen arasında bir anlaşma protokolü imzaladı. Covid-19 salgını nedeniyle oluşan koşullardan dolayı elektronik olarak gerçekleştirilen protokol kapsamında, her 2 ülkenin aşçılık alanındaki temsilcileri arasındaki anlaşma resmiyet kazandı.

Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED) ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON)’nun da dahil olduğu protokol ile düzenlenen festivallerde işbirliği ve davetler gerçekleşecek. 2 ülke mutfağının da tanıtımına katkı sağlayacak olan bu protokol, aynı zaman 2 ülke arasındaki barış ve dostluğu pekiştirerek gastronomi ve kültürünü de teşvik edecek.
ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen, imzalanan protokolle pekiştirilecek olan barışın, 2 devletin yemek kültürüne büyük katkı sağlayarak turizm açısında da geri dönüşler sağlayacağını belirtti. Göçmen, derneğin bulunduğu Helsinki’nin tarihimiz açısından önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek “Bu protokol dostluk ve barışı pekiştirerek mutfak kültürlerimizin gelişimine de katkı sağlayacak. Düzenlediğimiz festivallere birbirimizi davet ederek, bilgi alışverişlerinde bulunacağız. Amacımız Türk Mutfağı’nı hak ettiği yere taşıyarak dünyaya tanıtmak. Bunun için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Pandemi süreci bize birçok kısıtlama getirse de koşulların elverdiği doğrultuda çalışmalar yürüteceğiz. Bu protokolü de koşullar doğrultusunda elektronik olarak gerçekleştirdik” diye konuştu.   

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Mutfak, kültürü, Türk, ve, Yunan, işbirliğini, pekiştirdi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı