301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
29 Kasım 2021 - Pazartesi 21:25 Bu haber 335 kez okundu
 
SEYHAN’IN ESKİ KÖYLERİNE “İNTERNET AĞI” HİZMETİ!
SEYHAN’IN ESKİ KÖYLERİNE “İNTERNET AĞI” HİZMETİ!
GÜNDEM Haberi


SEYHAN’IN ESKİ KÖYLERİNDE BİLGİYE ERİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILDI

Seyhan Belediyesi, ilçede internet altyapısı olmayan, merkeze uzak eski köy-yeni mahallelerin tamamına ücretsiz ve kotasız internet hizmeti sağlayarak yurttaşların bilgiye erişiminin önündeki engelleri kaldırdı. Bilginin günümüzde en önemli güç olduğunun altını çizen Başkan Akif Kemal Akay,  “Geleceğimiz olan gençlerimizin bilgiye erişiminin önündeki engelleri kaldırarak onların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarına katkıda bulunmaktan mutluyuz” dedi.

ALTYAPISI BULUNMAYAN 28 MAHALLEYE ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ

Başkan Akif Kemal Akay’ın talimatıyla, Covid-19 pandemisi döneminde uzaktan eğitim olanağından yoksun öğrencilere  “Bilgi Evleri” ve “Gezici Bilgi Evi Otobüsü” ile destek olan Seyhan Belediyesi, internet altyapısı bulunmayan 28 kırsal mahallede yaşayan gençlerin, çağın gerekliliği olan bilgiye erişimini kolaylaştırmak amacıyla uydu üzerinden internet erişim hizmetini hayata geçirdi.

UYDU ÜZERİNDEN 20 MBPS HIZLA BİLGİYE ERİŞİM OLANAĞI

Büyükçıldırım, Büyük Dikili, Camuzcu, Çaputçu, Dervişli (Karayusuflu), Dikili, Gökçeler, Gölbaşı, Karakuyu, K.Dörtağaç, Karayusuflu, Kavaklı, Kayışlı, Koyuncu, Köylüoğlu, Kuyumcular, Küçükçıldırım, Koza, Mekan, Mürseloğlu, Salmanbeyli, Sarıhuğlar, Serinevler, Sögütlü, Yalmanlı, Yenidam, Yolgeçen, Zeytinli mahallelerine götürülen hizmetle bilgiye erişim ihtiyacı olan yurttaşlar, uydu üzerinden 20 Mbps hıza kadar, kablosuz bağlantı yoluyla kotasız internete ücretsiz olarak erişebiliyor.

BİLGİYE ERİŞİM BİLGİ ÇAĞININ GEREKLİLİĞİ

Pandemi döneminde uzaktan eğitime geçilmesinin ardından taziye evlerinin bir bölümünü Bilgi Evlerine dönüştürerek, uzaktan eğitim olanakları bulunmayan gençlerin önünü açan Başkan Akay, bilgi çağında en önemli ihtiyaçlardan birinin bilgiye erişim olduğunu kaydetti.

HEDEF GENÇLERİN GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANMALARINA KATKIDA BULUNMAK

Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girmesinin ardından mahalleye dönüşen Seyhan’ın merkeze uzak 28 eski köyünde internet altyapısının bulunmadığını aktaran Başkan Akay, “Bu mahallelerimizde yaşayan yurttaşlarımızın hem bilgiye erişimini hem de fırsat eşitliğini sağlayabilmek için uydu üzerinden internet hizmetini yurttaşlarımıza sunduk.  Bu mahallelerde yaşayan yurttaşlarımız internet hizmetini sağlayan uydu anteninin kurulu olduğu noktanın çevresinde, akıllı telefonlarından, tabletlerinden ve bilgisayarlarından kablosuz olarak 20 Mbps hıza kadar internete ücretsiz ve kotasız olarak bağlanabilecek. Hedefimiz gençlerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarına, donanımlı, birikimli bireyler haline gelmelerine yardımcı olabilmek. Birazcık da olsa katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize” diye konuştu. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SEYHAN’IN, ESKİ, KÖYLERİNE, , “İNTERNET, AĞI”, HİZMETİ!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı