301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Haziran 2021 - Cuma 19:32 Bu haber 295 kez okundu
 
Orhan Sümer, “Fekeli hemşerilerimizin haklı taleplerine hep birlikte çözüm olmalıyız” dedi.
Orhan Sümer, “Fekeli hemşerilerimizin haklı taleplerine hep birlikte çözüm olmalıyız” dedi.
SİYASET Haberi


CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana Feke İlçesinde Cam Madeninde yaşanan taşımacılık sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

FEKELİ NAKLİYECİLER MAĞDUR

Orhan Sümer, “Adana’nın Feke ilçesi sınırlarında Cam madenini çıkartılan bir bölge bulunmakta. Bölge halkı madenden çıkarılan yükün taşımacılığı ve nakliyesini gerçekleştirmek istiyor. Bunun için Feke Kamyoncular Kooperatifini kurmuş durumda. Kooperatif üyelerinin 14 tır, 32 tanede kamyonu bulunuyor. Tek istedikleri ülkenin içinde bulunduğu bu ekonomik zorlukta kendi memleketlerinde iş yapabilmek” dedi.

 

MADENDEN YÖRE HALKI 1 LİRA KAZANAMIYOR

Orhan Sümer, “Taşımacılık işleri vatandaşların bin bir zorlukla kurdukları kooperatife verilmiyor. Feke İlçesinden ayda yaklaşık 30 bin ton maden taşımacılığı gerçekleşiyor. Ancak Fekeli hemşerilerimize 1 kuruş faydası olmuyor. Kooperatif üyelerinin tek istediği memleketlerinde iş yapmak. En azından bir bölüm madenin taşımacılığının il dışından anlaşılan firmalara değil yöre halkına verilmesi. Fekeli hemşerilerimin bu haklı taleplerinde herkesin elinden geleni yapmasını istiyoruz. Dedi.

 

KOOPERATİFLERE  ve KÖYLÜ BİRLİKLERİNE DESTEK ŞART

Orhan Sümer, “Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlu ekonomik şartlar toplumun her kesimini zorluyor. Bu durum illerden göçlere, iş bulamama sıkıntısına, aile içi geçimsizliklere kadar birçok konuya etken oluyor. Ancak mücadelesini bırakmayan, birlikler, kooperatifler kuran vatandaşlarımız, köylülerimiz var. Bir çoğu nitelikli başarılı işler yapma potansiyeline sahip. Bu durumda olanların mutlaka desteklenmesi, ayakta durabilmeleri için pozitif ayrımcılığa tabi tutulmaları gerekir. Köylü ürününü birlik üzerinden satamayacak, kooperatifle taşımacılık yapmak isteyen vatandaşlarımızın desteklenmeyecekse, iktidar kimi destekleyecek” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Orhan, Sümer,, “Fekeli, hemşerilerimizin, haklı, taleplerine, hep, birlikte, çözüm, olmalıyız”, dedi.,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı