301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Haziran 2021 - Cuma 19:25 Bu haber 397 kez okundu
 
SEYHAN’DA KADINLAR ÜRETİYOR, KAZANIYOR, GÜÇLENİYOR
SEYHAN’DA KADINLAR ÜRETİYOR, KAZANIYOR, GÜÇLENİYOR
GÜNDEM Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Seyhan’da “üreten belediyecilik” anlayışını yaşama geçiren Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın konuğu oldu. 

 

SEYHAN’IN ÜRETEN KADINLARIYLA BULUŞTU

 

Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Av.Oya Tekin ve Kadın Kolları MYK Üyesi Yasemin Yılmaz’ın da eşlik ettiği ziyarette Başkan Akay, Nazlıaka ve beraberindekileri Seyhan’ın üreten kadınlarıyla buluşturdu.

 

TÜRKÇE ÖĞRENİP MESLEKİ BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYORLAR

 

Kadın Dayanışma Merkezi’nde GIZ Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu desteğiyle uygulanan ve bugüne kadar 5 bine yakın kadının yararlandığı projelerle ilgili Nazlıaka’ya bilgiler veren Başkan Akay, merkezde hem sığınmacı ve göçle gelen kadınların entegrasyonuna yönelik çalışmaların yaşama geçirildiğini, hem de kadınların tekstil, seramik ve resim kursu, sabun ve kolonya yapımı gibi mesleki alanlarda da becerilerini geliştirdiğini ifade etti.

 

KADINLAR ÜRETİYOR, KAZANIYOR, GÜÇLENİYOR

 

Akay, “Kadınların da üretim sürecine katılmalarını teşvik ediyor, kadınların gücünü ve emeğini yüceltip, görünür hale getiren projeleri yaşama geçiriyoruz. Kadın Dayanışma Merkezi’nde sığınmacı kadınlar Türkçe öğrenirken, çocukları da bu süre içerisinde merkezimizdeki kreşte uzmanlarımızın eşliğinde geleceğe hazırlanıyor. Kadın Dayanışma Merkezi’mizde ve SEYMER’lerimizde üretilen ürünler S.S. Seyhan Üreten Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimiz aracılığıyla halkımızın beğenisine sunulacak. Kadınlar üretecek, ürettiğini satıp kazanacak ve kadınlar kazandıkça daha da güçlenecek” diye konuştu.

 

İSTİHDAM YARATAN PROJELER

 

Kadın Dayanışma Merkezi ile SEYMER’lerde mesleki eğitim alan kadınlardan bazılarına Dikimevi’nde istihdam olanağı sağlandığını aktaran Başkan Akay, Nazlıaka’ya seramik atölyesinde üretilen tabloyu armağan etti. Seyhan Belediyesi’nin kadınlar için çok anlamlı ve değerli projeleri yaşama geçirdiğini ifade eden Nazlıaka, duyarlılığından dolayı Başkan Akay’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

 

BİLGİ EVİ ZİYARETİ

 

Nazlıaka daha sonra Başkan Akay’la birlikte evinde uzaktan eğitim ve ders çalışma olanağı bulunmayan ya da maddi imkansızlık nedeniyle bilgiye erişimde sıkıntı yaşayan öğrencilerin devam ettiği Yeşilyuva Bilgievi’ni ziyaret etti. Bilgi Evine devam eden öğrencilerle sohbet eden Nazlıaka, Başkan Akay’dan da bilgi evlerinin faaliyetleri  hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , , , SEYHAN’DA, KADINLAR, ÜRETİYOR,, KAZANIYOR,, GÜÇLENİYOR, , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı