301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Nisan 2022 - Salı 22:52 Bu haber 365 kez okundu
 
Orhan Sümer, “Ekonomide kitlesel iflasları engellemek için esnafa deste şart” Dedi
Orhan Sümer, “Ekonomide kitlesel iflasları engellemek için esnafa deste şart” Dedi
SİYASET Haberi


CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Esnafların elektrik faturalarının düzenlenmesinde “Esnafa Özel İndirim” sağlanması gerekliliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

ESNAFIN AYLIK KAZANCI ELEKTRİK FATURASINI KARŞILAMIYOR

Orhan Sümer, “Sürekli artan maliyetler ve gelen zamlar sonrasında en çok zarar gören kesim esnaflarımız olmuştur. Elektrik faturalarına yapılan zamlardan sonra esnaf sadece faturalarını ödeyebilmek için dükkan açar hale gelmiştir.

Yüklü gelen faturalar sonrasında birçok esnaf kepenk kapatma yoluna giderken, ayakta kalabilen esnaflar ise kira tutarından daha fazla gelen faturalara isyan ediyorlar. Özellikle böyle bir dönemde mutlaka esnaflarımız için özel bir esnaf tarifesi hayata geçirilmelidir.

ESNAF TARİFESİ OLMALI

Orhan Sümer, “Elektrikte esnafa özel faturalandırma sistemi çıkarılması ve ‘esnaf tarifesi’ olması gerekiyor. Esnafımızın kazancını büyük oranda düşüren elektrik faturalarında, esnaf ‘ticarethane’ statüsünden ‘özel’ statüye geçirilerek, faturalarda indirim sağlanmalı. Çünkü kademeli tarifede esnafımızın faturası düşmek yerine her ay daha fazla arttı. Yaz mevsimiyle dolapların, klimaların daha fazla çalışacağı da göz önünde bulundurularak esnafımıza özel bir fiyatlandırma ile ‘esnaf tarifesi’ çıkarılmalı" Özellikle memleketim Adana’da klimasız yaşamın ne kadar zor olduğu düşünülürse, eğer indirim sağlanmazsa birçok işletme iflasın eşiğine gelecek demektir.” Dedi.

SARAY İKTİDARI MAHALLE ESNAFINI YOK ETTİ

Orhan Sümer, “Önceden mahalle esnafı hatrı sayılır, mahalledeki ihyiyaç sahiplerine yardım edebilen, ihtiyacı olanlara sahip çıkabilen ekonomik durumu iyi olan kişiler olurlardı. Saray İktidarının 20 yıllık yanlış ve rant üzerine kurulu politikaları sonucunda şimdi, cebinde sigara parasından fazla para taşıyabilen kalmadı. Ülke nufüsunun dörtte biri icralık duruma geldi. Süper ve zincir marketlerle birlikte ayakta durmakta zorlanan orta sınıf işletmeler, ekonomik kriz ve her gün gelen zamlar sonrasında artık iflas etmeme mücadelesi veriyor.” Dedi

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Orhan, Sümer,, “Ekonomide, kitlesel, iflasları, engellemek, için, esnafa, deste, şart”, Dedi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı