301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Mart 2021 - Pazar 20:15 Bu haber 1057 kez okundu
 
Pandemi tiyatro sektörünü olumsuz etkiledi
Pandemi tiyatro sektörünü olumsuz etkiledi
KÜLTÜR SANAT Haberi


Pandemi tiyatro sektörünü olumsuz etkiledi

Adana Tiyatro Derneği Başkanı Tamer Gözüdeli, Pandeminin tiyatro sektörünü 1 yıldan bu yana olumsuz etkilediğini söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Binası önünde devam eden etkinlikte konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sanatın ve sanatçının her zaman destekçisi olduklarını söyledi.

Adana Tiyatro Derneği Başkanı Tamer Gözüdeli, Pandeminin tiyatro sektörünü 1 yıldan bu yana olumsuz etkilediğini söyledi.

 

27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Adana Tiyatro Derneği tarafından etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Adana Tiyatro Derneği üyeleri Atatürk Parkı içerisinde bir araya geldi. Tiyatrocular, “Tiyatro Hayattır, Tiyatro İyidir, Tiyatro Sevgidir, Tiyatro Kardeşliktir, Tiyatro Yaşamdır, Tiyatro Barıştır” şeklinde dövizler taşıyarak mesaj verdi. Atatürk Anıtı’na ilk olarak çelenk sunumu gerçekleşti. Ardından ise saygı duruşunda bulunan tiyatrocular İstiklal Marşı okudu.

 

PANDEMİ TEYATRO SEKTÖRÜNÜ BİR YILDIR ETKİLİYOR

CHP İl Başkanı Mehmet Celebi ve bazı sivil toplum kuruluşu başkanların destek verdiği etkinlikte konuşan Adana Tiyatro Derneği Başkanı Tamer Gözüdeli, nice 27 Mart Dünya Tiyatro Günü geçirmeyi temenni ederek sözlerine başladı. Pandeminin tiyatro sektörünü 1 yıldan bu yana olumsuz etkilediğini dile getiren Gözüdeli, “Dünyada 1 yılı aşkın süredir bir pandemi sürecinden geçiriyoruz. Buda tiyatroyu derinden vurdu. Bir yıl geçkin süredir özel tiyatro yapımcıları, özel tiyatro çalıştıran arkadaşlarımız, özel tiyatrolarda çalışan oyuncu arkadaşlarımız, çok ciddi maddi ve manevi sıkıntılar yaşadılar. Aynı dünyanın dört bir tarafında yaşanan sıkıntılar gibi.” dedi.

 

TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU

Tiyatroya destek olan kişilere teşekkürlerini sunan Gözüdeli, “Dolayısıyla bizde tiyatro derneği olarak, ‘özel tiyatrolarımıza nasıl destek oluruz’ un planlarını yaptık. Tiyatroya destek olan Adana’da ki siyasetçilerimize, belediye başkanlarımıza buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Destek oldular ve destek olmaya da devam edecekler. Bizde özellikle Zeydan Başkanımızla görüştük. Nefes aldıracak bir katkı sözü aldık. Bu katkıyı şöyle açıklayayım. Tiyatrolarımızı Adana Büyükşehir Belediyesi adına Adana merkezinde ve bazı ilçelerde sergiletmek üzere katkının karşılığını vereceğiz.” diye konuştu.

 

ZEYDAN KARALAR’DA KATILDI

Buradaki konuşmanın ardından etkinlik Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Binası önünde devam etti. Burada ki etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da katıldı. Adana Tiyatro Derneği Başkanı Tamer Gözüdeli, Adana Tiyatro binası hakkında tiyatroculara bilgi verdi. Burada söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  sanatın ve sanatçının her zaman destekçisi olduklarını söyledi.

 

KARALAR: SİZLERİ SEVİYORUZ

Onları sevdiklerinden bahseden Başkan Karalar, “Sizleri seviyoruz. Sanatı sanatçıyı seviyoruz. Ben çocukken tiyatrocu olmak isteyen biriydim. Sonra mühendis oldum. Ama sanata ve sanatçıya oldu bitti çok yakınız. Onların destekçisiyiz. Özellikle bu pandemi döneminde zor durumda olduklarını biliyoruz. Elimizden geldiği ölçüde destek olmaya, katkı vermeye çalıştık. Bundan sonra da çalışacağız. Biz her zaman sizlerin yanınızdayız. Çünkü inanıyoruz ki eğer sanat bir ülkede yoksa orada barış yoktur, orada kardeşlik yoktur, demokrasi yoktur, sevgi yoktur. Sanatın ve sanatçının güçlü olduğu ülkelerde bunların hepsi var.” ifadelerini kullandı.

 

27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ BİLDİRİSİ OKUNDU

 

Seyhan Belediyesi Tiyatro Oyuncusu Merve Konuk,  27 Mart Dünya Tiyatro Günü bildirisini okudu.  Konuk, bu yılkı Dünya Tiyatro Günü Uluslararası Bildirisini yazan kişinin ünlü İngiliz tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu Helen Mirren” olduğunu dile getirdi. Mirren’in, "Yazarların, tasarımcıların, dansçıların, ses sanatçılarının, oyuncuların, müzisyenlerin, yönetmenlerin yaratma güdüsü asla bastırılamayacak ve çok yakın bir gelecekte yeni bir enerjiyle, hepimizin paylaştığı bu dünyaya dair yeni bir anlayışla yine meyvelerini verecek" dediğini aktaran Konuk,

 

“Helen Mirren tarafından yazılan bildiri şöyle: " Geride bıraktığımız dönem canlı performans dünyası için çok zor geçti; birçok sanatçı, teknisyen ve zanaatkâr zaten belirsizliklerle dolu bu meslekte hayatlarını güçlükle idame ettirebildiler.

 

Belki de sektörün içinde barındırdığı bu daimi belirsizlik, onları pandemi sürecini daha akılcı ve cesur bir biçimde atlatmaya hazırlamıştı.

 

Hayal güçlerini günün koşullarına uydurarak, tabii ki büyük ölçüde internet sayesinde, yenilikçi, keyifli ve dinamik etkileşim yolları buldular bile.

 

İnsanlar dünya üzerinde var oldukları günden beri birbirlerine hikâyeler anlattılar. Ve güzelim tiyatro kültürü biz insanlar burada olduğumuz sürece yaşamaya devam edecek.

 

Yazarların, tasarımcıların, dansçıların, ses sanatçılarının, oyuncuların, müzisyenlerin, yönetmenlerin yaratma güdüsü asla bastırılamayacak ve çok yakın bir gelecekte yeni bir enerjiyle, hepimizin paylaştığı bu dünyaya dair yeni bir anlayışla yine meyvelerini verecek.” ifadelerini kullandı.

 

Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Pandemi, tiyatro, sektörünü, , olumsuz, etkiledi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı