301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Temmuz 2024 - Pazar 22:01 Bu haber 877 kez okundu
 
Sakarya’ya Ukrayna Fahri Konsolosluğu
Sakarya’ya Ukrayna Fahri Konsolosluğu
DÜNYA Haberi


Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Ukrayna’nın Adana Fahri Konsolosluğu’na atandı. Başkan Sakarya’ya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Dışişleri Bakanlığı’nca Ukrayna Fahri Konsolosluğu görevi yapmasına izin verildiğine dair belge verildi, Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasly Bodnar tarafından da Adana Fahri Konsolosluğu Beratı takdim edildi. Türkiye’nin Ukrayna ile bağımsızlığını tanıdığı 1991 yılından bu yana çok sıkı bağları, ekonomik ve siyasi ilişkileri bulunduğunu belirten Sakarya, “Böylesi önemli bir görevin tarafıma tevdi edilmesi benim için büyük bir onur ve mutluluk.

İki ülke arasındaki turizm, ticaret, eğitim, kültür, ekonomik başta olmak üzere ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacağım” dedi. Türkiye ve Ukrayna’nın fahri konsolos seçiminde çok hassas davranan, doğru isimleri fahri konsolos olarak atamada çok özen gösteren iki ülke olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Bodnar da, Sakarya’nın her iki ülkenin bu bakış açısıyla bakarak fahri konsolos olarak atamasının gerçekleştirildiğini söyledi. Bodnar, “Sayın Ömer Faruk Sakarya’nın her iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme, Adana-Ukrayna arasında köprü kurma, ticari, kültürel, sosyal köprüler kurma noktasında, hem de Adana ve çevresinde bulunan Ukrayna vatandaşlarının o bölgede ulaşabilecekleri ilk basamak Ukrayna temsilcisi olması bizi çok mutlu etmiştir. Kendisinin bu noktalarda çok başarılı çalışmalar yapacağına inancımız sonsuzdur” diye konuştu. Ukrayna Adana Fahri Konsolosluğu’nun ekim ayında açılışının yapılıp, resepsiyon verilmesi planlanıyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Sakarya’ya, Ukrayna, Fahri, Konsolosluğu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı