301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Mayıs 2021 - Cuma 20:48 Bu haber 356 kez okundu
 
Prof. Dr. Tuncel: “Hemşirelerimiz Sağlık Hizmetinin Temel Taşlarındandır”
Prof. Dr. Tuncel: “Hemşirelerimiz Sağlık Hizmetinin Temel Taşlarındandır”
SAĞLIK Haberi


Çukurova Üniversitesinde Hemşireler Günü Kutlandı

‘Hemşirelik Haftası’, Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunda dikkati çeken Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Hemşirelerin güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü tutumları sağlık ekibinin her zaman temel taşlarından biri olduğunu söyledi.

 

Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ancak bu yıl Ramazan Bayramı tatiline denk gelmesi nedeniyle bu hafta gerçekleştirilen  “Hemşirelik Haftası” etkinlikleri pandemi dolayısıyla online yapıldı.

Program, Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve Balcalı Hastanesi Hemşireleri tarafından hazırlanan günün anlam ve önemini içeren video gösterimi ile başladı.

Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte açılış konuşmalarını Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evşen Nazik, Balcalı Hastanesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uz. Hemşire Yasemin Özgök Topuksal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Boyan ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel yaptı.

 

Prof. Dr. Boyan: “Hemşirelerimiz İnsanlık İçin Değerli ve Vazgeçilmezdir”

Dekan Prof. Dr. Neslihan Boyan hemşirelerin, sağlıklı ve hasta bireye aralıksız koruma, bakım ve tedavi hizmeti sunan, yoğun bir bilgi birikimine ve beceriye sahip sağlık profesyonelleri olduklarını hatırlattı. Özellikle savaş,  afet, kriz gibi durumlarda hemşirelerin öneminin daha net anlaşıldığını ifade eden Prof. Dr. Boyan, “Vefakâr ve fedakâr hemşirelerimiz bir yılı aşkın süredir yaşadığımız bu zorlu pandemi sürecinde insanlık için ne kadar değerli ve vazgeçilmez olduklarını canları pahasına bir kez daha ortaya koydular. Çok kıymetli öğrencilerim, eminim sizler de eğitim aldığınız hocalarınızın izinden giderek, onların sizlere kazandırdıkları bilgi, beceri ve ilkeler doğrultusunda mesleğinizi yapmak için bayrağı devralacaksınız. Bu süreçte eğitiminizin aksamadan devam etmesi ve donanımlı birer hemşire olarak yetişmeniz için gerekli desteği sağlayan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Meryem Tuncel hocamıza ve hemşirelik bölümümüzün kıymetli hocalarına, öğretim elemanlarına huzurlarınızda şükranlarımı sunarım.” dedi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Hemşirelerimiz Milletimize Şefkatli Elini Uzatmaya Devam Ediyor”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise konuşmasına hemşirelerin toplum sağlığına verdiği öneme dikkat çekerek başladı.

Hemşireler Günü’nü kutlamak için düzenlenen bu toplantıyı hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese hatırlatmak ve dikkat çekmek için bir fırsat olarak gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Tuncel, konuşmasını şöyle sürdürdü;

 

“Hemşirelerimiz, dün vatanımızın kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi bugün de içinde bulunduğumuz COVID salgınında milletimize uzanan şefkatli el olmaya devam etmiştir. Bu kesintisiz ve fedakarca hizmet nitelikli bir eğitim, fiziksel ve mental güç ve dayanışma ile birlikte çalışma ve paylaşmayı gerektirmektedir. Hemşirelerimiz Güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü tutumları ile sağlık ekibinin her zaman temel taşlarından biri olmuştur.”

 

“Salgın Döneminde Hayatlarını Kaybeden Tüm Sağlık Çalışanlarımızı Sevgi, Şükran ve Rahmetle Anıyorum.”

“Florence NIGHTINGALE ile sembolleşen, 1911 yılında Ülkemizde Kızılay tarafından hemşire yetiştirme kursları ile başlayan hemşirelik eğitimi Üniversitemizde güçlü ve dinamik akademik kadrosuyla, eğitimde olduğu kadar araştırma ve geliştirme alanında da başarıyla yürütülmektedir. İş birliği içinde gerçekleştirirken seçkin yerimizi daha üst seviyelere hep birlikte taşıyacağız. Büyük bir sabır ve özveri ile çalışarak hizmet veren, bilgi ve becerilerini insan sevgisi ve şefkat ile birleştirerek çok kıymetli mesleklerini icra eden, tüm klinisyen, akademisyen ve öğrenci hemşirelerimizin Hemşireler Günü’nü kutluyor, salgın döneminde hayatlarını kaybeden hemşirelerimizi, tüm sağlık çalışanlarımızı sevgi, şükran ve rahmetle anıyorum.”

 

“Covid 19 Pandemisinin Hemşireler Üzerindeki Etkileri”  Konulu Konferans Verildi

Açılış konuşmalarının ardından Türk Hemşireler Derneği Başkanı ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevilay Şenol Çelik, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serap Torun moderatörlüğünde “Covid 19 Pandemisinin Hemşireler Üzerindeki Etkileri” başlıklı sunumunu yaptı.

 

Prof. Dr. Çelik konuşmasında, pandemi sürecinde zorlu çalışma koşullarına rağmen hemşirelerin görevlerini aksatmadan her alanda aralıksız çalışmaya devam ettiklerini belirterek, Türk Hemşireler Derneği olarak ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Prof., Dr., Tuncel:, “Hemşirelerimiz, Sağlık, Hizmetinin, Temel, Taşlarındandır”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı