301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
19 Mayıs 2021 - Çarşamba 22:03 Bu haber 633 kez okundu
 
Özkan: İnsanlık dışı saldırılar vicdanlara sığmıyor
Özkan: İnsanlık dışı saldırılar vicdanlara sığmıyor
ADANA Haberi


BTS Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, “Filistin’deki insanlık dışı saldırılar ne vicdanlara sığmakta ne de uluslararası savaş hukukuna uymaktadır.” dedi.

 

DİSK-KESK-TMMOB-Adana Tabip Odası-Adana Barosu tarafından İsrail saldırıları altında yer alan Filistin Halkı'na destek açıklaması yapıldı. Atatürk Parkı içerisinde bir araya gelen çok sayıda kalabalık, "Filistin Halkı'nın yayındayız" mesajı verdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda kurumlar adına BTS Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan basın açıklaması metnini okudu.

 

BÜYÜK FELAKETİN BAŞLADIĞI GÜN

15 Mayıs 1948 tarihinin Filistinliler için “Büyük Felaket”in başladığı gün olduğunu söyleyen Özkan, “Filistinlilerin deyimiyle “Nekbe” olarak kabul edilen bu gün, zulmün, baskının, şiddetin, katliamların, işgalin, sürgünün, topraksızlaştırmanın, etnik temizliğin başladığı gün olarak tarihe geçmiştir. Nekbe’nin bu sene 73’üncü yıldönümü. Filistin halkına yönelik saldırıların periyodik ve sistemli olarak yapılmaya başladığı günün yıl dönümünde İsrail’in yeni saldırıları, Filistin’e yeni acılar, yeni katliamlar, yeni işgaller getirdi." şeklinde konuştu.

 

DÜNYA GÜNDEMİNDE YER ALDI

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesine yönelik saldırılarının sonucu olarak Filistin’in bir kez daha dünyanın gündeminde yer aldığını söyleyen Özkan, “İşgalci İsrail Devleti, Filistin halkının evlerine el koymaya çalışarak, demografiyi değiştirme girişimlerini sürdürmektedir. Dini ve ulusal simgelere yönelik utanmazca saldırılar devam etmektedir. Sadece askeri güçler değil sivil yerleşimciler de Filistin halkına karşı saldırılarını sürdürmektedir. Siviller öldürülüyor, Nekbe devam ediyor, ama onurlu Filistin direnişi de sürüyor.” diye konuştu.

 

İNSANLIK DIŞI SALDIRILAR

İnsanlık dışı saldırılar ne vicdanlara sığmakta ne de uluslararası savaş hukukuna uyduğunu dile getiren Özkan, “7 Mayıstan bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 200’den fazla Filistinli yaşamını yitirmiş, binlercesi yaralanmış, evler, mahalleler, şehirler yerle bir edilmiştir. İsrail Devleti, uyguladığı bu katliamların duyulmasını önlemek için birçok uluslararası haber ajansı ve basın yayın organının bulunduğu binaları bile bombalamıştır. İsrail Devletinin uyguladığı bu insanlık dışı saldırılar ne vicdanlara sığmakta ne de uluslararası savaş hukukuna uymaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

İLİŞKİLER KESİLMELİ

İsrail’le olan tüm askeri, ticari, diplomatik ilişkilerin kesilmesi çağrısını yapan Özkan, “İsrail Devletinin uyguladığı bu terör saldırılarına karşı siyasi iktidarı İsrail’le olan tüm askeri, ticari, diplomatik ilişkileri derhal kesmeye çağırıyoruz. Bunun yanı sıra başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlardan İsrail’e karşı ortak bir tutum almalarını ve Filistin halkına yönelik yapılan bu katliamların sonlandırılması için acilen gerekli adımları atmalarını talep ediyoruz. Bizler Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin’i yaratmak için işgalci Siyonist İsrail’e ve emperyalizme karşı vermiş oldukları bağımsızlık mücadelesinin yanında olduğumuzu bildiriyor ve İsrail’in Filistin halkına karşı soykırımı andıran bu saldırılarını kınıyoruz.” dedi.

 

VELİ KÜÇÜK: FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

Adana Barosu Başkanı Avukat Veli Küçük'de Filistin Halkı'nın yanında olduklarına yönelik bir konuşma yaptı. Küçük, İsrail'in Filistin şehirlerinde ve Kudüs'te sergilediği saldırganlığa karşı çıkmanın insanlığın tamamının görevi olduğunu belirtti. Uluslar arası sözleşmelere, uyarılara rağmen yıllardır Ortadoğu bölgesinde yaratılmak istenen terör ortamı Filistin bölgesinde de İsrail terör devletinin uygulamaları bölgede, bugünlerde en yoğun haliyle devam ettiğini anlatan Küçük, “Kudüs’te 2 topluluklu 2 devletli ülke sözleşmelerine, anlaşmalarına rağmen İsrail’in bölgeye getirmeye çalıştığı, Amerikan Birleşik Devletlerinin de emperyalist bakış açısıyla destek verdiği bu uygulamaların kabulü asla mümkün değil. Kadın çocuk yaşlı demeden sivil yerleşim bölgelerinde sivillerin yaşadığı binaları açıkça bombalayarak bir katliam yapmaktadır. Terör devleti uygulamasının son bulmasını buradan haykırıyoruz. Emek ve Demokrasi Güçleri olarak bu haykırışımızı bir kez daha sesleniyoruz.” diye konuştu.

 

ZULÜM SONA ERENE KADA HAYKIRIŞLARIMIZ DEVAM EDECEK

İsrail’in zulmünün sona erene kadar haykırışlarının devam edeceğini dile getiren Küçük, sözlerini şöyle tamamladı;

“Bütün dünyayı İsrail’e karşı harekete geçmeye çağırıyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne ve uluslararası topluluklara sesleniyoruz ve İsrail devletinin, çocuk, yaşlı, kadın demeden Filistin sivil halkına yönelik terör eylemlerine ve katliamlarına son vermesini istiyoruz. Oysa yapılması gerekenler çok açıktır,

 

Birleşmiş Milletlerin 1948/194, 1967/242, 1973/338, 2002/1397 sayılı kararlarına uyulması; 1967 yılından bu yana kurulmuş olan tüm kolonilerin kaldırılması; Filistin‘de her türlü İsrail askeri varlığına son verilmesi; bütün mültecilere geri dönüş hakkının tanınması; İsrail tarafından inşa edilen ‘tecrit duvarının yıkılması; bölgenin silahsızlandırılması; Filistin toprakları içinde, Filistin yolları üzerinde ve sınırlardaki ‘denetim noktalarının kaldırılması, Filistin‘e komşu ülke sınırlarının Filistin halkına açılması, halkın temel hizmet yardımlarından yararlanması, yaralarını sarması ve Filistin‘in tam bağımsızlığı için gerekli girişimler yapılmalıdır. Filistin asla yalnız değildir. Direnen Filistin Özgürdür! İsrail haksız saldırılarını derhal durdurmalıdır.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Özkan:, İnsanlık, dışı, saldırılar, vicdanlara, sığmıyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı