301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Eylül 2024 - Cumartesi 22:40 Bu haber 591 kez okundu
 
Omuzuma vurarak, sağına soluna bakıp öyle fotoğraf çekeceksin dedi.
Omuzuma vurarak, sağına soluna bakıp öyle fotoğraf çekeceksin dedi.
GÜNDEM Haberi


Özel Haber; Fatoş Tekbaş

Seyhan Belediyesi, Bey Mahallesi Kent Lokantası Şehit Fatih Yeniay Mutfağı’nın açılışına gazeteciler olarak gittik. Açılışa vatandaştan çok, partililer ilgi göstermişti. Hava sıcak, kürsü önü kalabalık olunca, bir iki kez gazeteciler uyarılarak, çekim yapmamızı engeller gibi oldular. Bazı gazetecilerimizi de yerinden kaldırdılar. Her zamanki gibi açılışlarda gazetecilerin rahat çalışabileceği alan yaratmıyorlar, sonra sıkıntı çıkıyor. 

Ben siyasi figürlere odaklandığım için, sol omuzumda bir iki defa baskı ve ağırlık htim. Sonra gazeteci sandığım uzunboylu genç biri beni uyarıyor; "Fotoğraf çekerken bir, önümden geçmeyeceksini, iki sağına soluna iyi bakıp öyle fotoğraf çekeceksin" dedi. Emri vaki bir şekilde.

32 yıllık gazeteciyim, nasıl nerede ne zaman fotoğraf çekeceğimi iyi bilirim, ama bu genç adam bana ayar veriyordu, üstelik elindeki fotoğraf makinesini baskılayarak omuzuma vurarak uyardı. Kendine gazeteci süsü veren genç zat meğer Seyhan Belediyesinin basın ofisinde çalışan bir elamanmış. 

Bende kendisini buradan uyarıyorum, eğer bu mesleği yapacaksan genç adam, önce terbiyeli olmayı öğren, bir kamuda çalışabilirsin, ama bende kamu hizmeti gören bir gazeteciyim.

Oraya keyfimizden gelmedik. 

Yaşın kadar benim meslek hayatım var. Omuzum halen ağrıyor. 

Bu harekiti zoruma gitti, uyarı hiç şık değildi. Olayı büyütürdüm, ama aile terbiyem müsade etmedi. 

Zaten organizasyonda bir bozukluk vardı. Şehit aileleri protokolden kaldırılıp,  en sonlara, kendileride en görünen yerde oturdular. Bizim bildiğimiz protokol kuralı şehit aileleri her zaman protokolde ya başkanların, ya cumhurbaşkanlarının yanında otururlar. Bunu da kendileri öğrensin burada. 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Omuzuma, vurarak,, sağına, soluna, bakıp, öyle, fotoğraf, çekeceksin, dedi.,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı