301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Eylül 2024 - Pazar 22:03 Bu haber 131 kez okundu
 
Polonez patronu tarafından sucuk ekmekle ödüllendirilmesine tepki
Polonez patronu tarafından sucuk ekmekle ödüllendirilmesine tepki
SİYASET Haberi


TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan Polonez işçilerine saldıran polislerin, Polonez patronu tarafından sucuk ekmekle ödüllendirilmesine tepki 

İstanbul’un Çatalca ilçesinde bulunan gıda fabrikası Polonez'deki ağır çalışma koşulları, düşük ücretler ve baskıya karşı işçiler Tekgıda-İş Sendikası’nda örgütlenmişti. En az 145 işçi "Kod-46" ile hakları verilmeden işten çıkarılmış ve fabrika önünde direniş başlamıştı.

İşçilerin mücadelesi üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hukuka aykırı işten çıkarmayla ilgili adım atmak zorunda kalmıştı.

İşçilerin çıkış kodu "Kod-4" olarak değiştirilmiş ve böylece işçilerin, işsizlik ödeneği alabilmesinin önü açılmıştı. Polonez patronu hakkında 2 milyon 9 bin lira da para cezası istenmişti.

İşçiler dün de saldırıya uğradı.

Polonez fabrikasının önünde taşeron işçileri taşıyan servisleri engellemek için oturma eylemi yapan işçilere polis biber gazı sıkarak saldırdı. Polisin sert müdahalesi sonucu bir işçinin kaburgası kırıldı.

Patron, kendisini koruyan polislere sucuk ekmek dağıttı

Patronu koruyan ve işçiye saldıran polislerin fabrikadan sucuk ekmek yedikleri de ortaya çıktı. Burada görevlendirilen polisler, Polonez fabrikası yerleşkesine giderek kahvaltı yapıyor, yemek yiyor, çay-kahve içiyor.

Konuya ilişkin X hesabından paylaşım yapan Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan “Beri yanda işçilerin en küçük hak arama çabasını bastırmaya çalışan, ücret artışı taleplerini karşılamamak için türlü gerekçeler bulan Polonez patronunun kendisini savunan polisleri sucukla beslerkenki “dayanışma duygusu”, sınıf bilinci dediğimiz şeyin bizzat kendisidir.” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Polonez, patronu, tarafından, sucuk, ekmekle, ödüllendirilmesine, tepki, ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı