301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Haziran 2021 - Çarşamba 21:06 Bu haber 543 kez okundu
 
SARAYLARA DEĞİL VATANDAŞIN YARASINI SARANLARA İHTİYAÇ VAR
SARAYLARA DEĞİL VATANDAŞIN YARASINI SARANLARA İHTİYAÇ VAR
SİYASET Haberi


CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi görüşmeleri sırasında meclis kürsüsünden aldığı sözle Türkiye ve Adana’nın içinde bulunduğu ekonomik durum ile ilgili eleştirilerini dile getirdi.

Orhan Sümer, “Sarayın Örtülü Ödenek Harcamaları Günlük 11 Milyon Lirayla Rekor Kırmışsa, Orada Haksızlık Vardır, Talan Düzeni Vardır, Yetim Hakkı Vardır.” Dedi.

YÜZDE 7 BÜYÜYEN KİM

Orhan Sümer “TÜİK rakamlarına inanırsak Türkiye ekonomik olarak yüzde 7 büyümüş durumda. Çiftçi girdi maliyet fiyatları bu kadar artmışken, nasıl toprağını ekecek, traktörün deposunu hangi parayla dolduracak onu düşünüyor.

Emekliler, Öğrenciler, Asgari Ücretle Geçinmeye Çalışanlar bu talan düzenine isyan eder durumda. Toplumun her kesiminden bir çığlık yükselirken, Yüzde 7 büyüme nasıl açıklanabilir. Ne yazık ki kendi vatandaşının halini görmeyen bir iktidar var” dedi.

SARAYLARA DEĞİL VATANDAŞIN YARASINI SARANLARA İHTİYAÇ VAR

Orhan Sümer, “Esnaf siftah yapmadan kepenk kapatıyorsa, çiftçi ektiğini biçemiyor, biçtiğini satamıyorsa, emekli ev kirasını ödeyemiyorsa, çocuğuna harçlık veremediği için babalar İntihar ediyorsa, o ülkede saraylara değil, vatandaşın yarasını saranlara ihtiyaç vardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşın tüm yaralarını sarmaya talibiz, Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi seçim için hazırız, bekliyoruz” dedi.

YAZIK DEĞİL Mİ? GÜNAH DEĞİL Mİ?

Orhan Sümer, “Öyle bir şehir düşünün ki son 10 yılda tek bir kuruş yatırım yapılmamış, fabrikaları satılmış, tarımı bitmiş, çiftçisi hacizlik olmuş, yazık değil mi? Günah değil mi?  Bir şehrin kaderiyle bu kadar oynanır mı?  

Adana’ya vatandaşlar ekmek kapısı olarak bakardı. Mevsimlik işçiler gelir tarım arazilerinde çalışır, çiftçisi, işçisi, nakliyecisi, aracısı, toptancısı, satıcısı herkes ekmek parasını kazanırdı. 19 yılın sonunda tüm bunlardan uzak, bir şehir haline getirildi” dedi

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SARAYLARA, DEĞİL, VATANDAŞIN, YARASINI, SARANLARA, İHTİYAÇ, VAR,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı