301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Mayıs 2022 - Çarşamba 23:29 Bu haber 370 kez okundu
 
Peköz, “ENERJİ” İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Peköz, “ENERJİ” İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
SİYASET Haberi


HDP Adana milletvekili Kemal Peköz, Türkiye’nin artan maliyetler ve vergi yükü gibi birçok sorundan dolayı enerji alanında ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Peköz, enerji alanında yurttaşların, üreticilerin ve işletmelerin maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, BOTAŞ başta olmak üzere kaynakların kamu yararına çalışması için yapılabileceklerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

Peköz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği dilekçe ile Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) içinde bulunduğu durum da dikkate alınarak enerji alanında yaşanan sorunların açığa çıkarılmasının gerekliliğine dikkat çekti. 

Peköz, “BOTAŞ’ın 50 milyar liralık görev zararı Hazineye aktarılmasına rağmen, enerji tüketiminde artan maliyetler yurttaşlar, üreticiler ve işletmeler tarafından karşılanamayacak kadar artmıştır. Yurttaş, üretici, işletme düzeyinde hem de ilgili kamu kurumları düzeyinde bir çöküş eşiğine varılmıştır.” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Peköz,, “ENERJİ”, İÇİN, MECLİS, ARAŞTIRMASI, İSTEDİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı