301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
19 Mart 2024 - Salı 23:28 Bu haber 108 kez okundu
 
PANPAN UN’DAN EVDE RAMAZAN PİDESİ YAPIMI İÇİN ÖZEL UN ÇEŞİDİ
PANPAN UN’DAN EVDE RAMAZAN PİDESİ YAPIMI İÇİN ÖZEL UN ÇEŞİDİ
EKONOMİ Haberi


Kalabalık ramazan sofraları, birbirinden lezzetli yemekler, salatalar, hamur işleri ve tatlılar… Özenle hazırlanan sofraların olmazsa olmazı çıtır mı çıtır, bol susamlı, mis kokulu ramazan pidesi… PanPan Un’un Özel Amaçlı Baklava-Börek-Mantı Unu ile evde ramazan pidesi yapabilir ve mutfağınızın lezzet uzmanı siz olabilirsiniz.

PanPan Un, mutfaklarda tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Unun uzmanlık gerektirdiğini, lezzet sırrının kullanım amacına uygun ürün seçimi olduğunu ve kullanılan doğru unla herkesin doğru lezzete ulaşacağını belirten marka, zengin ürün portföyü ile ‘evde lezzet uzmanı şimdi sizsiniz’ diyor. Lezzetli hamur işleri, börekler, incecik ve kolay açılabilir yufkalar, kıyır kıyır baklavalar ve enfes mantılar için Özel Amaçlı Baklava-Börek-Mantı Unu’nu öneren PanPan ile herkes kendi mutfağının lezzet uzmanı oluyor.

PanPan ile Her Lezzetin Unu Ayrı

Evlerin her ihtiyacına uygun, yüksek nitelikli ve lezzetli un seçenekleri, zengin buğday karışımları ve özel harmanlama reçetesi ile PanPan Un ‘Her lezzetin unu ayrı’ sloganıyla fark yaratıyor. PanPan Un’un, tam buğday, sade kek, özel amaçlı baklava-börek-mantı ve özel amaçlı buğday unu olmak üzere 4 farklı ürün grubu kullanım amaçlarına uygun olarak ayrılıyor. PanPan Un Danışman Şefi İbrahim Arslanoğlu’nun PanPan Baklava-Börek-Mantı Unu ve ile hazırlanan ‘Ramazan Pidesi’ tarifi;

 

Malzemeler:

•               7 su bardağı / 1 kg PanPan Özel Amaçlı Baklava Börek Mantı Unu

•               20 gr Yaş Maya

•               6 yemek kaşığı / 100 gr Tereyağı

•               2 su bardağı / 800 ml Soğuk Su

Üzeri için: 2 adet Yumurta Sarısı

                  Susam / Çörekotu

 

PanPan Özel Amaçlı Baklava-Börek-Mantı Unu’nu, suyu ve tuzu hamur yoğurma makinesine ekleyin, 15 dakika orta devirde yoğurun. Mayayı ekleyin ve 5 dakika daha yoğurun. Tereyağını ekleyin ve 5 dakika daha yoğurun. Hazır olan hamuru 20 dakika dinlendirin. Sonrasında hamuru üçe bölün ve beze olacak şekilde yuvarlayın. Her bir bezeyi pişireceğiniz bir tepsiye alın, üzerini hava almayacak şekilde streç film ile kapatın. 1 saat bu şekilde oda sıcaklığında mayalandırın.

Fırını alt üst ısı ve fan açık şekilde (turbo) 220 C dereceye ısıtın.

Mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürün, parmak uçlarınızla klasik ramazan pidesi şeklini verin. Üzerine çörek otu veya susamı dilediğiniz gibi ekleyin. Hazır olan hamuru hızlı şekilde fırına atın ve 10-14 dakika sürekli kontrol ederek pişirin.

Not: Hamura şekil verdikten sonra hemen pişmeli, yoksa iz verdiğiniz yerlerden kabarır ve klasik ramazan pidesi görüntüsünü elde edemezsiniz. Bu sebeple hamurlara tek tek şekil verin ve tek tek pişirin.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: PANPAN, UN’DAN, EVDE, RAMAZAN, PİDESİ, YAPIMI, İÇİN, ÖZEL, UN, ÇEŞİDİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı