301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Nisan 2021 - Pazar 17:31 Bu haber 707 kez okundu
 
“Pandemide iş kaybetme kaygısını ortadan kaldırdık”
“Pandemide iş kaybetme kaygısını ortadan kaldırdık”
KÜLTÜR SANAT Haberi


PWN (Professional Women’s Network) İstanbul’un “Pandemide Liderlik-Zamansız Söyleşiler” kitabı yayımlandı. PWN İstanbul Başkanı Aylin Satun Olsun’un kaleme aldığı kitapta liderlik yaklaşımlarını paylaşan isimler arasında yer alan Sodexo Türkiye CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Bu zorlu süreçte çalışanlarımızın iş kaybetme ile ilgili kaygılarını ortadan kaldırarak krizin etkilerini azaltmaya çalıştık” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgın sürecini, iş yaşamının liderleri anlattı. PWN (Professional Women’s Network) İstanbul Başkanı Aylin Satun Olsun’un hazırladığı “Pandemide Liderlik-Zamansız Söyleşiler” kitabında PWN İstanbul üyesi veya eşitlik elçisi 15 lider bu zorlu dönemdeki liderlik yaklaşımlarını paylaştı. 

Sodexo olarak pandeminin ilk gününden itibaren insani ihtiyaçlara ve şirket mottosu olan “yaşam kalitesini koruma” sözünü tüm paydaşlar için hayata geçirmeye odaklandıklarını vurgulayan Sodexo Türkiye CEO’SU Ahmet Zeytinoğlu, “Pandemi sürecine mental sağlık, bedensel sağlık, aile mutluluğu ve sonrasında iş sıralamasında baktık. İş kaybetme ile ilgili kaygıları tamamen ortadan kaldırarak ve kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak krizin etkilerini azaltmaya çalıştık. Pandemi, ekonomik krizlere alışık Türk liderleri için bile zorlayıcı fakat öğretici oldu, önemli olan bu kazanımları korumak” dedi.

Kadın istihdamını desteklemek Sodexo’nun DNA’sında var

İş dünyasının kadınlardan çok şey öğrendiğini vurgulayan Sodexo Türkiye CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Kadın istihdamını desteklemek Sodexo’nun DNA’sında yer alıyor. 64 ülkede hizmet veren Sodexo global, yönetim kurulunda cinsiyet eşitliğini yakalamış durumda. 2025 yılına kadar diğer alanlarda ideal noktaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Binlerce kız öğrenciye destek oluyoruz

Sodexo’nun 2016 yılında başlattığı ‘Gelecek atölyesi’ projesiyle binlerce kız öğrencinin yaşamına dokunduğuna dikkat çeken Ahmet Zeytinoğlu, “İstanbul, İzmir ve Bursa’da toplam 6 okula Gelecek Atölyeleri kurduk. Anlaşmalı olduğumuz okullarda kurduğumuz Sodexo mutfakları ile öğrencilerin profesyonel mutfaklarda deneyim kazanıp, sektörün gerektirdiği donanımlar ile mezun olmalarını amaçlıyoruz. Ayrıca bu sınıflara malzeme desteği verirken öğrencilere de staj imkânı sunuyoruz. Stajdan sonra da çalışmak isteyen öğrencilerimizi Sodexo’da istihdam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“PANDEMİDE LİDERLİK-Zamansız Söyleşiler” Kitabı Hakkında

PWN İstanbul ekibinin bir süredir üzerinde çalıştığı “PANDEMİDE LİDERLİK-Zamansız Söyleşiler” kitabı; Mart ayı başında Ceres Yayınları’ndan çıktı. Kitap, Türkiye’nin önde gelen kurumlarını yöneten liderlerinin pandemi dönemini nasıl yönettiklerini, neler yaşadıklarını, değişime nasıl adapte olduklarını, kendilerinin ve çalışanlarının motivasyonlarını nasıl koruyabildiklerini kapsayan bu özel çalışma, iş dünyası tarihine de “bir izdüşümü olma” niteliği taşıyor. 

PWN İstanbul Başkanı Aylin Satun Olsun’un kaleme aldığı, Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Solak’ın PWN İstanbul ekibinin pandemi deneyimlerini paylaştığı Zamansız Söyleşiler’de PWN İstanbul üyesi veya eşitlik elçisi çok değerli bu on beş lider pandemi sürecindeki liderlik yaklaşımlarını özetlediler. Kitapta yer alan liderler: Mustafa Cem Açık, Güldem Berkman, Damla Birol, Ahmet Dördüncü, Hüseyin Geliş, Beril Koparal, Levent Kömür, Türkân Özilhan, Canan Özsoy, Ahmet Pura, Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Tankut Turnaoğlu, Murat Yeşildere ve Ahmet Zeytinoğlu. 

Kitap Tanıtım Filmi Youtube Linki: https://youtu.be/vsomulyXckM

Professional Women’s Network Hakkında

PWN (Professional Women’s Network), 1996 yılında Paris’te kurulmuş toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve cinsiyet dengeli bir toplumun oluşması için iş hayatındaki kadınların istihdamını ve kariyer gelişimini destekleyici faaliyetler üreten, online ve yüz yüze faaliyet gösteren, global bir sivil toplum kuruluşudur. Avrupa, Amerika ve Asya kıtasında 20 ülkede 31 şehir ağına sahiptir. PWN İstanbul ise bu küresel bir ağın parçası ve en büyük beş şehir ağından birisidir ve İstanbul’da 2013 yılından bu yana kadınların iş hayatında sürdürülebilir bir şekilde var olmaları ve liderler olarak yükselmelerini destekleyen gönüllü bir kuruluş olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Pandemide, iş, kaybetme, kaygısını, ortadan, kaldırdık”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı