301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Mayıs 2021 - Çarşamba 23:23 Bu haber 297 kez okundu
 
Pandeminin kahramanlarını kimsenin ağlatmaya hakkı yok
Pandeminin kahramanlarını kimsenin ağlatmaya hakkı yok
SAĞLIK Haberi


Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu:

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Hiç kimsenin başka bir insanı ağlatmaya hakkı yok. Hele böyle bir dönemde sağlık çalışanlarına ekstra anlayış göstermek gerekirken onları üzmek, ağlatmak asla insanlığa sığacak bir davranış değil. Zulüm ebedi olamaz, kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır” dedi. 

Nennioğlu, pandemi sürecince Adana’daki sağlık tesislerinde görev yapan sağlık çalışanlarının yaşadıkları zorluklar ve çalışırken akılları evde tek başlarına bıraktıkları çocuklarını unutmamak gerektiğini söyledi. Zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarının şikayetlerini dile getirmeye devam edeceklerini aktaran Nennioğlu, “Aylardır Covid-19’a karşı, karşılıksız, fedakârca ve özverili bir şekilde mücadele eden sağlık çalışanlarının yorgunluğunu biraz hafifletmek ve ne zaman son bulacağı bilinmeyen pandemiye karşı motivasyonlarını yeniden sağlayabilmek için her platformda bize tanınan yasal hakları ve izinleri sonuna kadar kullanarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan genelgede sağlık çalışanlarının lehine bir takım hükümler bulunduğunu anımsatan Nennioğlu, bunları şöyle anlattı: Sağlık tesislerimizde bulunan kreşler, çalışanlarımızın mağduriyet yaşamaması için pandemi tedbirlerine azami dikkat edilerek açık tutulacaktır. İhtiyaç halinde aşağıdaki konular ve sağlık çalışanlarının çocuklarına hizmet veren bakıcıların muafiyeti başta olmak üzere pandemi ile mücadele kapsamındaki iş ve işlemlerle ilgili olarak İl Hıfzıssıhha Kurullarına karar veya kararlar almak üzere teklifte bulunulacaktır. Kreş bulunmayan veya kreş imkânı yetersiz olan yerler ile bakıcısı olmayan çalışanlarımız için aşağıdaki tedbirlerin uygulanmasına gayret edilecektir. Çalışan eşlerin her ikisinin de Bakanlığımız personeli olması halinde kamu sağlık hizmetinin sürdürülebilirliğine yönelik gerekli tedbirlerin alınması kaydıyla okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan çalışanlarımızın çalışma saatlerinin aynı döneme denk gelmeyecek şekilde düzenlenmesine azami gayret edilecektir. Tam kapanma döneminde her ikisi de çalışan çocuklu eşlerin, olası olumsuzluklar yaşanmaması için aynı anda nöbete getirilmemesi için kurum amirlerince gerekli hassasiyet gösterilecek ve her türlü tedbir alınacaktır.”
Sağlıkta görevli idarecilerin sahada hiç çalışmamış gibi tek amaçlarının “pandeminin kahramanları”nı yıpratmak, ağlatmak olduğunu dile getiren Nennioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ancak ne sebeple bilinmez, sağlık idarecileri sahada hiç çalışmamış gibi hareket etmektedir. Bugüne kadar ne kreşleri açtılar ne sağlık çalışanlarına yardımcı oldular. Onlar bugüne kadar kahramanca mücadele veren sağlık çalışanlarını yıpratmakla, ağlatmakla meşgullerdi. Valimiz başkanlığında yürütülen başarılı pandemi mücadelesini, kimi makam hırsına kapılmış sahadan bihaber sağlık idarecileri sağlık çalışanlarını yıpratarak, ağlatarak ve de akıllarının işlerinde değil de evde bıraktıkları çocuklarında kalmasına vesile olarak mücedelenin başarısızlıkla sonuçlanmasını arzu etmiş olsalar da sağlık çalışanları ve Adanalı hemşerilerimizin özverisi sonucunda Türkiye’ye örnek bir başarı ortaya konmuştur. Şimdi sahadan bihaber sağlık idarecilerine sizler aracılığıyla tekrar seslenmek istiyorum. Mahkeme kadıya mülk değildir. O makamlar da sizin mülkünüz değildir. Sizler de o formayı elbet giyeceksiniz. Siz de iyilik dileyeceksiniz, hakkınızı isteyeceksiniz. Hiç kimsenin başka bir insanı ağlatmaya hakkı yoktur. Hele böyle bir dönemde sağlık çalışanlarına ekstra anlayış göstermek gerekirken onları üzmek, ağlatmak, asla insanlığa sığacak bir davranış değildir.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Pandeminin, kahramanlarını, kimsenin, ağlatmaya, hakkı, yok,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı