301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Ocak 2024 - Salı 21:19 Bu haber 145 kez okundu
 
Nennioğlu, “Sosyal hizmetler çalışanları üvey evlat mı?”
Nennioğlu, “Sosyal hizmetler çalışanları üvey evlat mı?”
GÜNDEM Haberi


Memur-Sen ve Sağlık-sen “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Görev Yapan Meslek Elemanlarının Hak Sorunları”yla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Bekir Nennioğlu, “Sosyal hizmetler çalışanları üvey evlat mı?” dedi.

Nennioğlu, “Sosyal hizmetler çalışanları üvey evlat mı?”
Memur-Sen ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Görev Yapan Meslek Elemanlarının Hak Sorunları”yla ilgili Kozan Sosyal Hizmetler Merkezi önünde açıklama gerçekleştirdi.

“ADALET İLKESİNE ZARAR VERDİĞİNİ AÇIKÇA İFADE ETMEK İSTİYORUZ”
Sağlık-Sen olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda görev yapan meslek elemanlarının karşılaştığı sorunlara ışık tutmak ve çözüm taleplerini dile getirmek üzere bu açıklamayı yapma gereği duyduklarına değinen Nennioğlu, “Görev yapan meslek elemanlarının diğer bakanlıklara göre farklı çalışma saatleri ve ücretlendirme politikalarına maruz kaldığını, aynı zamanda kadro sorunu ve özlük haklarındaki eksikliklerle mücadele etmek durumunda bırakıldıklarını gözlemliyoruz. Özellikle, ek ders ücreti karşılığında görev yapan meslek elemanlarının kadroya alınmamasının, adalet ilkesine zarar verdiğini açıkça ifade etmek istiyoruz” dedi.

Son Resmi Gazete düzenlemelerinin, özellikle ek ders ücretlerindeki artışın, sorunların tam anlamıyla çözümüne yetmediğini ve yeni bir adaletsizlik yarattığını belirten Nennioğlu, kadrolu meslek elemanlarının sahip olduğu haklardan mahrum bırakılmış olmanın ve özlük haklarındaki belirsizliklerin eşit işe eşit ücret ilkesine aykırılık oluşturduğunu vurguladı.

“MESLEK ELEMANLARININ EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İLKESİNE UYGUN KOŞULLARDA ÇALIŞMA ŞARTLARINA KAVUŞANA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Başkan Nennioğlu, açıklamasının devamında şu cümleleri kullandı:

“Diğer bakanlıklarda yaşanan düzenlemelerin aksine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda meslek elemanlarının kadroya alınmamış olması, sorunun derinliğini ortaya koymaktadır. Şubat ayında yapılacak olan çalıştayın duyurusunu memnuniyetle karşılıyoruz, ancak bu sorunların çözümü için daha kapsamlı adımların atılmasını talep ediyoruz. Ayrıca, Aile Sosyal Destek Uzmanlarına ilişkin özlük hakları, iş tanımı ve mali hakların düzenlenmesi konusundaki eksikliklere vurgu yaparak, maaş adaletsizliğine son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Meslek elemanlarının eşit işe eşit ücret ilkesine uygun koşullarda çalışma şartlarına kavuşana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

Nennioğlu, “Sosyal hizmetler çalışanları üvey evlat mı?” sorusuyla açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Nennioğlu,, “Sosyal, hizmetler, çalışanları, üvey, evlat, mı?”, , , , , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı