301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Mart 2021 - Çarşamba 16:51 Bu haber 400 kez okundu
 
PATRON DOLANDIRICILIĞI ŞİRKETLERE 1,8 MİLYAR DOLAR KAYBETTİRDİ
PATRON DOLANDIRICILIĞI ŞİRKETLERE 1,8 MİLYAR DOLAR KAYBETTİRDİ
TEKNOLOJİ Haberi


PATRON DOLANDIRICILIĞI 62 KAT

DAHA FAZLA MADDİ KAYBA NEDEN OLUYOR

FBI’a göre, patron dolandırıcılığı olarak bilinen BEC (Business Email Compromise) saldırıları, siber suçluların fidye yazılımına göre 62 kat daha fazla kar elde etmesini sağlıyor. Geçtiğimiz yıl 1,8 milyar dolardan fazla kayba neden olan BEC saldırılarına karşı şirket savunmalarının yetersiz kaldığını aktaran Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, BEC saldırılarına karşı önlem almak isteyen şirketler için 6 öneri sıralıyor.

 

Her geçen gün farklı senaryolar ile karşımıza çıkan siber saldırganlar, iş e-postalarını hedef alan ve patron dolandırıcılığı olarak bilinen BEC (Business Email Compromise) saldırıları ile şirketleri savunmasız hale getiriyor. Ele geçirilen kurumsal e-postalar ile şirketteki bir yöneticiymiş gibi davranan siber saldırganlar, geçen yıl 1,8 milyar dolar kayba neden oldu ve bu durum BEC saldırılarını hackerler için en kazançlı saldırı yöntemi haline getirdi. Hackerlerin, BEC saldırıları sayesinde fidye yazılımına kıyasla 62 kat daha fazla kar elde ettiğini belirten Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu’ya göre bu saldırıları önlemek isteyen şirketlerin uygulaması gereken 6 adım bulunuyor.

 

4,2 Milyar Dolar Kaybın 1,8 Milyar Dolarını BEC Saldırıları Oluşturuyor!

Yapılan araştırmalara göre şirketler 2020 yılındaki 4,2 milyar dolar kaybın 164 milyon dolarını teknik destek dolandırıcılığı, 600 milyon dolarını güven dolandırıcılığı, 219 milyon dolarını kimlik hırsızlığı, 128 milyon dolarını kurumsal veri ihlalleri, 61 milyon dolarını miras dolandırıcılığı ve diğer dolandırıcılıklar oluşturuyor. Tüm bunların yanında BEC saldırılarının büyük bir payı olduğunu hatırlatan Barbaros Akkoyunlu, “Günümüzde BEC saldırıları, fidye yazılımından 62 kat daha fazla zarar veriyor. Fidye yazılımının daha büyük siber tehdit ortamında oldukça karlı bir iş olarak öne çıktığını düşünürsek, bu hiç de azımsanacak bir konu olmamalı. Bu saldırıların hedefi direkt muhasebe ve finans sorumluları oluyor. CEO ya da patronmuş gibi davranarak veya bir üst düzey yöneticinin yetkisiyle yüklü miktarlarda para transferleri talep ediliyor. Bu noktada çalışanların birebir onay almadan bu tip para transferleri yapmamaları konusunda özellikle eğitilmesi gerekiyor.” ifadelerinde bulunuyor.

 

BEC Saldırılarını Önlemek için 6 İpucu

Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, patron dolandırıcılığı olarak da bilinen BEC saldırılarından korunmak isteyen şirketler için 6 önemli ipucu sıralıyor.

 

1. Yaygın BEC saldırı senaryolarından haberdar olun. Siber saldırganlar, BEC dolandırıcılıklarını gerçekleştirmek için genellikle belirli taktikler uygulamaktadır. Örneğin, dolandırıcılar tipik olarak avukat veya yönetici kılığına girerek kurbanlara sahte e-postalar gönderir ve onları, şirketin bir satın almasını gerçekleştirmek için para göndermeye ikna eder. Bu e-postalar genellikle aciliyet ve gizlilik istemektedir.

 

2. Çalışanları BEC saldırılarını tanımaları için eğitin. Kuruluşları BEC'e karşı korumanın temel adımlarından biri, çalışanlara yeterli siber güvenlik eğitimi sağlamaktır. Çalışanlar, bu saldırıların risk ve sonuçlarını ve bir olaya nasıl müdahale edeceklerini bilmelidir. Siber güvenlik uygulamalarının sağlam bir şekilde kavranması, organizasyon genelinde bir sorumluluk duygusu geliştirecektir.

 

3. Bir uyum kültürü oluşturun. BEC'den uzaklaşmak için tek başına eğitim yeterli olmayabilir. Dolandırıcılar sürekli olarak gelişmekte ve saldırıları tespit edilmesi zor hale getirmektedir. Etkili bir uyum kültürü ise çalışanları güvenle takip etmeleri gereken protokolle desteleyecektir.

4. Teknik kontrollerle katmanlı bir savunma oluşturun. Tüm psikolojik manipülasyonlara rağmen, BEC teknik açıdan karmaşık değildir. Çoğu BEC saldırısı, hedefli kimlik avından veya dahili bir e-posta hesabı sahtekarlığından kaynaklanmaktadır. Uygulama tabanlı çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) ve sanal özel ağlar (VPN'ler) gibi IT kontrolleri aracılığıyla önlemek veya tespit etmek işleri kolaylaştıracaktır.

 

5. Muhasebe sistemlerini ve kontrollerini optimize edin. Banka havaleleri için mevcut iş akışının haritalandırılması, potansiyel zayıflıkların ve iyileştirme fırsatlarının belirlemesi için süreçlerinin analiz edilmesi olası saldırılarda kontrolü elden kaybetmemeyi sağlayacaktır.

6. Sizi BEC saldırılarından koruyacak kurumsal bir güvenlik çözümü kullanın. BEC gibi e-posta dolandırıcılıklarını başarılı olmadan durdurmak için kurumsal bir güvenlik çözümü kullanabilirsiniz. Bitdefender GravityZone’da yer alan E-posta Güvenliği özelliği ile şirketler, kötü amaçlı yazılımların ve istenmeyen posta, virüs, büyük ölçekli kimlik avı saldırıları ve kötü amaçlı URL'ler gibi diğer geleneksel tehditlerin ötesine geçen eksiksiz iş e-posta korumasından yararlanabiliyor. Ayrıca, BEC ve CEO/patron dolandırıcılığı dahil modern, hedefli ve sofistike e-posta tehditlerini durduruyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , PATRON, DOLANDIRICILIĞI, ŞİRKETLERE, 1,8, MİLYAR, DOLAR, KAYBETTİRDİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı