301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Haziran 2021 - Pazartesi 20:19 Bu haber 452 kez okundu
 
SABANCI VAKFI, PAPUDUK KİTAP SETİYLE ÇOCUKLARA DOĞA SEVGİSİ KAZANDIRIYOR
SABANCI VAKFI, PAPUDUK KİTAP SETİYLE ÇOCUKLARA DOĞA SEVGİSİ KAZANDIRIYOR
KÜLTÜR SANAT Haberi


SABANCI VAKFI GENEL MÜDÜRÜ NEVGÜL BİLSEL SAFKAN: “SABANCI VAKFI OLARAK BU ZAMANA KADAR PAPUDUK’UN İLK SERİSİNDEN 65 BİN KİTABI ÜCRETSİZ OLARAK PAYLAŞTIK. PAPUDUK’UN İKİNCİ SETİNİ DE ÇOCUKLARA ULAŞTIRACAĞIZ”

 

PAPUDUK KİTAPLARININ YENİ SETİ GÖRME ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN OYUNCU EDA ECE TARAFINDAN SESLENDİRİLDİ

 

 Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişme için küçük yaşlardan itibaren her bireyin önemli bir rol üstlendiğine olan inancıyla çocuklara hayvan ve doğa sevgisi kazandırmak üzere hazırladığı Papuduk kitap setinin 2. serisi yayınlandı. Doğa sevgisi, geri dönüşüm ve ormanların korunması temalarına sahip 3 kitaplık 2. seri, aynı zamanda hayvan haklarının önemine de vurgu yapıyor. 

 

 

 

Sorularla düşündürecek ve etkinlikleriyle interaktif bir öğrenme imkânı sunacak Papuduk kitap seti, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Serra Sabancı’nın çocukluk döneminde büyükannesinden dinlediği masalların kahramanı tavşan Papuduk’un hikâyesinden aldığı ilhamla ortaya çıktı. 7-9 yaş grubu çocuklara yönelik hazırlanan bu kitaplar, Papuduk isimli bir tavşanın çocuklara temel hayvan hakları ve ekoloji konusunda bilgiler vermesini amaçlıyor. 

 

 

 

Sabancı Vakfı Fark Yaratanı Tolga Öztorun, yaratıcı drama eğitmeni Lider Hepgenç ve Serra Sabancı’nın kaleminden, Ece Zeber’in birbirinden özgün çizgilerinden oluşturulan kitaplar, Prof. Dr. Feyza Çorapçı tarafından değerlendirildi. Papuduk kitap seti, Tekir Kitap aracılığıyla Türkiye’deki tüm çocuklara ulaşmayı bekliyor. 

 

 

 

Askıda Kitap ile dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara hediye edilebilecek

 

 

 

Yeni çıkan ikinci seri aynı zamanda online ve fiziksel satış kanallarından satın alınabilecek ve Askıda Kitap yöntemiyle dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara hediye edilebilecek. Kendisi de bir hayvansever olan oyuncu Eda Ece tarafından seslendirilen Papuduk kitaplarının sesli betimlemeli versiyonuna Sabancı Vakfı web sitesinden ulaşılabiliyor.

 

 

 

Sabancı Vakfı olarak büyükten küçüğe her bireyin toplumsal gelişmenin sağlanmasında kilit rol oynadığına inandıklarını belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Bu inançla vakfımızın Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Serra Sabancı’nın büyükannesinden dinlendiği masallardaki Papuduk karakterinden ilham alarak hayvan hakları ve doğa sevgisi konusunda çocuklara rehberlik etmesini amaçlayan bir hikâye seti hazırladık. Sabancı Vakfı olarak desteklediğimiz projeler ve kalıcı eserler vasıtasıyla temasta olduğumuz öğretmenler üzerinden bu zamana kadar Papuduk’un ilk serisinden 65 bin kitabı ücretsiz olarak paylaştık. Papuduk’un yeni basılan ikinci setini de çocuklara ulaştıracağız. Gelecek nesillerin hayvan haklarına ve çevreye duyarlı olmasında küçük de olsa bir katkımızın olması bizi çok mutlu ediyor. Papuduk kitap seti ile çocuklar, hayvanları ve doğayı daha çok sevecek ve koruyacaklar. Toplumsal gelişime katkı sağlamak ve iyilik dolu yarınlar için projelerimize devam edeceğiz” dedi. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SABANCI, VAKFI,, PAPUDUK, KİTAP, SETİYLE, ÇOCUKLARA, DOĞA, SEVGİSİ, KAZANDIRIYOR,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı