301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Haziran 2021 - Pazartesi 20:47 Bu haber 378 kez okundu
 
SEYHAN’I GURURLANDIRAN ÖDÜL
SEYHAN’I GURURLANDIRAN ÖDÜL
KÜLTÜR SANAT Haberi


TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK DİŞ HEKİMLİĞİ MÜZESİ’NE ANLAMLI ÖDÜL

 

Seyhan Belediyesi’nin hizmete açtığı Türkiye’nin ilk ve tek diş hekimliği müzesi olan Prof.Dr. İlter Uzel Diş Hekimliği ve Tıp Müzesi, 455 belediyenin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği tarafından  “Koleksiyon ve Arşiv Müzeleri” dalında ödüle layık bulundu. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, bilim ile sanatın buluşturulduğu müzenin ödüllendirilmesinin çok anlamlı olduğunu dile getirerek, “Onur duyduk, gururlandık” dedi.

 

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ MÜZE ÖZENDİRME YARIŞMASI SONUÇLANDI

 

Tarihi, doğal ve kültürel çevrenin korunması ve bu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan Tarihi Kentler Birliği’nin, taşınır ve taşınmaz kültür birikiminin araştırılması, belgelendirilmesi, sergilenmesi ve kentli ile buluşturulmasına yönelik olarak önemli bir işlevi yerine getiren müzeleri teşvik etmeyi amaçlayan “Müze Özendirme Yarışması” sonuçlandı.

 

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK DİŞ HEKİMLİĞİ MÜZESİ

 

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Adana’nın tarihi yapılarını ayağa kaldırıp, kent yaşamıyla buluşturmaya çalışan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın hizmete açtığı Türkiye’nin ilk ve tek diş hekimliği müzesi olan Prof.Dr. İlter Uzel Diş Hekimliği ve Tıp Müzesi,  “Koleksiyon ve Arşiv Müzeleri” dalında ödüle layık bulundu.

 

ÖDÜL TÖRENİ 26 HAZİRANDA YAPILACAK

 

Yarışmanın ödülleri 26 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Tarihi Kentler Birliği 1. Olağan Meclis Toplantısı sonrasında gerçekleştirilecek.

 

GURUR VEREN ÖDÜL

 

Prof.Dr. İlter Uzel Diş Hekimliği ve Tıp Müzesi’nin ödüle layık bulunmasının gurur verici olduğunu belirten Başkan Akay, Ç.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof Dr. İlter Uzel’in, 50 yıllık birikimi olan tıp ve diş hekimliği aletleri, diş hekimliğine ait orijinal ve taş baskı kitaplar, gravür ve resimlerin sergilendiği müzenin bilimle sanatı buluşturduğunu aktardı.

 

KENT KİMLİĞİNİ VE BELLEĞİNİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Adana’nın tarihi yapılarını, kentin kimliğini ve belleğini gelecek nesillere aktaracak şekilde restore edip, halkın hizmetine sunmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Akay, “Bu ödülle onurlandık, gururlandık. Müzemizin oluşmasına eserleri ve bilgisiyle katkı sunan Prof. Dr. İlter Uzel’e, emeği geçen ve manevi destekleriyle bizi yüreklendiren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , SEYHAN’I, GURURLANDIRAN, ÖDÜL, , , , , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı