301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Mart 2022 - Pazartesi 22:33 Bu haber 408 kez okundu
 
SEYTİM “BİLGE 01” İLE İDDİALI BAŞLADI
SEYTİM “BİLGE 01” İLE İDDİALI BAŞLADI
TEKNOLOJİ Haberi


BAŞKAN AKAY “BİLGE 01” İLE EZBER BOZMAYA DEVAM EDİYOR

Seyhan Belediyesi’ni her alanda üreten bir belediyeye dönüştüren Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın yenilikçi fikirlerin hayata geçirebilmesi amacıyla hizmete açtığı Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi, (SEYTİM) Bilge 01 adıyla piyasadaki emsallerinin çok daha düşük maliyetle bilgisayar üretmeye başladı. Cep telefonundan biraz daha büyük boyutu ile her yere taşınabilen, standart bir kişisel bilgisayarla yapılabilen tüm işlemlerin yapılabildiği Bilge 01, ilk olarak Bilgi Evlerinde kullanılmaya başlandı.

SEYHAN GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Seyhan’ı geleceğe hazırlayan projeleri art arda hayata geçiren Başkan Akay’ın öncülüğünde SEYTİM bünyesinde emsallerinin fiyatının yarı maliyetine bilgisayar üretmeye başladı.

STANDART PC’LERİN YAPABİLDİĞİ TÜM İŞLEMLERİ YAPABİLİYOR

Yazılım ve donanım olarak farklı öğelerin hassas bir ayarla bir araya getirilmesi esasına dayalı olarak üretilen ve “Bilge 01” adı verilen bilgisayar Windows 10 işletim sistemi çalıştırılabiliyor.

Temel tarayıcı tabanlı çizim programlarından ofis programlarına, standart bir kişisel bilgisayarla yapılabilen tüm işlerin yapılabildiği Bilge 01’de kablolu, kablosuz internet bağlantısı, bluetooth bağlantısı da bulunuyor.

DÜŞÜK MALİYET, EMSALLERİNDEN 10 KAT KÜÇÜK BOYUT

Bilge 01’i emsallerinden farklı kılan en önemli özellikleri ise düşük maliyeti ve bir cep telefonundan biraz daha büyük boyutları. İşlem gücü itibariyle eşdeğeri bilgisayarlardan çok daha düşük maliyetlerle üretilen “Bilge 01” standart orta-alt segment bir bilgisayardan yaklaşık 10 kat küçük kasası olmasına rağmen aynı işlem gücünü sunuyor.

Küçük bir çantaya sığabilen ve cep telefonu şarj aletiyle enerjisi sağlanabilen Bilge 01 paketinde 18,5 inç genişliğinde ekran, kablosuz klavye ve fare seti de bulunuyor.

İLK OLARAK BİLGİ EVLERİNDE KULLANILMAYA BAŞLANDI

 İlk olarak Bilgi Evlerinde kullanılmaya başlanan Bilge 01 ‘in benzer maliyetlerle çok daha yüksek performanslı bir sürümü üzerinde Ar-Ge çalışmalarının sürdürüldüğünü dile getiren Başkan Akif Kemal Akay, bilgi çağının en önemli ve katma değeri yüksek ürünün teknoloji olduğunu vurguladı.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜN ÜRETİMİ ZORUNLULUK HALİNE GELDİ

Pandemi döneminde teknolojik cihazların kullanımının ve bu cihazlara ihtiyacın arttığına işaret eden Başkan Akay, “Teknoloji konusunda dışa bağımlı ülkeler daha da bağımlı hale geldiler. Özellikle eğitim konusunda zafiyetler ortaya çıktı, teknolojik olanaklardan yoksun bireylerin aldığı eğitimin kalitesi de düştü. Böyle bir dönemde hem dışa bağımlılığımızı azaltmak hem de ekonomik zorlukları aşabilmek için yüksek teknolojili ürün üretmek zorunluluk haline geldi. Seyhan Belediyesi olarak Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’mizde (SEYTİM) Ar-Ge ekibimizle gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda Bilge 01’i üretmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

TALEP GELMEYE BAŞLADI

Bilge 01’in ilk olarak Bilgi Evlerinde kullanılmaya başlandığını kaydeden Başkan Akay, “İlk etapta sınırlı sayıda ürettiğimiz Bilge 01’i, belediyemiz bünyesinde kullanmak üzere daha fazla üretmeyi hedefliyoruz. Genel anlamda KOBİ’ler, ders çalışma amaçlı kullanmak üzere öğrenciler ve benzeri çevreler tarafından beğenilen Bilge 01’e yönelik taleplerin gelmesi da ayrıca sevindirici” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SEYTİM, “BİLGE, 01”, İLE, İDDİALI, BAŞLADI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı